αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν επενδύεις στον εαυτό σου»: 5 επιλογές για τις οποίες θα μετανιώσεις σε 5 χρόνια από σήμερα

«Δεν επενδύεις στον εαυτό σου»: 5 επιλογές για τις οποίες θα μετανιώσεις σε 5 χρόνια από σήμερα

Δεν λαμβάνουμε ακριβώς εγχειρίδιο όταν μπαίνουμε στην προσχολική ηλικία, το οποίο μας καθοδηγεί πώς να κάνουμε τις σωστές επιλογές ζωής. Σίγουρα, μαθαίνουμε μαθηματικά, μερικές βασικές αρχές της επιστήμης και ίσως διαβάζουμε μερικά κλασικά μυθιστορήματα. Αλλά κανείς δεν μας διδάσκει για τους φόρους. Και κανείς δεν μας διδάσκει πώς να αποφεύγουμε τις μεγαλύτερες παγίδες της ζωής.

Κατά συνέπεια, οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουμε τον εαυτό μας να περιηγείται στον περίπλοκο λαβύρινθο της ζωής μέσα από μια διαδικασία δοκιμών και λαθών.

Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορεί να κοιτάξετε πίσω σε 10 χρόνια και να μετανιώσετε. Υπάρχουν και πολλές επιλογές για τις οποίες μετανιώνετε τώρα, αλλά στη συνέχεια θα έχετε ξεχάσει.

Τώρα θα δούμε 5 επιλογές για τις οποίες θα μετανιώσεις σε 5 χρόνια από σήμερα. Αν τις κάνεις.

1) Δεν επενδύεις στον εαυτό σου

Θεωρήστε τον εαυτό σας σαν κουμπαρά. Ή έναν επενδυτικό λογαριασμό.

Η επένδυση στον εαυτό του έρχεται με πολλές μορφές – θα μπορούσε να είναι η περαιτέρω εκπαίδευση και η παρακολούθηση διαδικτυακών μαθημάτων, η παρακολούθηση ενδιαφερουσών ομιλιών ή να διαβάσετε βιβλία που διευρύνουν την οπτική σας.

Η επιλογή να μην επενδύσετε στον εαυτό σας τώρα μπορεί να φαίνεται σαν η εύκολη διαδρομή. Είναι πολύ πιο ευχάριστο να βγαίνεις έξω για πάρτι και να πίνεις ποτά, παρά να μελετάς. Αλλά είναι κάτι που οδηγεί σε στασιμότητα και τύψεις.

Και μερικά χρόνια μετά, θα κοιτάζετε πίσω με λύπη για τις χαμένες ευκαιρίες για ανάπτυξη. Είτε αφορούν την φυσική σας κατάσταση, την ευημερία σας ή την εκπαίδευσή σας.

2) Ζείτε πέρα από τις δυνατότητές σας

Οι άνθρωποι που ζουν συνεχώς πέρα από τις δυνατότητές τους, συχνά θεωρούν τον καθορισμό μπάτζετ ως ένδειξη ότι είναι βαρετοί και δεν απολαμβάνουν το παρόν.

Ναι, ζήστε στο παρόν.

Αλλά κάνοντας το αυτό, σκεφτείτε επίσης το μέλλον σας. Θέλεις στο μέλλον να ζεις… σε ένα χάρτινο κουτί, ανίκανος να πληρώσεις το κόστος συντήρησης ενός σπιτιού;

Πολλοί αντιλαμβάνονται έναν υπερβολικό τρόπο ζωής ως σύμβολο status. Ως εκ τούτου, συχνά επιδίδονται σε περιττά έξοδα για να κάνου φιγούρα, συσσωρεύοντας ένα ολόκληρο φορτίο χρέους.

Είναι χρήσιμο να μάθεις τα εργαλεία της οικονομικής πειθαρχίας και να σχεδιάσεις ένα ασφαλές μέλλον. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει την ουσιαστική πρακτική της αποταμίευσης και της επένδυσης, καθώς και την εκμάθηση τους πώς να ψωνίζετε αποτελεσματικά και να διαβάζετε λογαριασμούς και τιμολόγια.

3) Δεν εκτιμάς τον χρόνο

Όταν είσαι νέος, ο χρόνος φαίνεται σαν ένας ατελείωτος πόρος. Πιστεύετε ότι έχετε όλο τον χρόνο στον κόσμο, σπαταλώντας συχνά πολύτιμες ώρες σε μη παραγωγικές δραστηριότητες ή αναβλητικότητα.

Ωστόσο, όσοι καταλαβαίνουν την αξία του χρόνου ή έχουν τώρα περιορισμένο χρόνο από μόνοι τους, ξέρουν ότι δεν είναι απεριόριστος – είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορείτε ποτέ να πάρετε πίσω αφού φύγει.

Η μη εκτίμηση του χρόνου συνεπάγεται ότι ξοδεύετε αμέτρητες ώρες σε αλόγιστο scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρακολούθηση σειρών με τις ώρες ή απλά να κάθεσαι χωρίς να κάνεις τίποτα. Θυμήσου και το άρθρο: «Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο»: Ο Warren Buffett λέει κάτι που αξίζει να ακούσεις.

4) Αποφυγή δύσκολων συζητήσεων

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι διαμάχες. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αποφυγή των συγκρούσεων βοηθά στη διατήρηση των σχέσεων και διασφαλίζει την αρμονία.

Αλλά χωρίς αυτές τις δύσκολες συζητήσεις χάνεται η ευκαιρία να μάθετε πώς να επιλύετε τη σύγκρουση και να προχωρήσετε πέρα από αυτήν.

Η αποφυγή συγκρούσεων δεν έχει να κάνει με τη διατήρηση της ηρεμίας και δεν οδηγεί σε πιο υγιείς σχέσεις. Στην πραγματικότητα, μπορεί συχνά να είναι επιζήμιο για την ανάπτυξη καλύτερων επικοινωνιακών δεξιοτήτων και την κατανόηση των οπτικών που άλλοι άνθρωποι προσπαθούν να μοιραστούν.

Η επιλογή να αποφύγετε τις δύσκολες συζητήσεις τώρα μπορεί να φαίνεται πιο εύκολη, αλλά είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε ρήξεις σχέσεων και λύπη στο μέλλον.

Σε 5 χρόνια από τώρα, μπορεί να εύχεστε να ήσασταν πιο ανοιχτοί και διεκδικητικοί – να είχατε αναπτύξει αυτές τις δεξιότητες που απαιτούνται για την επίλυση συγκρούσεων και να είχατε αυξήσει την αυτοπεποίθηση σας για να πείτε αυτό που πραγματικά θέλετε να πείτε.

5) Δεν βάζεις ορια

Ναι, όλοι θέλουμε να είμαστε συμπαθείς.

Ίσως πιστεύεις ότι το να είσαι πάντα διαθέσιμος και να ικανοποιείς τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των άλλων, θα σε κάνει να φαίνεσαι συμπαθής και ευγενικός. Και συχνά παραμελείς τις δικές σου ανάγκες και τα όριά σου.

Ο καθορισμός και, στη συνέχεια, η επιβολή αυτών των ορίων δεν έχει να κάνει με το να είσαι εγωκεντρικός – έχει να κάνει με την αυτοσυντήρηση και τον σεβασμό.

Το να μην θέτεις προσωπικά όρια μπορεί να περιλαμβάνει το να λες «ναι σε όλα» (ακόμα κι αν δεν το θέλεις ή δεν μπορείς), να επιτρέπεις στους άλλους να υπερβούν ή να μην σέβονται τον προσωπικό σου χώρο ή να μην εκφράζεις τη δυσφορία σου όταν κάποιος είναι αναίσθητος ή ενοχλητικός απέναντί σου.

Αρχίζεις να μισείς τον εαυτό σου που δεν είπες τίποτα, όπως και τον άλλον. Το να μην θέσετε προσωπικά όρια τώρα μπορεί να φαίνεται το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε εάν θέλετε να έχετε πολλούς φίλους και να φαίνεστε ευγενικοί και ανιδιοτελείς, αλλά είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε απώλεια του αυτοσεβασμού και στη λύπη.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − one =