αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν λένε δικαιολογίες»: 5 πράγματα που κάνουν οι πειθαρχημένοι άνθρωποι και τους οδηγούν στην επιτυχία

«Δεν λένε δικαιολογίες»: 5 πράγματα που κάνουν οι πειθαρχημένοι άνθρωποι και τους οδηγούν στην επιτυχία

Τι κάνει μερικούς ανθρώπους πιο επιτυχημένους από άλλους; Ή μάλλον, ποια είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την επιτυχία τους, που οι άλλοι άνθρωποι δεν φαίνεται να διαθέτουν;

Αυτή η επιτυχία δεν περιορίζεται στο οικονομικό κέρδος ή στην επαγγελματική ανέλιξη, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τη διατήρηση του σπιτιού τους καθαρό ή τη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης.

Γενικά, οι άνθρωποι που είναι επιτυχημένοι στα πράγματα που κάνουν στη ζωή έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Την πειθαρχία.

Τι σημαίνει όμως πειθαρχία;

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν αυτή τη λέξη με τους κανόνες άλλων ανθρώπων και τις… τιμωρίες που ακολουθούν εάν παραβιαστούν αυτοί οι κανόνες. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, η πειθαρχία ορίζεται από τον αυτοέλεγχο, τη συγκεκριμένη δομή και την τάξη.

Παρακάτω είναι μερικά από τα κύρια πράγματα που κάνουν οι πειθαρχημένοι άνθρωποι που τους οδηγούν στην επιτυχία.

1. Δεν λένε δικαιολογίες

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πολλές δικαιολογίες για το γιατί δεν κάνουν το ένα ή το άλλο πράγμα. Είτε δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, είτε δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, είτε πρέπει να φροντίσουν πρώτα τα Χ πράγματα.

Οι πειθαρχημένοι άνθρωποι ξέρουν ποιες είναι οι προτεραιότητές τους και αφήνουν όλα τα άλλα στην άκρη μέχρι να φροντίσουν για αυτό που πρέπει να γίνει.

Αν έχουν αποφασίσει να πλένουν τα πιάτα κάθε βράδυ, αλλά ένα βράδυ θέλουν να χαλαρώσουν και να δουν μια ταινία, ξέρουν ότι η ταινία μπορεί να περιμένει. Ανέλαβαν τη δέσμευση, και αυτή η δέσμευση υπερέχει από οτιδήποτε άλλο.

Η επιλογή να παραμερίσουν μια προτεραιότητα για χάρη κάτι άλλου, δεν είναι επιλογή για αυτούς.

Ομοίως, εάν εμφανιστεί ένα εμπόδιο που δεν περίμεναν, θα βρουν έναν τρόπο να το ξεπεράσουν και δεν θα χρησιμοποιήσουν αυτό το εμπόδιο ως δικαιολογία για να μην κάνουν κάτι.

2. Βάζουν στόχους

Ένα πειθαρχημένο άτομο που θέλει να πετύχει έναν στόχο θα φροντίσει να τον πετύχει με τον σωστό τρόπο. Συνήθως βάζουν SMART στόχους, κάτι που έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο.

Για παράδειγμα, αντί να πουν «Θα ήθελα πολύ να μάθω ισπανικά κάποια στιγμή», θα πουν «Θα φτάσω την ισπανική επάρκεια B2 μέσα σε δύο χρόνια σπουδών». Αυτό καλύπτει το συγκεκριμένο και χρονικά δεσμευμένο τμήμα του προγράμματος. Στη συνέχεια, θα επιλέξουν πόσο χρόνο ξοδεύουν στη μελέτη και την εξάσκηση της εν λόγω γλώσσας εβδομαδιαίως και θα παρακολουθούν την πρόοδό τους. Επιπλέον, μπορεί να ανταμείψουν τον εαυτό τους καθώς φτάνουν σε διαφορετικά ορόσημα.

Αυτή είναι μια αποτελεσματική προσέγγιση επειδή είναι προσεκτικά σχεδιασμένη και ακολουθεί μια πολύ συγκεκριμένη διαδρομή.


3. Έχουν μια σταθερή ρουτίνα

Το να έχετε μια ρουτίνα αφαιρεί τις εικασίες… σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε κάθε μέρα. Αντί να ξυπνούν και να αναρωτιούνται πώς να διαθέσουν τον χρόνο εκείνης της ημέρας, οι πειθαρχημένοι  τύποι ξέρουν ακριβώς ποια είναι τα σχέδιά τους και τι χρειάζεται να κάνουν για να τα ολοκληρώσουν.

Μπορεί να ξεκινούν κάθε μέρα με ένα ντους ή να τελειώνουν κάθε απόγευμα με γιόγκα και γράφοντας ημερολόγιο. Ίσως πηγαίνουν σε ένα μάθημα κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ώστε να ξέρουν τι έχουν να κάνουν αυτές τις ημέρες.

4. Στοχεύουν στη συνέπεια

Αυτό είναι λίγο διαφορετικό από μια ρουτίνα, καθώς δεν χρειάζεται να συμβαίνουν όλα καθημερινά (ή εβδομαδιαία) για να παραμείνει κάποιος συνεπής. Αντίθετα, τηρεί σταθερά μια δέσμευση. Μπορεί να σχετίζεται με μια απόφαση που έχουν λάβει σχετικά με τις επιλογές του φαγητού τους, την αφοσίωση στην εκμάθηση μιας νέας γλώσσας ή δεξιότητας, και ούτω καθεξής.

Για παράδειγμα, μπορεί να αποφασίσουν ότι δεν πρόκειται να τρώνε πια ζάχαρη. Ως εκ τούτου, δεν θα κρατήσουν ζάχαρη στο σπίτι, ούτε θα αγοράσουν προκατασκευασμένα προϊόντα που έχουν προσθήκη ζάχαρης. Για να διατηρήσουν τη συνέπεια, ωστόσο, θα αποφύγουν να την καταναλώσουν όταν δεν είναι στο σπίτι.

Το ίδιο ισχύει και για την εκμάθηση κάτι καινούργιου. Εάν ταξιδεύουν, μπορεί να εγκαταστήσουν ένα language app στο τηλέφωνό τους, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να εξασκούνται σε πτήσεις ή βόλτες με τρένο.

5. Κάνουν παρέα με ανθρώπους που έχουν παρόμοιους στόχους

Λίγα πράγματα είναι τόσο επιζήμια για την αυτοπειθαρχία όσο το να είσαι περιτριγυρισμένος από… σαμποτέρ. Ίσως πιστεύετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα προσπαθούσαν να αποτρέψουν ή να σαμποτάρουν τους γύρω τους – ειδικά αυτούς για τους οποίους ισχυρίζονται ότι ενδιαφέρονται – αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας μπορεί να σας κοροϊδεύουν για τις επιλογές του τρόπου ζωής σας.

Οι πειθαρχημένοι άνθρωποι περιβάλλουν τους εαυτούς τους με εκείνους που είτε έχουν την ίδια πειθαρχία, είτε την ενθαρρύνουν. Διατηρούν ο ένας τον άλλον σε καλό δρόμο και δεν θα φέρουν πειρασμούς ή αρνητικότητα στην ομάδα. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 1 =