αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί είναι οι 6 πλουσιότεροι Έλληνες- Μπήκαν στη λίστα του Forbes για το 2023

Αυτοί είναι οι 6 πλουσιότεροι Έλληνες- Μπήκαν στη λίστα του Forbes για το 2023

Έξι Έλληνες βρίσκονται στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, την οποία δημοσίευσε το περιοδικό Forbes για το 2023.

Πρώτη στη λίστα των πλουσιότερων Ελλήνων και στη θέση 455 της συνολικής κατάταξης είναι η νεοεισερχόμενη στους πίνακες του Forbes, Μαρία Αγγελικούση. Η περιουσία της 41χρονης εφοπλίστριας υπολογίζεται στα 5,6 δισ. δολάρια.

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων και στη θέση 905 της συνολικής λίστας βρίσκεται ο Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης, με περιουσία 3,2 δισ. δολαρίων. Ο 61χρονος επιχειρηματίας αποχώρησε από τη θέση του διευθυντή της Glencore το 2018 και το 2021 προχώρησε σε επένδυση στην Τράπεζα Πειραιώς, μαζί με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζον Πόλσον.

Την τρίτη ελληνική εκπροσώπηση και στη θέση 1.067 της συνολικής λίστας είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, κληρονόμος του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια.

Τέταρτος στον κατάλογο των Ελλήνων και στη θέση 1.575 της λίστας του Forbes καταλαμβάνει έρχεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η οικογένεια του με περιουσία 1,9 δισ. δολαρίων, με επενδύσεις σε σειρά κλάδων, από την Motor Oil έως τον χώρο των media.

Η πέμπτη ελληνική συμμετοχή είναι της Μαριάννας Λάτσης (και των αδερφιών της, Γιάννη και Μαργαρίτας) με περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων που τη φέρνει στη θέση 1.804 των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Στην έκτη θέση μεταξύ των Ελλήνων βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης (και οι αδερφές του, Μαριάννα και Μαργαρίτα) με περιουσία 1,5 δισ. δολαρίων, στη θέση 1.905 της λίστας του περιοδικού.

Πρώτος στην λίστα του Forbes και πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο Bernard Arnault. Στη δεύτερη θέση είναι ο Elon Musk και αμέσως μετά ο Jeff Bezos. Μπορείτε να δείτε όλη την λίστα εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + six =