αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Από όσο ξέρω…»: Αν ένα άτομο σου πει κάποια από αυτές τις 5 φράσεις… μάλλον κάτι σου κρύβει

«Από όσο ξέρω…»: Αν ένα άτομο σου πει κάποια από αυτές τις 5 φράσεις… μάλλον κάτι σου κρύβει

Νιώσατε ποτέ ότι κάποιος δεν λέει όλη την αλήθεια, αλλά δεν μπορούσατε να καταλάβετε γιατί είχατε αυτή την περίεργη αίσθηση; Μπορεί οι λέξεις που χρησιμοποιεί κάποιος να σε οδηγούν εκεί.

Όταν οι άνθρωποι έχουν κάτι να κρύψουν, συχνά χρησιμοποιούν ορισμένες φράσεις.

Εδώ είναι μια λίστα με 5 τέτοιες φράσεις που μπορεί να σημαίνουν ότι κάποιος δεν είναι 100% ειλικρινής μαζί σας.

Προσοχή: Αυτές οι φράσεις δεν σημαίνουν πάντα ότι κάποιος λέει ψέματα. Αλλά αν έχετε αυτή την αίσθηση ότι «κάτι δεν πάει καλά», θα μπορούσαν να είναι μια ένδειξη.

1. «Για να είμαι ειλικρινής…»

Αυτή η φράση μπορεί να φαίνεται αρκετά αθώα, σωστά; Αλλά σκεφτείτε το – γιατί κάποιος θα έπρεπε να αναφέρει συγκεκριμένα ότι είναι ειλικρινής;

Είναι σαν να προσπαθούν να σε πείσουν ότι λένε την αλήθεια, κάτι που θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι κάτι κρύβουν.

Αν κάποιος χρησιμοποιεί αυτή τη φράση πιο συχνά από ό, τι πρέπει, μπορεί να σημαίνει ότι δεν είναι εντελώς ειλικρινής μαζί σας.

2. «Δεν θυμάμαι»

Αυτή η φράση είναι κλασική. Οι άνθρωποι την χρησιμοποιούν όταν θέλουν να αποφύγουν να απαντήσουν σε μια ερώτηση ή όταν προσπαθούν να κρύψουν κάτι.

Φυσικά, όλοι ξεχνάμε πράγματα κατά καιρούς. Αλλά αν κάποιος χρησιμοποιεί συχνά αυτή τη φράση, ειδικά για πράγματα που πρέπει να θυμάται, μπορεί να είναι μια ”κόκκινη σημαία”.

Αν κάποιος λέει «δεν θυμάμαι» πολύ συχνά, ίσως είναι καιρός να αναρωτηθείτε αν προσπαθεί να αποφύγει να πει την αλήθεια.

3. «Από όσο ξέρω…»

Αυτή η φράση μπορεί να φαίνεται επίσης αθώα. Αλλά φράσεις όπως «από όσο ξέρω» χρησιμοποιούνται συχνά για να δημιουργήσουν απόσταση από την αλήθεια.

Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να αποφύγετε το ξεκάθαρο ψέμα ενώ εξακολουθείτε να… μην λέτε την αλήθεια.

Όταν κάποιος λέει, «Από όσο γνωρίζω, το project είναι σε καλό δρόμο», μπορεί να κρύβει κάτι το οποίο δεν θέλει να ξέρετε.

4. «Εμπιστέψου με»

Όταν κάποιος σας λέει συνεχώς να τον εμπιστεύεστε, μπορεί να είναι σημάδι ότι προσπαθεί πάρα πολύ για να σας πείσει για την ειλικρίνειά του.

Είναι σαν να ζητούν την εμπιστοσύνη σας αντί να την κερδίσουν.

Αλλά η εμπιστοσύνη δεν κερδίζεται με τέτοιες… μαγικές φράσεις. Κερδίζεται μέσω της ειλικρίνειας και της διαφάνειας. Αν βρείτε κάποιον να σας λέει επανειλημμένα να τον εμπιστευτείτε, ίσως είναι καιρός να αναρωτηθείτε γιατί νιώθει την ανάγκη να επιμείνει τόσο πολύ σε αυτό.

5. «Είναι περίπλοκο…»

Αυτή η φράση συχνά κάτι κρύβει από πίσω. Είναι αυτό που λένε οι άνθρωποι όταν δεν θέλουν να μοιραστούν την πλήρη ιστορία ή όταν προσπαθούν να αποφύγουν μια άβολη αλήθεια.

Πολλοί άνθρωποι π.χ. την χρησιμοποιούν όταν δεν θέλουν να μοιραστούν πληροφορίες για την προσωπική τους ζωή.

Λένε «Είναι περίπλοκο…» με ένα αμήχανο χαμόγελο, επιλέγοντας να μην αποκαλύψουν προβλήματα που έχουν ή άλλα ζητήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =