αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο διάσημος businessman έβγαλε 1 δισ. δολάρια μέσα σε έναν χρόνο «χωρίς να κάνει τίποτα»

Αυτός ο διάσημος businessman έβγαλε 1 δισ. δολάρια μέσα σε έναν χρόνο «χωρίς να κάνει τίποτα»

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το παθητικό εισόδημα είναι μια μικρή αλλαγή στην τσέπη τους. Απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια για να συμπληρώσουν την κύρια πηγή εισοδήματος που έχουν. Για τον Steve Ballmer… είναι 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Όπως μεταδίδει το CNN, o έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πρόκειται να εισπράξει τόσα χρήματα από μερίσματα από τη Microsoft το 2024. Αυτό έρχεται αφότου ο τεχνολογικός γίγαντας αύξησε την τριμηνιαία πληρωμή του μερίσματος στα 75 σεντς ανά μετοχή ή 3 δολάρια ανά μετοχή ετησίως.

Δεδομένου ότι ο Ballmer, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, κατείχε 333,2 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας μέχρι το 2014 (την τελευταία φορά που υπέβαλε δήλωση ιδιοκτησίας και φαίνεται να έχει προσαρμόσει το Microsoft stock του), το ισοδύναμο μεριδίου 4%, θα θα λάβει 1 δισεκατομμύριο δολάρια το οικονομικό έτος 2024. Αυτό ισχύει για την απλή κατοχή της μετοχής — ανεξάρτητα από την απόδοσή της.

Ο ίδιος δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Ο Ballmer δεν είναι ο μόνος που κερδίζει πολλά από την κατοχή μετοχών που πληρώνουν μερίσματα.

Η Berkshire Hathaway του Warren Buffet πρόκειται να συγκεντρώσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα για το έτος, σύμφωνα με ανάλυση της Wall Street Journal.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − six =