αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος προτείνει 3 τρόπους για να γίνεις πλούσιος

Αυτός ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος προτείνει 3 τρόπους για να γίνεις πλούσιος

Η οικοδόμηση πλούτου μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζετε, λέει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και συγγραφέας του «I Will Teach You to Be Rich», Ramit Sethi.

Έχοντας περάσει 20 χρόνια της καριέρας του γράφοντας για τα οικονομικά και την ψυχολογία, ο Sethi ξέρει τι χρειάζεται να κάνετε για να αυξήσετε τα χρήματά σας. Ο Νο. 1 τρόπος για να γίνεις πλούσιος: Κάνε το… βαρετό, λέει στο CNBC.

«Οι κορυφαίοι τρόποι για να αυξήσετε τον πλούτο σας είναι πραγματικά απλοί», λέει. «Και φαίνονται βαρετοί, αλλά είναι αυτά που λειτουργούν πραγματικά».

Εάν κάνετε αυτά τα τρία βασικά πράγματα, «θα βγάλετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό μακροπρόθεσμα», λέει ο Sethi.

1. Ξεκινήστε να επενδύετε και σταδιακά αυξήστε το ποσό

Ο πρώτος – και πιο σημαντικός – τρόπος για να αυξήσετε τον πλούτο σας είναι να επενδύσετε. Όπως λέει ο Sethi: «Επενδύστε ένα ποσοστό του εισοδήματός σας κάθε χρόνο αυτόματα και αυξήστε αυτό το ποσοστό κατά 1%».

«Συχνά πιστεύουμε ότι οι πλούσιοι έχουν πρόσβαση… σε μυστικές επενδύσεις και έτσι βγάζουν πολλά χρήματα», σημειώνει. «Ακούστε, έχω πρόσβαση σε αυτές τις επενδύσεις και μπορώ να σας πω αμέσως τώρα, ότι συνήθως δεν αποδίδουν καλύτερα από ένα απλό αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη S&P».

2. Πιέστε για τον μισθό που σας αξίζει

Αφού μάθετε πώς να επενδύετε τα χρήματά σας, το επόμενο βήμα προς την αύξηση του πλούτου είναι να πιέσετε για έναν δίκαιο μισθό. Ο Sethi λέει: «Μάθετε τις δεξιότητες για να διαπραγματεύεστε τον μισθό σας και να πληρώνεστε όσο σας αξίζει».

Το να κάνετε την έρευνά σας και να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικά με το τι βγάζουν άλλοι σε παρόμοιες θέσεις, είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση δίκαιης αμοιβής, λέει ο Sethi.

Θυμήσου και το άρθρο: Μια career coach παραθέτει 7 «μυστικά» για να ανεβάσεις τον μισθό σου.

3. Ξεκίνα ένα παράλληλο project

Το τρίτο βήμα για να αυξήσετε τον πλούτο σας είναι να ξεκινήσετε ένα παράλληλο project, λέει ο Sethi. «Αν θέλετε πραγματικά να αυξήσετε τα κέρδη σας, σκεφτείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση παράλληλα».

Στην αρχή σκεφτείτε τι θέλετε να κάνετε, ποιοι είναι οι στόχοι σας και ο χρόνος που είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε, δήλωσε στο CNBC ο υπεύθυνος οικονομικής υγείας της LendingClub, Anuj Nayar. Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε την κατάλληλη ιδέα για εσάς.

Θυμήσου και το άρθρο: Πως να ξεκινήσεις ένα project από το δωμάτιο σου και να βγάλεις χρήματα. Εδώ είναι 7 tips.

Εάν τα βήματα είναι τόσο εύκολα, γιατί οι άνθρωποι δεν τα κάνουν;

Αυτά τα τρία βήματα είναι απλά και πραγματοποιήσιμα, λέει ο Sethi. Ωστόσο, δεν είναι βήματα που κάνουν οι άνθρωποι γενικά.

«Ξέρεις γιατί οι άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό; Επειδή διδασκόμαστε ότι για να γίνουμε πλούσιοι, πρέπει να έχουμε 30 οθόνες με γραφήματα να τρέχουν στην οθόνη και πρέπει να διαλέξουμε μετοχές. Και μας λένε ότι η επένδυση είναι σαν τον τζόγο», λέει ο Sethi. «Τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια».

Η επένδυση, σε αντίθεση με τον τζόγο, δεν είναι – και δεν πρέπει να είναι – μια μορφή ψυχαγωγίας, λέει ο Sethi, με τον ίδιο να ξοδεύει «λιγότερο από μία ώρα το μήνα» για όλα τα οικονομικά του. «Η πραγματικές επενδύσεις είναι βαρετές. Είναι σαν να βλέπεις το χρώμα να στεγνώνει», λέει.

«Οι άνθρωποι μιλούν για επενδύσεις σαν να είναι ψυχαγωγία: Πρέπει να αγοράσω το GameStop, πρέπει να το κάνω αυτό», λέει. «Θέλετε να διασκεδάσετε; Πάρε ένα σκύλο. Θέλετε να διασκεδάσετε; Παρακολουθήστε την εκπομπή μου στο Netflix», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 19 =