αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓια να γίνεις πλούσιος δεν χρειάζεται να είσαι ο πιο έξυπνος. Εδώ είναι 4 άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο

Για να γίνεις πλούσιος δεν χρειάζεται να είσαι ο πιο έξυπνος. Εδώ είναι 4 άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο

Οι πλούσιοι άνθρωποι έχουν υψηλότερο IQ; Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι οι άνθρωποι που φτάνουν στην κορυφή, είναι πιο έξυπνοι από όλους τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Διαπιστώθηκε ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν υψηλότερη βαθμολογία σε ο,τι αφορά την ευφυΐα. Στην πραγματικότητα, οι πλούσιοι μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι λιγότερο έξυπνοι από τον μέσο όρο.

Τι κάνει την διαφορά λοιπόν;

Ας ρίξουμε μια ματιά στους λόγους για τους οποίους οι πλούσιοι άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα πιο έξυπνοι από εσάς. Εδώ είναι 5 άλλα πράγματα που συχνά κάνουν την διαφορά.

1) Τα χρήματα και οι ευκαιρίες κληρονομούνται… από την οικογένεια

Υπάρχουν πολλοί πλούσιοι και επιτυχημένοι άνθρωποι που φαίνονται ότι δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνοι.

Οι περισσότεροι από αυτούς όμως, δεν είναι τυχαίο ότι προερχόταν από μια ισχυρή, πλούσια ή πολιτικά ενεργή οικογένεια.

Το θέμα εδώ είναι ότι τα χρήματα γενικά μεταβιβάζονται. Αυτό κάνει ορισμένους ανθρώπους πλούσιους… πριν καν γεννηθούν. Οι πλούσιοι άνθρωποι μπορούν επίσης να μεταφέρουν στα παιδιά τους ευκαιρίες και πόρους που δεν είναι άμεσα διαθέσιμοι σε άλλους ανθρώπους.

2) Πολλές έξυπνες δουλειές δεν πληρώνονται καλά

Μπορεί να κάνεις καλά την δουλειά σου, αλλά να μην έχεις μεγάλο μισθό. Μπορεί το όνειρο σου να είναι να κάνεις την συγκεκριμένη δουλειά, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν θα σε κάνει πλούσιο.

Το βλέπουμε και σε πολλά πολύ έξυπνα επαγγέλματα — όπως στο ακαδημαϊκό πεδίο ή στην επιστήμη.

Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το γεγονός ότι ζούμε σε κοινωνίες που έχουν συγκεκριμένα πλαίσια. Η ουσία είναι ότι για να κερδίσεις πολλά χρήματα πρέπει να είσαι σε έναν κλάδο που βγάζει πολλά χρήματα.

Για πολλές δουλειές που απαιτούν υψηλά επίπεδα νοημοσύνης, αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

3) Η επιμονή έχει σημασία

Οι περισσότερες ιστορίες επιτυχίας συνοδεύονται από μια ιστορία γεμάτη δυσκολίες και εμπόδια. Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που καταφέρνουν να πετύχουν την «εκτόξευση» με την πρώτη προσπάθεια.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να τα καταφέρεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι που καταφέρνουν να φτάσουν στην κορυφή, φτάνουν μέχρι εκεί. Παλεύουν για αυτό.

Έχουν την πειθαρχία και την συνέπεια που χρειάζεται. Και μετά, όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, το ξεπερνούν με την επιμονή που χρειάζεται.

Μπορείς να έχεις όλο το φυσικό ταλέντο στον κόσμο, αλλά αν δεν δουλέψεις, θα κάνει πραγματικά τη διαφορά; Όχι σύμφωνα με έρευνα που λέει ότι η σκληρή δουλειά και η επιμονή μετράει περισσότερο.

Δεν μπορούμε όλοι να γεννηθούμε μέσα στα χρήματα. Ούτε μπορούμε να αλλάξουμε το βασικό μας DNA για να γίνουμε ένας… Αϊνστάιν. Αλλά όλοι μπορούμε να επιλέξουμε αν θα προσπαθήσουμε ή όχι. Θυμήσου και το άρθρο: Mark Cuban: Αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορείς να ελέγξεις στη ζωή και να σε κάνει πετυχημένο.

Μπορεί να υποστηρίξετε ότι αυτό οφείλεται στην προσωπικότητα, και έτσι πρέπει να συμπεριληφθεί στον παραπάνω λόγο που μόλις αναφέραμε. Αλλά μπορούμε να πούμε ότι είναι επίσης μια δεξιότητα. Μπορούμε να αναπτύξουμε επιμονή καθώς πορευόμαστε στη ζωή. Κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε τον φόβο μας, πέφτουμε κάτω και αποφασίζουμε να ξανασηκωθούμε, ενισχύουμε την δεξιότητα της επιμονής.

4) Η τύχη παίζει ρόλο

Είναι μια διαχρονική συζήτηση: Η επιτυχία στη ζωή κερδίζεται ή είναι θέμα τύχη;

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όποιος πετυχαίνει, τείνει να επιμένει ότι η επιτυχία κερδίζεται.

Μία έρευνα δείχνει όμως ότι η τύχη παίζει μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά σύνηθες να υποτιμάμε πολλούς παράγοντες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε στη ζωή και που κρίνουν πόσο μακριά πηγαίνετε.

Η μελέτη καταλήγει: «Αν είναι αλήθεια ότι κάποιος βαθμός ταλέντου είναι απαραίτητος για να έχεις επιτυχία στη ζωή, σχεδόν ποτέ οι πιο ταλαντούχοι άνθρωποι δεν φτάνουν στις υψηλότερες κορυφές της επιτυχίας. Τους ξεπερνούν μέτρια αλλά πιο τυχερά άτομα».

Όσο τρομερό κι αν είναι, το να βρίσκεσαι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ορισμένες ευκαιρίες στη ζωή προέρχονται από το να είσαι τυχερός.

Και δεν μιλάμε μόνο για πράγματα όπως το να κερδίσεις το λαχείο. Γιατί ίσως κερδίσεις το λεγόμενο λαχείο ζωής και έχεις την τύχη να έχεις γεννηθεί σε συνθήκες που σου δίνουν ένα πλεονέκτημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 9 =