αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν ξέρεις αυτά τα 5 πράγματα για τον εαυτό σου, η ζωή σου θα γίνει ευκολότερη

Αν ξέρεις αυτά τα 5 πράγματα για τον εαυτό σου, η ζωή σου θα γίνει ευκολότερη

Αν νομίζεις ότι η ζωή είναι δύσκολη, δεν είσαι μόνος. Πρακτικά όλοι μας το νιώθουμε, ιδιαίτερα όσοι δεν έχουν γεννηθεί με έτοιμη… φήμη ή πλούτο.

Δεν φαίνεται να υπάρχει ποτέ έλλειψη προκλήσεων – ακριβώς όταν νομίζετε ότι έχετε ξεπεράσει μία, εμφανίζεται μια άλλη. Σαν να πορεύεστε σε έναν δρόμο γεμάτο εμπόδια.

Ένα πράγμα που μπορεί να κάνει το ταξίδι πιο εύκολο όμως, είναι να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα για τον εαυτό σας.

Γι’ αυτό κάθε προσπάθεια αυτοβελτίωσης πρέπει να ξεκινά με αυτογνωσία.

Ακολουθεί μια λίστα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον εαυτό σας, εάν θέλετε η ζωή σας να γίνει πιο εύκολη:

1) Τα δυνατά σου σημεία

Πρώτα είναι τα δυνατά σας σημεία. Σε τι είσαι καλός;

Όλοι έχουμε πράγματα στα οποία είμαστε από τη φύση μας καλοί, ακόμα κι αν δεν το νιώθουμε. Mπορεί να μην θεωρείτε σημαντικό το γεγονός ότι είστε πολύ καλός ακροατής, αλλά δεν είναι όλοι καλοί σε αυτό!

Ήρθε η ώρα να καθίσετε και να σκεφτείτε πραγματικά σε τι είστε καλοί. Όταν ξέρεις σε τι διαπρέπεις, μπορείς να κλίνεις προς τα εκεί και να λάμψεις.

Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αλλά θα βρείτε επίσης μονοπάτια στη ζωή που ευθυγραμμίζονται με τα φυσικά σας ταλέντα. Και μάντεψε: Αυτό κάνει τη ζωή εκθετικά πιο εύκολη!

2) Το «γιατί» σου

Ξέρεις τι πραγματικά σε ενθουσιάζει και σε οδηγεί;

Το πάθος είναι ένα ισχυρό κίνητρο. Όταν ξέρετε τι σας ενδιαφέρει πολύ, λειτουργεί σαν πυξίδα που καθοδηγεί κάθε σας κίνηση.

Κάνει επίσης τις αποτυχίες να φαίνονται μικρότερες. Αυτό συμβαίνει επειδή το πάθος σας υπερτερεί του αποτελέσματος.

Διαφορετικά, θα κινείσαι απλώς σε αυτόματο πιλότο, κάνοντας πράγματα απλά επειδή πρέπει, όχι επειδή το ΘΕΛΕΙΣ.

Είναι απολύτως φυσιολογικό να μην έχουμε όλοι δουλειές για τις οποίες είμαστε παθιασμένοι. Η πραγματικότητα είναι ότι μερικές φορές το πάθος χρειάζεται να κάνει πίσω γιατί… υπάρχουν λογαριασμοί που πρέπει να πληρωθούν και τρόφιμα που πρέπει να αγοραστούν.

Αλλά μπορείτε ακόμα να κρατήσετε αυτή τη σπίθα μέσα σας μέσω των χόμπι ή μιας άλλης πηγής. Και μη ξεχνάς: Πάντα υπάρχει η επιλογή για μια αλλαγή καριέρας.

3) Τι σε κάνει χαρούμενο

Πέρα από το πάθος για τα μεγάλα πράγματα, τι κάνει την καρδιά σου να χορεύει από χαρά;

Μπορεί να είναι το να πίνεις καφέ σε ένα ήσυχο καφέ τα απογεύματα του Σαββάτου. Η βόλτα με τον σκύλο σου μετά τη δουλειά. Μία ταινία στο σινεμά.

Η χαρά είναι ένα… αγνοημένο συναίσθημα στον πολυάσχολο κόσμο του σήμερα. Αυτό που οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι μπορείτε – και πρέπει – να δράσετε για αυτό. Ένα πράγμα που βοηθάει πραγματικά εδώ είναι η επίγνωση. Όταν επιβραδύνετε, έχετε το συναισθηματικό εύρος ζώνης για να παρατηρήσετε τα μικροσκοπικά, όμορφα πράγματα γύρω σας.

Και τότε θα είστε σε θέση να προσδιορίσετε τι σας δίνει χαρά- και να φέρετε στη ζωή σας περισσότερο από αυτό.

4) Τα όριά σου

Τα όρια, σωματικά και συναισθηματικά, λειτουργούν ως φράγματα που σας προστατεύουν από καταστάσεις ή συμπεριφορές που μπορεί να σας εξαντλήσουν ή να σας βλάψουν.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από εμάς είμαστε σε θέση να τα αναγνωρίσουμε μόνο όταν μας έχουν στραγγίσει εντελώς ή μας έχουν πλήξει.

Ο καθορισμός ορίων είναι σημαντικός– επικοινωνεί στους ανθρώπους (και αυτό περιλαμβάνει τον εαυτό σας!) τι θεωρείτε αποδεκτό και τι όχι.

Με λίγα λόγια, εκφράζετε τους όρους με τους οποίους θέλετε να ζήσετε τη ζωή σας. Μπορεί να αισθάνεστε άβολα στην αρχή, ειδικά αν δεν είστε συγκρουσιακός, αλλά πιστέψτε το, θα κάνει τη ζωή πιο εύκολη μακροπρόθεσμα. Θυμήσου και το άρθρο: Οι έξυπνοι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις 5 φράσεις για να βάζουν όρια και να μην τους εκμεταλλεύονται οι άλλοι.

5) Οι αξίες σας

Οι δικοί σας όροι περιλαμβάνουν, φυσικά, τις αξίες σας. Ποιες είναι οι αρχές και οι πεποιθήσεις που αγαπάτε;

Οι αξίες σας διαμορφώνουν τις αποφάσεις σας και καθοδηγούν τις ενέργειές σας. Η κατανόηση του τι πραγματικά έχει σημασία για εσάς απομακρύνει όλο τον θόρυβο και σας οδηγεί σε αποφάσεις που σας ταιριάζουν.

Και έτσι η ζωή σας θα γίνει πιο εύκολη – όταν τα πράγματα είναι καλά, όλα είναι στη θέση τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =