αρχικηVIRALΈρευνα: Τα μοναχοπαίδια… είναι πιο πιθανό να πετύχουν επαγγελματικά

Έρευνα: Τα μοναχοπαίδια… είναι πιο πιθανό να πετύχουν επαγγελματικά

Η επιτυχία στην εργασία φαίνεται να είναι πιο πιθανή για τα μοναχοπαίδια. Αυτό έδειξε μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων. Κι αυτό γιατί φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους.

Ανησυχείτε μήπως το μοναχοπαίδι σας βρεθεί κατά οποιονδήποτε τρόπο σε μειονεκτική θέση στη μελλοντική του καριέρα; Οι ξεπερασμένες αντιλήψεις περί υπαλλήλων που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και δεν έχουν ομαδικό πνεύμα δεν ισχύουν στην πραγματικότητα, όπως και άλλα ανακριβή στερεότυπα για τα μοναχοπαίδια. Πληθώρα ερευνών διαπιστώνει ότι, στην πραγματικότητα, τα μοναχοπαίδια έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στη δουλειά.

Αν μη τι άλλο, το αίσθημα ασφάλειας, το να μην χρειάζεται να προσπαθήσεις για να προσελκύσεις την προσοχή των άλλων και η επιπλέον υποστήριξη βελτιώνουν τις πιθανότητες ενός παιδιού για μια παραγωγική, εποικοδομητική ζωή. Με λίγα λόγια, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για μια επιτυχημένη επαγγελματική ζωή είναι καθησυχαστικές.

«Τα περισσότερα στερεότυπα για τα μοναχοπαίδια δεν αληθεύουν», τονίζει η Άβα Αζνάρ, λέκτορας ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Winchester. «Στην πραγματικότητα, μπορεί να καταλήξουν πιο έξυπνα και πιο επιτυχημένα από τους ανθρώπους που έχουν αδέρφια», προσθέτει.

Η αυτοπεποίθηση βοηθάει

Η αυτοπεποίθηση που απέκτησε ως μοναχοπαίδι επιτρέπει στο άτομο να υπερασπίζεται τον εαυτό του και να προστατεύει τα όριά του, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο στον κόσμο της εργασίας.

Η Micha Goebig, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Go Big Coaching (και μοναχοπαίδι), εξήγησε σε ένα άρθρο της στο Forbes τι μπορούν να μάθουν για την εμπιστοσύνη από τα μοναχοπαίδια οι γυναίκες που ασχολούνται με τις επιχειρήσεις.

Η Goebig, η οποία βοηθά τις γυναίκες στην τεχνολογία και σε άλλους ανδροκρατούμενους κλάδους να ηγούνται με αυτοπεποίθηση, γράφει ότι «αν έχεις πάντα κάποιον να σε ακούει, πολύ πιθανόν να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση να καταλαμβάνεις χώρο χωρίς να το πολυσκεφτείς, ακόμα και όταν είσαι περιτριγυρισμένος από αγνώστους. Δεν αμφιβάλλεις ότι αξίζεις την προσοχή, αξίζεις να σε δουν και να σε ακούσουν».

«Τα περισσότερα μοναχοπαίδια περνούν πολύ χρόνο μεγαλώνοντας μαζί με ενήλικες. Αυτό μπορεί να τους δώσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα αργότερα στη ζωή τους. Ειδικά σε ό,τι αφορά στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη: Οι άνθρωποι που δεν νοιώθουν κατώτεροι όταν έρχονται σε επαφή με πιο έξυπνους ανθρώπους συχνά τους αναζητούν και κάνουν ερωτήσεις χωρίς να αισθάνονται ότι πρέπει να φαίνονται πιο έξυπνοι ή πιο έμπειροι από ό,τι είναι», σημειώνει η Goebig.

Προσθέτει ότι τα μοναχοπαίδια είναι επίσης οι καλύτεροι συνήγοροι για τον εαυτό τους.

«Μέχρι οι άλλοι να συνειδητοποιήσουν ότι η καλή δουλειά δεν μιλάει από μόνη της, όσο καλή και αν είναι, τα μοναχοπαίδια μπορούν να μιλούν ήδη με χαρά για το τι πήγε καλά στη δουλειά τους και ποια ήταν η προσωπική τους συνεισφορά», εξηγεί.

Και με το ομαδικό πνεύμα τι γίνεται;

Μια ομάδα ερευνητών ερεύνησε βαθύτερα τις ανησυχίες για τον χώρο εργασίας, διερωτώμενοι πόσο καλά τα πάνε, άραγε, με την ομαδικότητα, πιστεύοντας, εσφαλμένα, ότι τα μοναχοπαίδια θεωρούνται ευρέως κακομαθημένα, εγωκεντρικά και επομένως με αδύναμο ομαδικό πνεύμα.

Διαπίστωσαν ότι τα μοναχοπαίδια συνέβαλαν στην ομαδική προσπάθεια τόσο όσο και τα παιδιά με αδέρφια. Η μόνη μικρή διαφορά ήταν η απροθυμία να συμμετάσχουν στην ομάδα, αλλά αυτή η απροθυμία μειωνόταν όταν τους δίνονταν πληροφορίες για την απόδοση των υπολοίπων.

Πηγή: healthview.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 9 =