αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να πετύχεις μια αλλαγή στη ζωή σου, εδώ είναι 4 μικροί κανόνες που μπορείς να εφαρμόζεις πριν κοιμηθείς το βράδυ

Αν θες να πετύχεις μια αλλαγή στη ζωή σου, εδώ είναι 4 μικροί κανόνες που μπορείς να εφαρμόζεις πριν κοιμηθείς το βράδυ

Ψάχνετε για αυτόν τον μαγικό διακόπτη. Αυτό που, μόλις γυρίσει, θα μεταμορφώσει τη ζωή σας προς το καλύτερο.

Συχνά πιστεύουμε τον μύθο ότι η αλλαγή είναι αυτό το μνημειώδες project που απαιτεί υπεράνθρωπη προσπάθεια. Αλλά τι θα γινόταν αν σας έλεγαν ότι το μυστικό της βαθιάς αλλαγής θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο να τροποποιήσετε τη ρουτίνα σας πριν τον ύπνο;

Ναι, καλά ακούσατε. Είναι τα μικρά πράγματα που κάνουμε πριν ακουμπήσουμε το μαξιλάρι που μπορούν να μας εκτοξεύσουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Είστε έτοιμοι να μάθετε ποιες είναι αυτές οι νυχτερινές συνήθειες που αλλάζουν το παιχνίδι;


1) Σκεφτείτε την ημέρα σας

Κάθε βράδυ, πριν καν σκεφτεις να βουτήξεις κάτω από τα σκεπάσματα, αφιέρωσε μια στιγμή για να σκεφτείς. Όχι για να κάνεις κριτική στον εαυτό σου για αυτό που δεν έγινε. Αντίθετα, εστίασε σε τρία πράγματα που πήγαν καλά. Μερικές φορές είναι τόσο απλό όσο ένα υπέροχο φλιτζάνι καφέ ή ένα χαμόγελο από έναν άγνωστο. Άλλες μέρες, είναι μια μεγάλη νίκη στη δουλειά ή μια σημαντική ανακάλυψη σε ένα προσωπικό έργο.

Το αστείο είναι ότι όσο περισσότερο ψάχνεις για το καλό, τόσο περισσότερο καλό θα έρχεται.

2) Σχέδιο για το αύριο

Τώρα, με το μυαλό σε θετική κατάσταση, κάνε ένα άλλο βήμα που θα αλλάξει το παιχνίδι – τον προγραμματισμό για το αύριο.

Σημείωσε τις τρεις βασικές σου προτεραιότητες για την επόμενη μέρα. Όχι μια τεράστια λίστα υποχρεώσεων που είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί. Μόνο τρία πράγματα που, αν τα κάνεις, θα βελτιώσουν τη ζωή σου.

Μπορεί να πας για ύπνο με ένα εκατομμύριο πράγματα να στροβιλίζονται στο κεφάλι σου, νιώθοντας ζαλισμένος πριν καν ξεκινήσεις την επόμενη μέρα.

Αλλά προσδιορίζοντας αυτές τις προτεραιότητες, δίνεις στον εαυτό σου έναν σαφή οδικό χάρτη και την άδεια να εστιάσεις.

3) Αποσύνδεση από τις οθόνες

Μια ώρα πριν έρθει η στιγμή του ύπνου, προσπάθησε να αποσυνδέεσαι από όλες τις οθόνες —τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, τηλεοράσεις. Αυτό δεν ήταν εύκολο κατόρθωμα, ειδικά σε έναν κόσμο όπου οι οθόνες είναι οι πύλες μας για εργασία, παιχνίδι και κοινωνική σύνδεση.

Αλλά εδώ είναι το θέμα: Το μπλε φως που εκπέμπεται από τις οθόνες αναστατώνει την ικανότητα του σώματός μας να παράγει μελατονίνη, την ορμόνη που λέει στον εγκέφαλό μας ότι είναι ώρα για ύπνο.

Είναι μια απλή αλλαγή με εκπληκτικά αποτελέσματα, που μπορεί να δοκιμάσει ο καθένας και να παρατηρήσει αμέσως τη διαφορά στην ποιότητα του ύπνου και της ζωής του.

4) Ενα καλό βιβλίο

Κάθε βράδυ, διάβασε ένα βιβλίο. Θα μπορούσε να είναι ένα μυθιστόρημα που σε μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο, μια βιογραφία που σε εμπνέει ή ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης γεμάτο ιδέες. Το είδος δεν έχει ιδιαίτερη σημασία – είναι η ίδια η πράξη της ανάγνωσης που είναι το τελευταίο, σημαντικό πράγμα στην ημέρα σου.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + nine =