αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 5 επενδυτικές επιλογές… made in Japan που έκανε τώρα ο Warren Buffett

Οι 5 επενδυτικές επιλογές… made in Japan που έκανε τώρα ο Warren Buffett

Ο Warren Buffett βρίσκεται στην Ιαπωνία και πρόσφατα αποκάλυψε ότι αύξησε τα μερίδιά του στα κορυφαία trading houses της χώρας. Οι πέντε επιλογές του δισεκατομμυριούχου είναι οι Mitsubishi Corp., Mitsui & Co., Itochu Corp., Marubeni Corp. και Sumitomo Corp. Οι μετοχές των εταιρειών κατέγραψαν διήμερη άνοδο μετά από την ανακοίνωση του Buffett.

«Για τους θεσμικούς επενδυτές της ιαπωνικής αγοράς, η επίσκεψη του Warren Buffett αποτελεί εγγύηση για τις αποδόσεις των εταιρειών αυτών. Η κίνησή του θα αυξήσει την αυτοπεποίθηση των επενδυτών, λόγω του εξαιρετικού ονόματός του και της επιτυχημένης καριέρας του», είπε οαναλυτή της Monex Group, Γέσπερ Κολ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο CNBC, τα έξοδα των νοικοκυριών της Ιαπωνίας κατέγραψαν περιορισμένη αύξηση της τάξης του 1,6% τον Φεβρουάριο, σε υψηλό τετραμήνου, κυρίως στους τομείς της διασκέδασης και των ταξιδίων. Οι καταναλωτικές τάσεις των ιδιωτών αποτελούν εξαιρετικά σημαντικό δείκτη για την πορεία της οικονομίας της Ιαπωνίας, αφού αποτελούν πάνω από το 50% του ΑΕΠ.

Ο Κολ τόνισε, παράλληλα, πως ο Warren Buffett θα βγει κερδισμένος από την επιρροή των εταιρειών αυτών οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εγχώρια αγορά. Γνωστές και ως «sogo shosha» πρόκειται για κολοσσούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε πληθώρα τομέων της οικονομίας όπως τα μεταλλεύματα, τα τρόφιμα, την ενέργεια και τις υπηρεσίες, μεταξύ άλλων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + twenty =