αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒγάλε χρήματα… χωρίς να μιλάς σε άνθρωπο: Εδώ είναι 5 τέτοιες δουλειές, σύμφωνα με το Forbes

Βγάλε χρήματα… χωρίς να μιλάς σε άνθρωπο: Εδώ είναι 5 τέτοιες δουλειές, σύμφωνα με το Forbes

Γνωρίζατε ότι μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο είναι εσωστρεφείς; Ο Μπιλ Γκέιτς, ο Μάικλ Τζόρνταν και η Τέιλορ Σουίφτ, είναι μερικοί. Προτιμούν να περνούν τις μέρες τους στην ησυχία των σπιτιών τους παρά σε πολυσύχναστα περιβάλλοντα με κόσμο. Η εσωστρέφεια είναι ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας όπου τα άτομα αισθάνονται πιο άνετα εστιάζοντας στον εσωτερικό τους κόσμο. Προτιμούν να περνούν χρόνο με έναν ή δύο στενούς φίλους σε αντίθεση με το να είναι σε μεγάλες παρέες. Ενώ η ήρεμη φύση των εσωστρεφών συχνά δεν εκτιμάται από την κοινωνία, οι φυσικές τους δυνάμεις τους κάνουν εξαιρετικά καλούς σε ορισμένα επαγγέλματα. Εδώ είναι πέντε καλές δουλειές για εσωστρεφείς, όπως τις παραθέτει το Forbes.

1. Αρχειοφύλακας

Έχετε πάθος με την ανάλυση ιστορικού περιεχομένου όπως πίνακες, έγγραφα, ταινίες και χάρτες; Αν ναι, το να γίνεις αρχειοφύλακας θα ήταν μια φανταστική δουλειά για σένα. Θα περάσετε τις μέρες σας με το κεφάλι… σας βουτηγμένο σε πολύτιμα αντικείμενα που σημαίνει ότι οι περισπασμοί από τους συναδέλφους θα είναι ελάχιστοι. Λόγω της ιστορικής φύσης των αντικειμένων, όταν μιλάτε στους συναδέλφους σας, πιθανότατα θα είναι για τα πράγματα που σας παθιάζουν, σε αντίθεση με τις κουβέντες που μισούν οι εσωστρεφείς και που συνήθως λαμβάνει χώρα σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

2. Συντάκτης

Ένας συντάκτης είναι υπεύθυνος για την ανάγνωση και την τροποποίηση εγγράφων, διασφαλίζοντας ότι η ορθογραφία, τα σημεία στίξης και η γραμματική είναι σωστά. Αυτά τα έγγραφα μπορεί να κυμαίνονται από ένα σύντομο άρθρο 500 λέξεων έως ένα βιβλίο 100.000 λέξεων. Οι συντάκτες είτε εργάζονται για μια εταιρεία είτε είναι αυτοαπασχολούμενοι. Φυσικά, μπορείς να πας ένα σκαλί παρααπάνω και να δημιουργήσεις το δικό σου blog. Για να παράγεις περιεχόμενο και να δουλεύεις από οπουδήποτε θες. Θυμήσου και το άρθρο: Αν ξεκινήσεις τώρα το δικό σου blog, μπορεί να έχεις ένα έξτρα εισόδημα το 2024 | Του Γιάννη Μπελεγρίνη.

3. Ghostwriter

Οι εσωστρεφείς είναι γενικά πολύ δημιουργικοί- και ένας τρόπος που εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους είναι μέσω της γραφής. Ως Ghostwriter θα είστε υπεύθυνοι για τη συγγραφή βιβλίων ή άρθρων για λογαριασμό άλλων, είτε πρόκειται για έναν εκδοτικό οίκο είτε για έναν αυτόνομο συγγραφέα. Ως Ghostwriter, δεν λαμβάνετε credit για τη δουλειά που κάνετε, αλλά σύμφωνα με το ZipRecruiter.com, με μέσο όρο 55.000 $ ετησίως, η αμοιβή είναι γενναιόδωρη. Θυμήσου και το άρθρο: Ο άνθρωπος που βγάζει 200.000 δολάρια μέσα σε ένα έτος για να γράφει tweets. Δουλεύει μόνο 5 ώρες την εβδομάδα.

4. Προγραμματιστής λογισμικού

Ένας προγραμματιστής λογισμικού σχεδιάζει και κατασκευάζει προγράμματα που χρησιμοποιούνται για επιτραπέζιους υπολογιστές, κινητές συσκευές και apps. Η εργασία απαιτεί εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια για να διασφαλιστεί ότι τα προγράμματα εκτελούνται αποτελεσματικά. Ένας προγραμματιστής λογισμικού είναι η ιδανική δουλειά για έναν εσωστρεφή επειδή ο ρόλος περιλαμβάνει πολλή  δουλειά… μακριά από άλλους. Ακόμη και όταν εργάζεστε ως μέρος μιας ομάδας, οι διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις δεν είναι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, επομένως οι εσωστρεφείς δεν θα βρουν τον εαυτό τους να αποστραγγίζεται από αυτές τις αλληλεπιδράσεις.

5. Λογιστής

Για τους εσωστρεφείς που είναι καλοί με τους αριθμούς, ίσως θελήσουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη λογιστική. Η εργασία περιλαμβάνει ανάλυση και προετοιμασία οικονομικών καταστάσεων, παροχή φορολογικών συμβουλών και τήρηση λογιστικών βιβλίων. Ενώ οι λογιστές πρέπει να επικοινωνούν με τους διευθυντές, τους πελάτες και τους συναδέλφους, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας περνάει δουλεύοντας μόνος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 19 =