αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Spotify απολύει 1.500 εργαζομένους- «Πήρα δύσκολη απόφαση» λέει ο CEO

Η Spotify απολύει 1.500 εργαζομένους- «Πήρα δύσκολη απόφαση» λέει ο CEO

Για τρίτη φορά φέτος η εταιρεία Spotify θα περικόψει θέσεις εργασίας με τη μουσική υπηρεσία streaming να ανακοινώνει την απόλυση περίπου 17% εκ των εργαζομένων της (1.500 εργαζόμενους).

Ο διευθύνων σύμβουλος, Ντάνιελ Εκ, δήλωσε ότι έλαβε τη «δύσκολη» απόφαση, καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε «δραματικά». Πρόσθεσε ότι κατανοεί ότι οι περικοπές θα είναι «εξαιρετικά επώδυνες για την ομάδα μας».

«Αναγνωρίζω ότι αυτό θα επηρεάσει έναν αριθμό ατόμων που έχουν συνεισφέρει πολύτιμα», δήλωσε ο Εκ. «Για να είμαι ειλικρινής, πολλοί έξυπνοι, ταλαντούχοι και σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι θα μας εγκαταλείψουν». Επισήμανε ότι η εταιρεία είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να προβεί σε μικρότερες μειώσεις κατά τη διάρκεια του 2024 και του 2025, αλλά αποφάσισε ότι χρειαζόταν πιο δραστική δράση για να βελτιωθούν τα οικονομικά της εταιρείας.

Η Spotify μείωσε το προσωπικό νωρίτερα φέτος, αλλά τα σχέδια που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα επισκιάζουν τα προηγούμενα. Στα τελευταία αποτελέσματά της, η Spotify είχε αναφέρει κέρδη 65 εκατ. ευρώ για τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο – τα πρώτα τριμηνιαία κέρδη της για περισσότερο από ένα χρόνο – κσι προέκυψαν από τις αυξήσεις των τιμών και τον υψηλότερο αριθμό συνδρομητών.

Η εταιρεία προηγουμένως μείωσε περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού της τον Ιανουάριο και άλλο 2% τον Ιούνιο. Θα αναφερθεί στις περικοπές την Τετάρτη σε συνάντηση με τους εργαζόμενους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =