αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί κλείνουμε το εργοστάσιο υαλουργίας Γιούλα στο Αιγάλεω»: Η επίσημη ανακοίνωση της BA Glass Υαλουργία

«Γιατί κλείνουμε το εργοστάσιο υαλουργίας Γιούλα στο Αιγάλεω»: Η επίσημη ανακοίνωση της BA Glass Υαλουργία

Σε επίσημη επιβεβαίωση της απόφασής της να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο «Γιούλα» στο Αιγάλεω, προχώρησε ο πορτογαλικός κολοσσός, BA Glass Υαλουργία Α.Ε. Μάλιστα εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν τον όμιλο σε αυτή τη «δύσκολη» απόφαση, όπως την χαρακτηρίζει. Για αναγκαία και αναπόφευκτη απόφαση έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου BA Glass, Τιάγκο Μορέιρα ντα Σίλβα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι μια εξέλιξη που έρχεται ως αποτέλεσμα «των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς στη βιομηχανία γυαλιού».

«Τους τελευταίους μήνες η αγορά της υαλουργίας παρουσίασε αισθητή μείωση της ζήτησης, που οδήγησε σε αντίστοιχη μείωση των πωλήσεων. Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω από τη σημαντική αύξηση των αποθεμάτων που δημιουργήθηκαν, προκαλώντας την ανάγκη διακοπής ορισμένων γραμμών παραγωγής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας υαλουργίας.

«Παρά τις προσπάθειες προσαρμογής σε αυτές τις προκλήσεις, η επίμονη έλλειψη ζήτησης, σε συνδυασμό με το συνεχώς αυξανόμενο κόστος αποθήκευσης και την περιορισμένη διαθεσιμότητα αποθηκευτικού χώρου, οδήγησαν δυστυχώς στην απόφαση της παύσης της παραγωγικής διαδικασίας στο εργοστάσιο της εταιρείας», σημειώνει.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου BA Glass, Τιάγκο Μορέιρα ντα Σίλβα, κάνει λόγο για μια «αναγκαία και αναπόφευκτη» απόφαση, που «επηρεάζει τους ανθρώπους μας».

«Απόλυτη προτεραιότητά μας τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η στήριξη των εργαζομένων μας που πλήττονται από αυτή την αλλαγή. H εταιρεία διαβουλεύτηκε με το σωματείο εργαζομένων και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης για τους 121 εργαζομένους που επηρεάζονται, το οποίο έγινε δεκτό μετά από ένα γύρο διαπραγματεύσεων. Το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης αποτελεί δέσμευση της εταιρείας να παράσχει στους εργαζομένους της ένα ευνοϊκό πακέτο αποχώρησης, προκειμένου να στηρίξει αυτούς και τις οικογένειές τους», διευκρινίζει.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου και προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους πελάτες μας, ενοποιούμε τις παραγωγικές μας δραστηριότητες σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς και μετριάζουμε τις τυχόν επιπτώσεις στους πελάτες μας, διατηρώντας την εμπορική μας δραστηριότητα στην Ελλάδα», προσθέτει ο κ. Σίλβα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 11 =