αρχικηVIRALΔέκα τρόποι για να ζεις και όχι απλά να υπάρχεις

Δέκα τρόποι για να ζεις και όχι απλά να υπάρχεις

Όλοι μετανιώνουμε για πράγματα που έχουμε κάνει ή δεν έχουμε κάνει. Όλοι έχουμε τύψεις. Αλλά πάντα μπορείς να πορευτείς πιο σωστά στη ζωή σου- για να μην μετανιώνεις αργότερα.

Εάν είστε αποφασισμένοι να ζήσετε μια ζωή χωρίς τύψεις, χωρίς ενοχές, εδώ είναι τα πράγματα στα οποία πρέπει να λέτε «ναι». Μπορείτε να ξεκινήσετε τώρα.

Βγες έξω. Μην κλειστείς μέσα στο σπίτι. Βγες έξω όταν βρέχει. Κάνε μια βόλτα στην παραλία. Κάνε μια βόλτα μέσα στο δάσος. Κολύμπησε σε μια λίμνη. Απόλαυσε τον ήλιο. Κάνε διάφορα αθλήματα ή περπάτα ξυπόλυτος στο γρασίδι. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στη φύση. Ακόμα και ένας περίπατος στο κοντινό πάρκο μπορεί να «καθαρίσει» το μυαλό σου και να σε κάνει πιο δημιουργικό.

Πάρε ρίσκα. Συχνά επιλέγουμε να πάμε «στα σίγουρα». Χωρίς ρίσκα. Αλλά αν θες να φτάσεις σε σπουδαία αποτελέσματα πρέπει να είσαι τολμηρός. Παραιτήσου από την δουλεία σου και ξεκίνα την δική σου επιχείρηση ή δοκίμασε νέα πράγματα. Θυμήσου και το άρθρο: Ένας απρόσμενος διάλογος του Ωνάση με έναν πλανόδιο κουλουρά, μπορεί να σου δώσει ένα σπουδαίο μάθημα.

Βρες το πάθος σου. Παρόμοια με την παραπάνω συμβουλή, αυτή σου ζητά να βρεις τι θέλεις να κάνεις. Ζήσε τη ζωή σου με πράγματα που σου αρέσει να κάνεις. Καταρχήν ρώτησε τον εαυτό σου «τι πραγματικά μ’αρέσει να κάνω;». Μπορεί να υπάρχουν πολλά πράγματα. Βρες πως μπορείς να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα. Μπορεί να είναι δύσκολο αλλά ζεις μόνο μια φορά.

Βγες από το κλουβί σου. Κάθεσαι όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή, ανακατεύοντας χαρτιά, κάνοντας κλήσεις και chat στο διαδίκτυο; Μη σπαταλάς τη μέρα σου έτσι. Ελευθερώσου από αυτό το κλουβί. Κάνε τη δουλειά σου έξω σε ένα laptop, σε μια καφετέρια, πάνω σε μια βάρκα ή σε μια ξύλινη καλύβα. Αυτό μπορεί να απαιτεί αλλαγή θέσης εργασίας ή να γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας. Αλλά αξίζει τον κόπο.

Κλείσε την τηλεόραση. Πόσες ακόμα ώρες θα χαραμίσεις μπροστά από την οθόνη; Πόσες ώρες έχουμε για να ζήσουμε ακόμα; Κάνε τους υπολογισμούς σου και μετά κλείσε την τηλεόραση. Άνοιξε την μόνο όταν έχεις να δεις μία καλή ταινία ή κάτι που σε ενδιαφέρει. Αλλιώς ας παραμείνει κλειστή και βρες αλλά πράγματα να κάνεις. Δεν ξέρεις τι να κάνεις; Διάβασε παρακάτω…

Κάνε ταξίδια. Σίγουρα, θέλεις να ταξιδέψεις κάποια μέρα. Πότε λοιπόν; Όταν θα έχεις ελεύθερο χρόνο για διακοπές ή όταν γεράσεις; Λοιπόν, τι περιμένεις; Βρες ένα τρόπο να κάνεις ένα ταξίδι, εάν όχι αυτό το μήνα, τότε κάποια στιγμή σύντομα. Μπορεί να χρειαστεί να πουλήσεις το αυτοκίνητο σου ή να διακόψεις την καλωδιακή σου σύνδεση ή να σταματήσεις να τρως έξω για να τα καταφέρεις, αλλά κάνε το! Είσαι πολύ νέος για να μη δεις τον κόσμο. Αν χρειαστεί, βρες ένα τρόπο να εργάζεσαι ως ελεύθερος επαγγελματίας και έπειτα δούλευε ενώ ταξιδεύεις. Μια με δύο ώρες δουλειάς την ημέρα θα είναι αρκετές. Έλεγχε τα e-mail σου μια φορά την εβδομάδα και στη συνέχεια χρησιμοποίησε το ελεύθερο χρόνο σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο.

Να είσαι αισιόδοξος. Μάθε να αναγνωρίζεις τις αρνητικές σκέψεις που έχεις. Αυτές οι αμφιβολίες που έχεις για τον εαυτό σου, η κριτική των άλλων, οι καταγγελίες είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Συγκρατήσου όταν έχεις αυτές τις αρνητικές σκέψεις και αντικατέστησε τες με θετικές σκέψεις. Βρες λύσεις.

Μάθε νέες δεξιότητες. Βελτίωνε συνεχώς τον εαυτό σου αντί να παραμένεις στάσιμος. Όχι επειδή δεν είσαι τόσο τέλειος αλλά επειδή είναι ευχάριστο και σου δίνει ικανοποίηση. Πρέπει να δεχθείς τον εαυτό σου όπως είναι και να μάθεις να αγαπάς αυτό που είσαι, αλλά να εξακολουθείς να προσπαθείς να βελτιώνεσαι. Μόνο και μόνο επειδή η διαδικασία της βελτίωσης είναι η ίδια η ζωή.

Γνώρισε νέα άτομα. «Οι άγνωστοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι». Πόσες φορές ακούσατε κάποια παραλλαγή αυτού μεγαλώνοντας; Εδώ και γενιές φοβόμαστε τους αγνώστους- και πολλοί από εμάς φοβόμαστε να μιλήσουμε σε νέους ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 12,1% των Αμερικανών έχουν κάποιου είδους διαταραχή κοινωνικού άγχους, σύμφωνα με έρευνες. Αλλά το να αποφεύγεις τους ανθρώπους σημαίνει ότι χάνεις στη ζωή. Αντιμετωπίστε αυτό διευρύνοντας τον κοινωνικό σας κύκλο. Κάντε νέους φίλους ή δημιουργήστε ένα επαγγελματικό δίκτυο. Συμβαίνει μόνο όταν λες «ναι» στην προσέγγιση.  Θυμήσου και το άρθρο: Networking: Αν θες να κάνεις νέες επαφές, εδώ είναι 5 τρόποι για να βάλεις τα θεμέλια μέσα σε 5 λεπτά.

Βγάλε από τον κύκλο σου τους τοξικούς ανθρώπους. Η επιτυχία δεν σχετίζεται μόνο με την εργασία, μπορεί επίσης να αφορά την ψυχική σας υγεία και την προσωπική σας ανάπτυξη. Δεν θα βρείτε επιτυχημένους ανθρώπους να συναναστρέφονται με αυτούς που τους μειώνουν και θα παρατηρήσετε ότι οι στενοί τους φίλοι είναι πιθανό να έχουν το ίδιο κίνητρο και ώθηση με αυτούς. Μπορεί να είναι δύσκολο να εγκαταλείπετε τους ανθρώπους μερικές φορές, αλλά πρέπει να βάλετε πρώτα τις δικές σας ανάγκες. Θα εκπλαγείτε με το πόσο αλλάζει η νοοτροπία σας, πόσο ανοιχτοί θα είστε σε νέες ιδέες και πόσο πιο συγκεντρωμένοι και θετικοί θα είστε. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − twelve =