αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι εξελίσσεσαι ως άτομο (ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις)

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι εξελίσσεσαι ως άτομο (ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις)

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας, θα αντιμετωπίσετε απροσδόκητες προκλήσεις, «πάνω» και «κάτω» στην πορεία. Το ερώτημα είναι, θα μάθετε και θα αναπτυχθείτε κάνοντας διαφορετικές επιλογές ή θα παραμείνετε σε ό,τι σας φαίνεται οικείο και ασφαλές;

Μερικές φορές, κολλάμε σε ρουτίνες που μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς, αλλά τελικά μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε. Ακόμη και μπροστά στις αντιξοότητες, ο φόβος και η αμφιβολία για τον εαυτό μας μπορούν να μας εμποδίσουν να αρπάξουμε ευκαιρίες- και νιώθουμε ότι έχουμε κολλήσει.

Ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε πιο ελεύθερα και με αυτοπεποίθηση είναι να αλλάξουμε. Αυτό σημαίνει ότι εργαζόμαστε προς την επίτευξη των προσωπικών μας στόχων και ενισχύουμε την αυτογνωσία μας, ώστε να μπορούμε να μάθουμε και να αναπτυχθούμε αντί να παραμείνουμε στάσιμοι.

Εδώ είναι 7 σημάδια που δείχνουν ότι εξελίσσεστε ως άτομο, σύμφωνα με την ψυχολογία. Αν τα βλέπετε στον εαυτό σας, είστε σε καλό δρόμο.

1) Ο κύκλος σας αλλάζει

Νιώθετε ότι, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, δεν φαίνεται να βρίσκετε κοινό έδαφος με ανθρώπους που παλαιότερα ήσασταν κοντά.

Ίσως οι απόψεις σας να έχουν αλλάξει, να θέλετε να ηρεμήσετε ή οι λεγόμενοι φίλοι σας να μην συμβαδίζουν πλέον με εσάς.

Το να αφήσεις πισω κάποιον, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έκανε κάτι για να σε πληγώσει ή να σε παραπλανήσει. Σημαίνει ότι ένα συγκεκριμένο άτομο δεν συμβαδίζει πλέον με εσάς ή δεν σας ενδιαφέρει πλέον ψυχικά και συναισθηματικά.

Όσο περισσότερο αλλάζετε, τόσο περισσότερο οι άνθρωποι στη ζωή σας πρέπει να προσαρμοστούν στον τρόπο που σχετίζονται και επικοινωνούν μαζί σας, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δεδομένο.

Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

2) Δεν αγχώνεσαι για τα μικρά πράγματα

Πόσο συχνά έχετε πιάσει τον εαυτό σας να μπερδεύεται και να χάνει χρόνο σε ασήμαντα πράγματα και αποτυγχάνετε να δείτε τη μεγαλύτερη εικόνα;

Όλοι έχουμε πέσει σε αυτή την παγίδα. Αλλά τώρα, είστε λιγότερο απασχολημένοι με το να έχετε ένα… τέλεια περιποιημένο χτένισμ ή να ετοιμάσετε τα πιάτα σε μια συγκεκριμένη ώρα. Αντίθετα, εστιάζετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα και μοιράζεστε την ευγνωμοσύνη σας με τους άλλους.

Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη.

3) Δημιουργείτε νέες συνήθειες

Η έναρξη μιας νέας συνήθειας, όπως η δέσμευση κάθε πρωί για άσκηση για τουλάχιστον μία ώρα, φέρνει μια νέα προοπτική και μια στάση ικανοποίησης!

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της άσκησης, θα νιώσετε πιο δυνατοί και γεμάτοι ενέργεια, κάτι που θα σας δώσει αυτοπεποίθηση να συμμετάσχετε στον πρώτο σας διαγωνισμό τρεξίματος ή να προχωρήσετε με εκείνη την προαγωγή στη δουλειά.

Με άλλα λόγια, η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τον εαυτό σας με ένα εντελώς νέο πρίσμα. Η διαμόρφωση καλών συνηθειών και η προσκόλληση σε αυτές παρέχει επίσης μια πραγματική αίσθηση ολοκλήρωσης, η οποία, πάλι, βελτιώνει την αυτοεκτίμησή σας.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι να ξέρεις πώς να κόψεις παλιές συνήθειες και να τις αντικαταστήσεις με νέες. Εάν έχετε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία της αλλαγής, τότε είστε σίγουρα στο σωστό δρόμο για προσωπική μεταμόρφωση.

4) Δεν ρίχνεις αλλού ευθύνες

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να αναλάβετε την ευθύνη για τις πράξεις σας.

Η κατανόηση ότι το να κάνεις λάθη είναι μέρος της ζωής είναι ένα σημαντικό βήμα προς την προσωπική ανάπτυξη και την επαγγελματική επιτυχία.

Ακόμη και μερικοί από τους ηγέτες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο έχουν αποτύχει σε κάτι, αλλά πήραν τα χρήσιμα μαθήματα. Αντί να εστιάσετε σε αυτό που κάνατε λάθος και να βυθιστείτε στην αυτολύπηση, είναι σημαντικό να βρίσκετε λύσεις στο πρόβλημα.

Η ικανότητά σας να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να κοιτάξετε την κατάσταση για να προσδιορίσετε πού κάνατε λάθος σχετίζεται με τη συναισθηματική ωριμότητα.

5) Δεν φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια

Νομίζεις ότι μπορείς να τα κάνεις όλα, ειδικά όταν τα πράγματα πάνε στραβά, αλλά αυτό οδηγεί μόνο σε στενοχώρια, απογοήτευση και υποτίμηση του εαυτού σου.

Μόλις καταλάβετε ότι το να απευθυνθείτε στους ανθρώπους που εμπιστεύεστε για βοήθεια δεν είναι σημάδι αδυναμίας, αλλά ένδειξη δύναμης, κάνετε το σωστό βήμα προς τη βελτίωση του εαυτού σας.

Είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά, η προσπάθεια να πάρεις τα πάντα πάνω σου οδηγεί σε άγχος και εξάντληση. Η συνειδητοποίηση ότι δεν είναι ντροπή να στηρίζεσαι σε κάποιον άλλο για υποστήριξη, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, θα βοηθήσει πολύ στην επίτευξη ισορροπίας, ενώ παράλληλα χτίζεις υγιείς σχέσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =