αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓια πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια ο Mark Zuckerberg πούλησε μετοχές της Meta

Για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια ο Mark Zuckerberg πούλησε μετοχές της Meta

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ πούλησε μετοχές της Meta Platforms για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, μετά την ταχεία ανάκαμψη του γίγαντα των social media από το ταραγμένο 2022.

Το ίδρυμα του συνιδρυτή της Meta καθώς και οι φιλανθρωπικές του οντότητες ξεφόρτωσαν τον Νοέμβριο περίπου 682.000 μετοχές, αξίας 185 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Είναι η πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021 που εταιρείες που διαχειρίζονται την περιουσία του Ζούκερμπεργκ πωλούν μετοχές.

Η Meta σημείωσε άνοδο 172% φέτος έως τα τέλη Νοεμβρίου, ξεπερνώντας όλες τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ πλην της Nvidia. Αυτό συμβάλλει στη μεγιστοποίηση των εσόδων για τις δραστηριότητες του Ζούκερμπεργκ εκτός Meta, που περιλαμβάνουν venture capitals και επιστημονική έρευνα.

Την περασμένη δεκαετία ο Ζούκερμπεργκ πουλούσε τακτικά μετοχές της Meta, αλλά το 2022 δεν έδωσε ούτε μία, σε μια χρονιά με καταστροφικά τριμηνιαία αποτελέσματα που οδήγησαν σε μια από τις μεγαλύτερες ημερήσιες διαγραφές μετοχών και τη χειρότερη ετήσια απόδοση της Meta από την αρχική της δημόσια προσφορά, το 2012.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − one =