αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο 39χρονος παραιτήθηκε από την δουλειά του. Τώρα έχει εισόδημα 300.000 δολαρίων τον χρόνο, και είναι αφεντικό του εαυτού του

Αυτός ο 39χρονος παραιτήθηκε από την δουλειά του. Τώρα έχει εισόδημα 300.000 δολαρίων τον χρόνο, και είναι αφεντικό του εαυτού του

Μάλλον όλοι θα ήθελαν να κάνουν αυτό που έκανε ο Paul Millerd. Νιώθοντας εξαντλημένος μετά από μια δεκαετία εργασίας σε διάφορες εταιρείες συμβούλων, ο ίδιος παραιτήθηκε από την δουλειά του το 2017.

Είχε περίπου 50.000 δολάρια σε αποταμιεύσεις και ένα χαλαρό σχέδιο για να κάνει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ελεύθερους επαγγελματίες. Ηταν ένας έμπειρος σύμβουλος στρατηγικής. Μέχρι εκείνο το σημείο της καριέρας του, ήταν ο κύριος τρόπος που ήξερε για να βγάζει χρήματα. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήθελε άλλο να εργάζεται σε μια τέτοια εταιρία.

Το 2018, την πρώτη του πλήρη χρονιά ως ελεύθερος επαγγελματίας, πήρε μερικές συμβουλευτικές δουλειές και είχε έσοδα περίπου 48.000 $ το έτος. Πέρασε τον περισσότερο χρόνο του κάνοντας «δημιουργική δουλειά», λέει στο Business Insider: Blogging, ξεκίνησε ένα podcast και δημιούργησε ένα διαδικτυακό μάθημα.

Το 2019, τη δεύτερη πλήρη χρονιά του Millerd ως ελεύθερος επαγγελματίας, τα συνολικά του έσοδα μειώθηκαν σε περίπου 36.000 $, αλλά το θετικό ήταν ότι άρχισε να κερδίζει χρήματα από τα δημιουργικά του projects. Περίπου το 30% των εσόδων του το 2019 προήλθε από συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενώ το υπόλοιπο προήλθε από το μάθημα συμβουλευτικών δεξιοτήτων, το coaching, το περιεχόμενο και το affiliate marketing.

Δεν ένιωθε ακόμη οικονομική πίεση για να κερδίσει περισσότερα, χάρη τα χρήματα που είχε στα χέρια του και στο σημαντικά χαμηλότερο κόστος ζωής που κατέστη δυνατό μετά τη μετακόμισή του στην Ταϊβάν το 2018. Ενώ τα μηνιαία έξοδά του στη Νέα Υόρκη, όπου έζησε σε όλη τη συμβουλευτική του καριέρα, ήταν κοντά στα 6.500 δολάρια, στην Ασία ξόδευε περίπου 1.500 δολάρια το μήνα.

Ο Millerd, 39 ετών σήμερα, λέει ότι τα έσοδά του αυξάνονται ετησίως από το 2019. Επίσης, συνέχισε να επεκτείνει τις ροές εισοδήματός του. Το 2021, είχε 6ψηφιο εισόδημα για πρώτη φορά από τη μετάβαση στην αυτοαπασχόληση, κυρίως χάρη στο online μάθημα που είχε δημιουργήσει, το οποίο απογειώθηκε ως απάντηση στην αύξηση της εξ αποστάσεως εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Οι πωλήσεις μαθημάτων αποτελούσαν το μεγαλύτερο μέρος – περίπου το 75% – των εσόδων του το 2020 και το 2021.

Το 2022, ξεπέρασε το ποσό που κέρδιζε ως σύμβουλος πλήρους απασχόλησης και το 2023 έβγαλε περισσότερα από 300.000 δολάρια, πολλά από τα οποία προήλθαν από το βιβλίο του «The Pathless Path». Τα υπόλοιπα προήλθαν από το διαδικτυακό του μάθημα, συμβουλευτικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, την δημιουργία περιεχομένου και το affiliate marketing.

Το γεγονός ότι μπόρεσε να δημιουργήσει προσοδοφόρες ροές εσόδων χωρίς να έχει μία παραδοσιακή δουλειά γραφείου «τον εξέπληξε εντελώς», παραδέχεται. «Δεν μεγάλωσα γύρω από επιχειρηματίες. Δεν μεγάλωσα γύρω από κάποιον που ακολουθούσε έναν ασυνήθιστο δρόμο. Το 99% των ανθρώπων στη ζωή μου έβγαζαν χρήματα μέσω ενός μισθού από μια παραδοσιακή δουλειά».

Σήμερα παραθέτει 2 στρατηγικές που μπορεί να ακολουθήσει όποιος ή όποια θέλει να πάει σε ένα ανάλογο μονοπάτι.

1. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς τρόπους για να κερδίσετε χρήματα

Πριν κάνετε το άλμα, κάντε μία προσπάθεια για να βγάλετε ένα δολάριο μέσω ίντερνετ, λέει ο Millerd, ο οποίος πειραματίστηκε με παράλληλες δουλειές όπως το career coaching και την δημιουργία ενός διαδικτυακού μαθήματος για σύνταξη βιογραφικών. «Υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να γίνει αυτό από ποτέ», τονίζει στο Business Insider.

Θυμήσου και το άρθρο: Έξι τρόποι για να βγάλεις έξτρα εισόδημα 500 ευρώ τον μήνα.

2. Κάντε μετάβαση από την πλήρη απασχόληση στο freelancing

«Πιστεύω ότι οι πιο ομαλές μεταβάσεις είναι αυτό που έκανα: Πήγαινε από την πλήρη απασχόληση στo freelancing, το οποίο ουσιαστικά είναι εργασία πλήρους απασχόλησης, αλλά απλώς το κάνεις με έναν πιο ευέλικτο τρόπο», εξηγεί ο 39χρονος, ο οποίος παραιτήθηκε, βρήκε δουλειές ως ελ. επαγγελματίας – από τις οποίες ήξερε ότι μπορούσε να βγάλει χρήματα – και συνέχισε τα δημιουργικά του έργα στον ελεύθερο χρόνο του.

Ο Millerd ενθαρρύνει τους επίδοξους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν ρωτώντας τους εργοδότες τους για ευέλικτη, part time απασχόληση. «Πήγαινε στην εταιρεία σου και πες: ‘Δεν θέλω να παραιτηθώ. Θα ήσουν ανοιχτός στο να το μετατρέψουμε την συνεργασία μας σε μια δουλειά τεσσάρων ημερών την εβδομάδα; Θα μπορούσα να το κάνω τρεις ημέρες την εβδομάδα; Να τι κάνω Θέλω να κάνω. Ορίστε πόσα χρεώνω για αυτό».

Εάν ο διευθυντής σας δεν θέλει να σας χάσει, μπορεί να είναι πιο ανοιχτός από όσο νομίζετε στη μερική απασχόληση, σημείωσε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τον νέο χρόνο σας για να κάνετε αυτό που σας οδηγεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =