αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου

Πέντε τρόποι για να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου

Το να αναλάβετε την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη ζωή σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Όταν παίρνετε την ευθύνη για αυτό που συμβαίνει στη ζωή σας, μπορείτε πραγματικά να αρχίσετε να διαμορφώνετε το μέλλον σας. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζετε τον ρόλο που παίζετε στη ζωή σας – τα καλά και τα κακά κομμάτια.

Αντί να ψάχνετε γύρω σας για κάποιον ή κάτι άλλο για να κατηγορήσετε, πρέπει να αποδεχτείτε ότι είστε υπεύθυνοι για αυτό που συμβαίνει.

Σίγουρα, άλλοι άνθρωποι και παράγοντες επηρεάζουν, αλλά εσείς είστε υπεύθυνοι για τις δικές σας ενέργειες και οτιδήποτε συμβαίνει εντός των ορίων του ελέγχου σας. Αν θες λοιπόν σε αυτό το μονοπάτι, εδώ είναι 5 κινήσεις που αξίζει να κάνεις.

1. Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους

Πρώτον, θα βαρεθείτε να κατηγορείτε συνεχώς τους άλλους για πράγματα που είναι υπό τον έλεγχό σας.

Δεύτερον, είναι κουραστικό για εσάς. Συχνά ξέρουμε πότε ρίχνουμε την ευθύνη σε κάποιον άλλο και μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε αρκετά ένοχοι και κουρασμένοι. Είναι άδικο για το άλλο άτομο στο οποίο κατηγορείτε πράγματα, και είναι επίσης άδικο για εσάς. Και φυσικά δεν θα λύσει τα προβλήματα σου.

2. Σταματήστε να λέτε δικαιολογίες

Όπως το να κατηγορείς άλλους ανθρώπους, έτσι και το να λετε δικαιολογίες σάς επιτρέπει να αποφύγετε την ευθύνη για το πώς έχει εξελιχθεί μια κατάσταση.

Φυσικά υπάρχουν πράγματα που είναι έξω από τον έλεγχό σας, αλλά υπάρχουν πολλά που είναι επίσης στον έλεγχό σας.

Ίσως αργήσατε σε ένα ραντεβού με έναν φίλο. Αντί να ξεκινήσετε να λέτε πόση κίνηση είχε στον δρόμο, απλά να είστε ειλικρινείς και να πείτε ότι δεν αφήσατε αρκετό χρόνο ή δεν λάβατε υπόψη σας τις μποτιλιαρίσματα στις ώρες αιχμής.

Και για να αποφύγετε εξαρχής δικαιολογίες, σκεφτείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τροποποιήσετε τα σχέδιά σας. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι αν πάνε τα πράγματα στραβά. Ποιο είναι το σχέδιο Β σας; Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε να δυσαρεστείσετε τους άλλους;

3. Σταματήστε να γκρινιάζετε για την κατάστασή σας

Σίγουρα, η ζωή σας μπορεί να είναι χάλια κάποιες φορές, αλλά αν το μόνο που κάνετε είναι να μιλάτε… για το πόσο χάλια, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Και πάλι, δεν είναι όλα στον έλεγχό σας, αλλά όπου έχετε τον έλεγχο, πρέπει να είστε πρόθυμοι να δράσετε.

Το να γκρινιάζετε για την κατάστασή σας είναι συχνά το ίδιο με το να κυματίζετε μια λευκή σημαία και να την αποδέχεστε ως μόνιμη ήττα.

Έχετε περισσότερη δύναμη από ό,τι φαντάζεστε.

4. Μάθετε τι πραγματικά θέλετε στη ζωή

Ένα μεγάλο κομμάτι της ανάληψης ευθύνης για τη ζωή σας είναι να γνωρίζετε τι είδους ζωή θέλετε να κάνετε.

Σίγουρα, μπορεί να είναι δύσκολο να το καταλάβετε μερικές φορές, αλλά είναι μια διαδικασία στην οποία θα πρέπει να προσπαθήσετε να μπείτε και να περάσετε όσες φορές είναι απαραίτητο για να διαμορφώσετε συγκεκριμένους και ρεαλιστικούς στόχους για τη ζωή σας.

5. Λάβετε δράση

Μόλις μάθετε τι θέλετε στη ζωή, μπορείτε να κάνετε τα πράγματα που σας φέρνουν πιο κοντά σε αυτό το σημείο.

Τα 3 points παραπάνω – το να κατηγορείς άλλους, να βρίσκεις δικαιολογίες και να θρηνείς την κατάστασή σου – έχουν όλα ένα κοινό χαρακτηριστικό: Δεν απαιτούν καμία ενέργεια.

Ήρθε η ώρα για πράξεις λοιπόν.

Χρειάζεται να διορθώσετε ένα λάθος; Χρειάζεται να απολογηθείς που δεν έκανες κάτι; Χρειάζεται να χαράξεις μια πορεία και να κάνεις πράγματα για να αναπτυχθείς στη ζωή; Η ανάληψη δράσης είναι ζωτικής σημασίας για πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − four =