αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτό είναι το Νο1 στοιχείο που πρέπει να έχεις για να πάρεις προαγωγή: Εξηγεί ένας πρώην CEO

Αυτό είναι το Νο1 στοιχείο που πρέπει να έχεις για να πάρεις προαγωγή: Εξηγεί ένας πρώην CEO

Μερικές φορές, το να ξεπεράσεις τους στόχους σου και να έχεις μια συνέπεια, αρκεί για να πάρεις μία προαγωγή. Αλλά συχνά, οι εργοδότες και διευθυντές αναζητούν κάτι άλλο που κάνει τη διαφορά, λέει ο εκτελεστικός συνεργάτης του Harvard Business School, Bill George.

Οι άνθρωποι που «επικεντρώνονται στο να κάνουν εξαιρετική δουλειά στην ηγεσία της ομάδας [τους]» βρίσκονται στην «καλύτερη» θέση για να προαχθούν, λέει ο George, ο πρώην CEO της εταιρείας υγειονομικής περίθαλψης Medtronic. Με άλλα λόγια, οι CEO και άλλοι ηγέτες μπορεί να θέλουν να σας δουν να καθοδηγείτε και να εμπνέετε την υπόλοιπη ομάδα σας.

Οι σπουδαίοι υπάλληλοι – αυτοί που οι διευθυντές τείνουν να θεωρούν ότι αξίζει να προωθηθούν – δεν δίνουν μόνο οδηγίες στους συναδέλφους τους. Διαπρέπουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους γύρω τους, κάτι που απαιτεί μια ορισμένη αυτογνωσία για να επιτευχθεί, λέει ο George.

«Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν ποιοι είναι», έγραψε ο ίδιος στο βιβλίο του, «True North: Emerging Leader Edition», το οποίο κυκλοφόρησε το 2022. «Είναι τόσο επικεντρωμένοι στην προσπάθεια να εντυπωσιάσουν τους άλλους που αφήνουν τον κόσμο να τους διαμορφώσει, παρά να διαμορφώσουν τους εαυτούς τους στο είδος των ηγετών που θέλουν να είναι».

Όσο περισσότερο συνειδητοποιείτε ποιοι είστε, τόσο περισσότρο «η ηγεσία σας θα είναι αυθεντική και οι άνθρωποι φυσικά θα θέλουν να συναναστραφούν μαζί σας», πρόσθεσε.

Όταν γνωρίζετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε πιο αποτελεσματικά στον εργασιακό χώρο. Χαρακτηριστικά όπως η συναισθηματική νοημοσύνη και η προσαρμοστικότητα έχουν ιδιαίτερη σημασία, επειδή μπορούν να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στις προκλήσεις και να έχετε μόνιμο αντίκτυπο στην ομάδα σας, δείχνει η έρευνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 11 =