αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα: Millennials και Gen Z απάντησαν για το πόσα χρήματα χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένοι

Έρευνα: Millennials και Gen Z απάντησαν για το πόσα χρήματα χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένοι

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα χρήματα μπορούν πράγματι, να αγοράσουν την ευτυχία. Μάλιστα, η κάθε γενιά εκφράζει τη δική άποψη αναφορικά με το «ιδανικό ποσό» που θα ήθελε για να είναι ευτυχισμένη. Πιο συγκεκριμένα, η Empower, μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης με θέμα την οικονομική ευτυχία. Στην έρευνα, συμμετείχαν συνολικά, 2.034 Αμερικανοί ηλικίας 18 ετών και άνω. Όπως διαπιστώθηκε, το 59% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ευτυχία μπορεί πράγματι, να αγοραστεί. Στο μεταξύ, η πλειοψηφία ισχυρίζεται ότι τα άτομα χρειάζονται να έχουν στην τράπεζα τουλάχιστον, 1,2 εκατομμύρια δολάρια για να είναι πραγματικά ευτυχισμένοι και οικονομικά ασφαλείς.

Όταν πρόκειται για τον ετήσιο μισθό, ο μέσος ερωτώμενος δηλώνει ότι ιδανικά θα ήθελε 284.167 δολάρια ετησίως. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Business Insider, κάθε γενιά αποκαλύπτει το ακριβές ποσό που θα ήθελε να κερδίζει ετησίως, καθώς και την καθαρή αξία που απαιτείται προκειμένου να είναι ευτυχισμένη.

  • Gen Z: 128.000 δολάρια, με καθαρή αξία 487.711 δολάρια
  • Millennials: 525.000 δολάρια, με καθαρή αξία 1.699.571 δολάρια
  • Gen X: 130.000 δολάρια, με καθαρή αξία 1.213.759 δολάρια
  • Boomers: 124.000 δολάρια, με καθαρή αξία 999.945 δολάρια

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί πως οι άνδρες ερωτώμενοι δήλωσαν ότι θα έπρεπε να κερδίζουν 381.000 δολάρια ετησίως, για να είναι ευτυχισμένοι, ενώ οι γυναίκες, 183.000 δολάρια, αντίστοιχα. Μια ακόμη μελέτη διαπίστωσε ότι οι Millennials θεωρούν ότι η ευτυχία μπορεί να αποκτηθεί με υψηλότερες αποδοχές και συγκεκριμένα, με έως και 500.000 δολάρια ετησίως.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο πληθωρισμός, τα υψηλά επιτόκια και τα φοιτητικά δάνεια επιβαρύνουν την οικονομική ασφάλεια των Αμερικανών και η άνεση να ξοδεύουν χρήματα σε καθημερινά είδη μπορεί να τονώσει το αίσθημα οικονομικής ευτυχίας. Για παράδειγμα, το 62% των Μillennials δηλώνει πρόθυμο να πληρώσει έως και 7 δολάρια καθημερινά για έναν καφέ «λόγω του αισθήματος χαράς που μπορεί να προκαλέσει».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =