αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο ξενοδοχείο Athenaeum Palace στη Λ. Συγγρού κάηκε από τους… διαχειριστές του

Το ξενοδοχείο Athenaeum Palace στη Λ. Συγγρού κάηκε από τους… διαχειριστές του

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ο εμπρησμός του ξενοδοχείου «Athenaeum Palace», στη Λεωφόρο Συγγρού, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019.

Προηγήθηκε συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν τα δεδομένα της υπόθεσης και αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά με τα συλλεχθέντα στοιχεία και πειστήρια και τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει το News247.gr, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δυο Πακιστανοί υπάλληλοι, ως φυσικοί αυτουργοί, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα με εντάλματα σύλληψης του αρμόδιου Ανακριτή και το ζευγάρι των συνδιαχειριστών του ξενοδοχείου, ως ηθικοί αυτουργοί του εμπρησμού και της προκληθείσας φθοράς στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Από τον εμπρησμό προκλήθηκαν σωματικές βλάβες σε τρία άτομα, έναν Έλληνα και δύο γυναίκες, μία από την Ρωσία και μία από την Ουκρανία, με σοβαρότερη την κατάσταση της 25χρονης από την Ουκρανία, η οποία εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου, όπου διασωληνώθηκε και παρέμεινε νοσηλευόμενη για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Πώς κατέληξαν οι Αρχές στους δράστες

Σύμφωνα με το News247.gr, από την πρώτη στιγμή, από την αυτοψία που διενεργήθηκε από τους άντρες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής, προέκυψε ότι η εκδήλωση της φωτιάς, σημειώθηκε στο εσωτερικό των δωματίων του 1ου και του 2ου ορόφου, ενώ η αιτία της πυρκαγιάς οφειλόταν ξεκάθαρα σε εμπρησμό μέσω διαβροχής με βενζίνη των κλινοσκεπασμάτων και της μοκέτας στους χώρους αυτούς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, που στη συνέχεια και λόγω της ύπαρξης τραυματιών και παραλίγο νεκρών ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων των συνδιαχειριστών που είχαν ένα τεράστιο χρέος της τάξης των 890.000 ευρώ έναντι του ιδιοκτήτη του ακινήτου από μη απόδοση μισθωμάτων, οι συνδιαχειριστές έβαλαν δύο Πακιστανούς υπαλλήλους τους να βάλουν φωτιά στο ξενοδοχείο, ενδεχομένως για να καθυστερήσουν τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους.

Τρεις ημέρες πριν, είχε ξεκινήσει η διαδικασία εκτέλεσης διαταγής απόδοσης του ακινήτου στον ιδιοκτήτη του και για τον σκοπό αυτό επισκέπτονταν για συνεχόμενες ημέρες το ξενοδοχείο δικαστικοί επιμελητές προς εκτέλεση της απόφασης.

Επίσης τρεις ημέρες πριν, προέκυψε από την έρευνα ότι οι συνδιαχειριστές έστειλαν τους δύο Πακιστανούς υπαλλήλους τους να προμηθευτούν μπιτόνια με βενζίνη από διπλανό πρατήριο καυσίμων που μία ημέρα πριν τη φωτιά τα ξεφόρτωσαν με φορτηγό σε καρότσι μαζί με κλινοσκεπάσματα και τα μετέφεραν εντός του ξενοδοχείου, κίνηση που καταγράφηκε σε κλειστό κύκλωμα.

Εξεταζόμενες οι καθαρίστριες μετά από την Αστυνομία ανέφεραν ότι οι δύο αυτοί υπάλληλοι τους ζήτησαν την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά να ανοίξουν συγκεκριμένα δωμάτια σε 1ο και 2 όροφο και στην συνέχεια τις απομάκρυναν.

Επίσης μία ημέρα πριν την φωτιά προέκυψε από την προανάκριση ότι οι συνδιαχειριστές ζήτησαν από τον υπεύθυνο των ηλεκτρονικών συστημάτων του ξενοδοχείου να απενεργοποιήσει τις κάμερες στους χώρους της επιχείρησης.

Την επόμενη ημέρα που ήταν και η ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας απόδοσης του ακινήτου στον ιδιοκτήτη του και την στιγμή που έφτασαν στο ξενοδοχείο οι δικαστικοί επιμελητές, ξέσπασε η πυρκαγιά και χτύπησε ο συναγερμός πυρανίχνευσης.

Οι δύο Πακιστανοί εντοπίστηκαν ξανά χθες από την Αστυνομία και οδηγήθηκαν για νέα ανάκριση στην Ασφάλεια, όπου σύντομα υπέπεσαν σε αντιφάσεις και στο τέλος ομολόγησαν όσα είχαν προηγηθεί, με αποτέλεσμα να συλληφθούν, ενώ οι ηθικοί αυτουργοί αναμένεται να κληθούν για απολογία στον Ανακριτή. Οι συλληφθέντες οδηγούνται αύριο στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σημειώνεται ότι 54χρονος διαχειριστής του ξενοδοχείου έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για πλαστογραφία, απάτη και έκθεση και η 52χρονη συνδιαχειρίστρια για παράνομες οικοδομικές εργασίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =