αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν κάνεις αυτές τις 5 μικρές κινήσεις θα φαίνεσαι πιο έξυπνος μπροστά στους άλλους

Αν κάνεις αυτές τις 5 μικρές κινήσεις θα φαίνεσαι πιο έξυπνος μπροστά στους άλλους

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να φαίνονται έξυπνοι μπροστά σε άλλους. Η επιστήμη αποκαλύπτει μερικά παράξενα πράγματα που μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε πιο έξυπνοι.

Κανείς δεν τα ξέρει όλα. Τι θα γινόταν όμως αν κάποιος σας έλεγε ότι μερικές απλές αμυχές θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να συγκαλύψετε αυτήν την πραγματικότητα; Σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές μελέτες, τα παρακάτω πράγματα μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε πιο έξυπνοι, όσο περίεργα κι αν ακούγονται.

1. Κάντε έξυπνες ερωτήσεις

Το να λες σε όλους αυτό που ξέρεις… δεν είναι έξυπνο. Αντίθετα, σε κάνει να ακούγεσαι σαν ένα άτομο που κάνει επίδειξη.

Αν κάνετε έξυπνες ερωτήσεις, θα φανείτε έξυπνοι. Το Harvard Business School διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι έβλεπαν εκείνους που ζητούσαν συμβουλές ως πιο ικανούς από εκείνους που δεν το έκαναν.

2. Κοιτάξτε τους ανθρώπους στα μάτια

Επίσης, το να δείχνετε στους ανθρώπους ότι σας ενδιαφέρει αυτό που λένε είναι ένας τρόπος να φαίνεστε έξυπνοι. Αυτή η μελέτη δείχνει ότι το να κοιτάς ένα άτομο ενώ μιλάει προκαλεί την εντύπωση ότι είστε πιο ευφυείς.

3. Γυαλιά

Το να φοράς γυαλιά σε κάνει να φαίνεσαι πιο έξυπνος. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι που τα φορούν συνήθως είναι, σύμφωνα με τη μελέτη υγείας του Gutenberg. Οι ερευνητές εξέτασαν άτομα διαφορετικών βαθμίδων εκπαίδευσης. Διαπίστωσαν ότι η μυωπία αυξανόταν με την Εκπαίδευση ενός ατόμου. Μια θεωρία είναι ότι όσοι φορούν γυαλιά στρέφονται στα βιβλία τους επειδή δεν μπορούν να λάβουν μέρος σε πάρα πολλές υπαίθριες δραστηριότητες. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για όλους όσους φορούν γυαλιά. Είναι πιο πιθανό οι άνθρωποι που τα φορούν να περνούν χρόνο διαβάζοντας και να αυξάνουν την ευφυΐα τους, κάτι που, επομένως, τους κάνει να φαίνονται έξυπνοι.

4. Χρησιμοποιήστε τα αρχικά σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μεσαία ονόματα. Χρησιμοποιήστε τα δικά σας στο έπακρο αν θέλετε να φαίνεστε έξυπνοι.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα μεσαία αρχικά οδήγησαν σε υψηλές αξιολογήσεις για την απόδοση ενός συγγραφέα. Θα μπορούσε να εξηγήσει την αγάπη για την J.K. Rowling και τον Χάρι Πότερ.

5. Μη χρησιμοποιείτε δύσκολες λέξεις

Επίσης, μην χρησιμοποιείτε δύσκολες, μεγάλες λέξεις με πάρα πολλές συλλαβές. Μπορεί να πιστεύετε ότι το να λέτε μεγάλες λέξξεις σαν κάνει να φαίνεστε πιο έξυπνοι, αλλά οι πολυσύλλαβες λέξεις μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε ανόητος, όχι έξυπνος.

Μια μελέτη του 2005 που δημοσιεύθηκε στο Journal of Applied Cognitive Psychology έδειξε ότι τα δοκίμια που χρησιμοποιούν μεγάλες λέξεις φαίνονται λιγότερο έξυπνα από εκείνα που χρησιμοποιούν απλούστερες αλλά εύγλωττες λέξεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + sixteen =