αρχικηVIRALΕννέα σκέψεις που ενεργοποιούν την χαρά στο μυαλό σου

Εννέα σκέψεις που ενεργοποιούν την χαρά στο μυαλό σου

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε για την έρευνα 85 ετών που έκανε το Harvard με στόχο να βρει τι μας κάνει ευτυχισμένους στη ζωή.

Τώρα θα δούμε μερικές μικρές κινήσεις που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητα σου για να γίνει… πιο χαρούμενος. Η χαρά λόγω της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης συνδέεται στενά με την ευτυχία. Αν νιώθετε πεσμένοι, ακολουθήστε απλές συνήθειες για να βοηθήσετε τους νευροδιαβιβαστές να κάνουν τη δουλειά τους και να σας ανεβάσουν τη διάθεση.

Εδώ είναι τώρα 9 σκέψεις που ενεργοποιούν την χαρά στο μυαλό σου.

Μάθετε να χαίρεστε με όσα έχετε και μη γκρινιάζετε για όσα δεν έχετε.

Αυτό είναι ένα βασικό μάθημα προσωπικής ευγνωμοσύνης. Η χαρά ξεκινάει με το να εκτιμάει και να χαίρεται κανείς με αυτά που έχει. Εννοείται ότι πάντα θα πρέπει να βάζουμε στόχους και να επιθυμούμε τη βελτίωσή μας, αλλά όχι με το να διαγράφουμε το ‘εδώ και τώρα’ της ζωής μας.

Μάθετε να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σας.

Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας αντί να ζορίζεστε να σας αγαπήσουν οι άλλοι. Μάθετε να περνάτε όμορφα και όταν είστε μόνοι σας. Αφεθείτε στο να σκεφτείτε, να ονειροπολήσετε, να κάνετε μια βόλτα στη φύση, να διαβάσετε κάτι όμορφο. επενδύοντας θετικά στον εαυτό σας επενδύετε και στην κοινωνικότητά σας. Συνδεθείτε με τον εσωτερικό σας κόσμο!

Επενδύστε στην αυτοβελτίωσή σας.

Η αυτοβελτίωση έχει πολλές εκφάνσεις. Καλλιεργήστε αυτά που σας ενδιαφέρουν, που σας αρέσουν και που αγαπάτε. Ανακαλύψτε το μονοπάτι που οδηγεί στον καλύτερό σας εαυτό, αξιοποιώντας τις εμπειρίες σας. Ένα online μαθημα, ένα podcast ή ένα βιβλίο μπορούν να σε βοηθήσουν. Θυμήσου και το άρθρο: H διάσημη πλατφόρμα Coursera δίνει 22 δωρεάν online μαθήματα που μπορείς να ολοκληρώσεις μέσα σε μόλις μία ημέρα.

Μην αναλώνεστε σε ατελείωτη αρνητική αυτοκριτική.

Μάθετε να αναγνωρίζετε τα θετικά σας και ό,τι κάνετε καλά και να επενδύετε σε αυτά. Μη μειώνετε τις ικανότητες ή τις επιτυχίες σας. Απολαύστε τις και συνεχίστε την πορεία σας.

Βρείτε νόημα σε οτιδήποτε κάνετε.

Να θυμάστε πως για οτιδήποτε κάνετε αφιερώνετε πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σας και προσωπικό κόπο. Οπότε είναι καλύτερα να βρείτε νόημα σε ότι κάνετε και να δείτε πώς αυτό συνδέεται με τη ζωή σας στο παρόν αλλά και το μέλλον. Έχοντας έναν σκοπό έχετε πλουσιότερη ζωή.

Σκεφτείτε θετικά για το σώμα σας.

Η χαρούμενη ψυχή κατοικεί σε ένα… χαρούμενο σώμα! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αγαπάτε και να φροντίζετε το σώμα σας, να διατηρείτε την υγεία του και να το αφήνετε να χαλαρώνει όταν κουράζεται!

Μάθετε να εκτιμάτε περισσότερο τις εμπειρίες και λιγότερο τα υλικά αγαθά.

Οι ωραίες εμπειρίες –και ακόμα καλύτερα αν τις μοιράζεστε με άλλους- είναι αυτό που μένει και φέρνει ευτυχία, όχι μόνο τη στιγμή που συμβαίνει αλλά και αργότερα, όταν γίνεται όμορφη ανάμνηση.

Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους.

Καθένας από εμάς είναι μοναδικός και ιδιαίτερος με τον τρόπο του! Δεν έχει νόημα να κάνουμε συγκρίσεις, γιατί έτσι σαμποτάρουμε τον εαυτό μας με αρνητική σύγκριση και κριτική. Περιστοιχίστε τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους που σας αγαπάνε, βλέπουν και εκτιμούν τα προτερήματά σας.

Μη φοβάστε τις αλλαγές.

Αποδεχτείτε τις αλλαγές, προετοιμαστείτε –όσο γίνεται-, αποδεχτείτε ότι η δουλειά, η όψη, η ζωή μας αλλάζει και ότι όλα βρίσκονται σε μια ροή. Μάθετε να εκτιμάτε τη στιγμή και να μην πολεμάτε τη φάση ζωής στην οποία βρίσκεστε. Εξασκηθείτε στο να ανακαλύπτετε τα θετικά και τα ωραία σε κάθε αλλαγή. Και προχωρήστε προς τα εμπρός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 16 =