αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί οι άλλοι δεν σε συμπαθούν- Εδώ είναι 5 πράγματα που ίσως συμβαίνουν

Γιατί οι άλλοι δεν σε συμπαθούν- Εδώ είναι 5 πράγματα που ίσως συμβαίνουν

Ως άνθρωποι, θέλουμε να είμαστε αποδεκτοί και να νιώθουμε ότι μας συμπαθούν. Και όταν αυτό δεν συμβαίνει, μπορεί να αναρωτιόμαστε γιατί οι άνθρωποι απλώς δεν φαίνεται να μας συμπαθούν.

Ας το παραδεχτούμε, δεν θα αρέσουμε σε όλους. Αλλά αν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φαίνεται να σας αποδέχονται, μπορεί να υπάρχει κάτι που κάνετε ή κάτι στη συμπεριφορά σας που τους απομακρύνει. Δεν λέμε ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα ή ότι δεν είσαι καλός άνθρωπος. Αλλά μπορεί να έχεις κάποιες λάθος συμπεριφορές, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις.

Εδώ είναι 5 τέτοιες περιπτώσεις.

1. Μιλάς πάρα πολύ

Είναι υπέροχο να είσαι ομιλητικός – αλλά το να κυριαρχείς στη συζήτηση μπορεί να γίνει αρνητικό σε κοινωνικές καταστάσεις. Οι άλλοι άνθρωποι θέλουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, τις ιστορίες και τις ιδέες τους, και αν μονοπωλείτε την συζήτηση, θα σας θεωρήσουν εγωιστή και εγωκεντρικό. Φροντίστε να επιτρέψετε την ισορροπία στη συνομιλία και να ακούτε περισσότερο από όσο μιλάτε.

2. Παραπονιέσαι συνεχώς

Κανείς δεν θέλει να είναι κοντά σε κάποιον που βρίσκει συνεχώς τα αρνητικά σε κάθε δεδομένη κατάσταση. Στους ανθρώπους αρέσει να είναι γύρω από αυτούς που φέρνουν φως στη μέρα τους – όχι καταστροφή και κατήφεια. Εάν είστε διαρκώς παραπονούμενος, προσπαθήστε να παραμένετε αλλάξετε τις σκέψεις και τα λόγια σας, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε τη νοοτροπία σας προς μια πιο θετική κατεύθυνση.

3. Μιλάτε άσχημα για τους άλλους

Όταν μιλάτε συνεχώς άσχημα για άλλους ανθρώπους στην ομάδα φίλων σας ή σε κοινωνικές καταστάσεις, πιθανότατα θα αρχίσουν να αναρωτιούνται τι λέτε για τους ίδιους όταν δεν είναι μπροστά. Όχι μόνο αυτό, αλλά τα κουτσομπολιά σε κάνουν να φαίνεσαι κακός- και ταξιδεύει γρήγορα. Είναι ειλικρινά καλύτερο να τα αποφύγετε όλα αυτά.

4. Διακόπτεις τους άλλους

Όταν διακόπτουμε τους άλλους, τους αφήνουμε να καταλάβουν ότι αυτό που έχουν να πουν δεν είναι… σημαντικό για εμάς. Οι άνθρωποι θέλουν να ακούγονται, όχι να μιλάνε πάνω τους. Έτσι, αν δυσκολεύεστε να κάνετε τους ανθρώπους να σας συμπαθήσουν, αλλά πιάνετε τον εαυτό σας να τους διακόπτει, ίσως χρειαστεί να δουλέψετε σε αυτό.

5. Κάνεις ότι τα ξέρεις όλα

Κανένας άνθρωπος στην Γη δεν ξέρει τα πάντα. Και αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα- έχεις πρόβλημα. Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα δεν συνειδητοποιούν ότι… τα ξέρουν όλα. Αλλά αν νομίζετε ότι έχετε πάντα δίκιο, ακόμα και για πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να έχετε γνώμη, ήρθε η ώρα να ελέγξετε τον εαυτό σας. Αυτό το προφίλ απωθεί τους ανθρώπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − five =