αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις έξυπνοι τρόποι για να περιορίσεις ένα κακομαθημένο άτομο

Τέσσερις έξυπνοι τρόποι για να περιορίσεις ένα κακομαθημένο άτομο

Όλοι έχουμε ένα τέτοιο άτομο στον κύκλο μας. Στην δουλειά ή στην προσωπική ζωή. Είναι εκείνο το κακομαθημένο άτομο που νομίζει ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω του και έχει δικαίωμα να διεκδικεί το κάθε τι.

Εάν γνωρίζετε ένα τέτοιο άτομο που έχει δικαίωμα, ίσως έχετε συχνά αναρωτηθεί πώς θα μπορούσατε απλώς να το αντιμετωπίσετε. Γιατί ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα ξοδεύετε ή πόσα κομπλιμέντα τους κάνετε, ποτέ δεν είναι αρκετά.

Εδώ είναι 4 έξυπνοι τρόποι.

1. Κρατήστε τα όρια!

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ζητήματα με ένα τέτοιο άτομο, είναι να αγνοεί τα προσωπικά όρια. Στο μυαλό τους, πιστεύουν ότι τίποτα δεν είναι εκτός ορίων. Θα πρέπει να μπορείτε να τους δίνετε όλο τον χρόνο σας όποτε τον χρειάζονται.

Επίσης, δεν υπάρχουν όρια μεταξύ αυτού που θέλουν και αυτού που θέλετε ή μπορείτε να τους δώσετε. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν. Έτσι, για να τους κόψετε την φόρα, πρέπει να ενισχύσετε τα όριά σας και να εξασκήσετε μια μαγική λέξη που ονομάζεται «ΟΧΙ!»

2. Αρνηθείτε τις αντιπαραθέσεις

Πιστεύουν ότι πρέπει να τσακωθούν όποτε προκύψει ένα πρόβλημα. Φτάνουν μέχρι το σημείο να κάνουν τσακωμούς χωρίς λόγο.

Για να βάλετε ένα άτομο στη θέση του όταν το κάνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη «μέθοδο του γκρίζου βράχου». Αν και αυτό μπορεί να τους εξοργίσει, θα στείλει επίσης ένα ισχυρό μήνυμα. Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με τη μέθοδο του γκρίζου βράχου, διαβάστε εδώ αναλυτικά.

3. Περάστε χρόνο μακριά

Αν είσαι κοντά σε ένα τέτοιο άτομο και περνάς πολύ χρόνο μαζί του, μπορεί να χρειαστείς ένα διάλειμμα. Μπορεί ένα από τα προβλήματά τους να είναι η υπερβολική προσοχή. Και όλο αυτό μπορεί να σου ρουφήξει την ενέργεια.

Ήρθε η ώρα να απομακρυνθείτε από αυτά για λίγο και να διαλογιστείτε τι συμβαίνει στη ζωή σας. Όταν εξαφανιστείς για λίγο, μπορεί να επανεξετάσουν την εγωιστική άποψη για τον εαυτό τους.

4. Μιλήστε για τους άλλους

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσεις ένα κακομαθημένο άτομο, είναι να μιλήσετε για τα επιτεύγματα των άλλων. Αυτό είναι επίσης ένα πλήγμα για το ‘εγώ’ τους, αλλά θα επιβεβαιώσει το γεγονός ότι δεν είναι τέλειοι. Θα τους δείξει ότι πολλοί άνθρωποι είναι εξίσου σημαντικοί με αυτούς.

Κάνετε το αυτό συχνά μέχρι να παρατηρήσετε μια αλλαγή στη συμπεριφορά τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 4 =