αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑναστέλλει τις κρουαζιέρες της ως την 1η Μαΐου η Celestyal Cruises

Αναστέλλει τις κρουαζιέρες της ως την 1η Μαΐου η Celestyal Cruises

Αναστέλλει προσωρινά τις κρουαζιέρες της έως την 1η Μαΐου 2020 η Celestyal Cruises, ως προληπτικό μέτρο εξαιτίας των αναπόφευκτων συνθηκών που προκύπτουν λόγω της συνεχούς εξάπλωσης του COVID-19 και των οδηγιών και περιορισμών που θέτουν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την απαγόρευση των ταξιδιωτικών μετακινήσεων.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει τα εξής:

«Βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη, απρόβλεπτη και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση, η οποία έχει προκαλέσει σημαντική αναστάτωση στον τουριστικό κλάδο. Όπως δήλωσε, πρόσφατα, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κάθε επαγγελματικός κλάδος και κάθε άτομο ξεχωριστά πρέπει να συμμετέχει στην καταπολέμηση του ιού COVID-19 και η Celestyal Cruises ακολουθώντας αυτή τη συμβουλή και τις συστάσεις των επαγγελματιών του χώρου της υγείας και των ρυθμιστικών αρχών σε όλο τον κόσμο, ενεργεί αναλόγως, ώστε να μειώσει τον κίνδυνο καραντίνας ή ιατρικής απομόνωσης των επιβατών και του πληρώματος της.

Επιπλέον, με τον αυξανόμενο αριθμό λιμένων να απαγορεύουν την επι/αποβίβαση σε επιβάτες συγκεκριμένων εθνικοτήτων που μεταφέρουν τα κρουαζιερόπλοια, με το κλείσιμο σημαντικών αξιοθέατων και με ορισμένες χώρες να επιβάλουν περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις και σε επισκέπτες, μια εταιρεία που εστιάζει στους προορισμούς, όπως η Celestyal Cruises, είναι αδύνατον να προσφέρει, αυτή την περίοδο, την εμπειρία που υπόσχεται στους επιβάτες της.

Ως εκ τούτου, πήραμε τη δύσκολη αλλά υπεύθυνη απόφαση να αναστείλουμε προσωρινά τις κρουαζιέρες μας, λόγω ανωτέρας βίας, μεταξύ 14 Μαρτίου και 30 Απριλίου 2020. Σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε ξανά τα δρομολόγιά μας την 1η Μαΐου 2020 με την κρουαζιέρα 4 διανυκτερεύσεων “Εικόνες του Αιγαίου”, με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia και στις 2 Μαΐου 2020 με την κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων “Εκλεκτό Αιγαίο”, με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal, όπως ήταν προγραμματισμένες.

Για όσους επιβάτες έχουν καταβάλλει το αντίτιμο της κρουαζιέρας και έχουν επηρεαστεί από αυτή την προσωρινή αναστολή, προσφέρουμε τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε την εξαργύρωση για μία μελλοντική κρουαζιέρα (Future Cruise Credit) αξίας 120% της αξίας της αρχικής κράτησης, είτε επιστροφή του συνολικού ποσού που είχαν καταβάλει. Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να εξαργυρώσουν για μια μελλοντική κρουαζιέρα (Future Cruise Credit) μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2021, σε οποιοδήποτε από τα δρομολόγιά μας. Για πρόσθετη ευελιξία, οποιοσδήποτε δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει την εξαργύρωση για μία μελλοντική κρουαζιέρα μέσα στο διάστημα που έχει οριστεί, θα λάβει αυτόματα επιστροφή χρημάτων ίση με το αρχικό ποσό που καταβλήθηκε στην Celestyal Cruises, μετά τη λήξη ισχύος της.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, η Celestyal Cruises θα εκδώσει πιστωτικό που θα αφορά στη δυνατότητα εξαργύρωσης για μελλοντική κρουαζιέρα για όσους έχουν επηρεαστεί σύμφωνα με τα παραπάνω, και θα αποσταλούν απευθείας στους επιβάτες ή τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, ή με άλλον τρόπο που θα υποδειχθεί. Δεν υφίσταται η ανάγκη επικοινωνίας με το τηλεφωνικό μας κέντρο, εφόσον οι επιβάτες θα αξιοποιήσουν τη δυνατότητα  εξαργύρωσης για μία μελλοντική κρουαζιέρα.

Οι αναχωρήσεις δρομολογίων που ακυρώνονται είναι:
•    “3 Ήπειροι”, 7 διανυκτερεύσεων – 14, 21 και 28 Μαρτίου 2020
•    “Εκλεκτό Αιγαίο”,7 διανυκτερεύσεων – 4, 11, 18 και 25 Απριλίου 2020
•    “Εικόνες του Αιγαίου” 3 και 4 διανυκτερεύσεων – από τις 16 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2020

Από την έναρξη της λειτουργίας της Celestyal Cruises εδώ και έξι χρόνια, με βάση μια εμπειρία δεκαετιών στον τομέα της φιλοξενίας, πρώτη μας προτεραιότητα εξακολουθεί να αποτελεί η  ευημερία των επιβατών και των εργαζομένων μας. Τα δύο μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοιά μας, κατάλληλα να προσφέρουν μια αυθεντική και εξαιρετικά προσωπική εμπειρία, παρέχουν συστηματικά στους επιβάτες και τους ταξιδιωτικούς συνεργάτες μας αξέχαστες, “βραβευμένες” εμπειρίες κρουαζιέρας στις περιοχές δραστηριοποίησης μας. Η αρχή της φιλοσοφίας της εταιρίας βασίζεται στην μοναδική ελληνική κληρονομιά, που συνδυάζει την εξαιρετική φιλοξενία με τους μοναδικούς πολιτιστικούς προορισμούς και προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες τόσο εν πλω όσο και στον προορισμό.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Celestyal Cruises θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τους επιβάτες, τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες της και ελπίζει ότι με τη σειρά τους θα δείξουν και εκείνοι την υποστήριξή τους. Όταν η κατάσταση επανέλθει στην κανονικότητα, η Celestyal Cruises με χαρά θα υποδεχτεί και πάλι τους επιβάτες της στα κρουαζιερόπλοια της».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 2 =