αρχικηVIRALΈτοιμο το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου– Θα μπορεί να μεταφέρει έως 10.000 ανθρώπους

Έτοιμο το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου– Θα μπορεί να μεταφέρει έως 10.000 ανθρώπους

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Icon of the Seas, παραδόθηκε στην πλοιοκτήτρια εταιρεία Royal Caribbean Group, με μία τελετή που έγινε στο ναυπηγείο Meyer Turku στη Φινλανδία.

Η εταιρεία κρουαζιέρας υπογραμμίζει ότι το γιγαντιαίο πλοίο, το πρώτο από τα τρία που έχουν παραγγελθεί, σχεδιάζονταν για επτά ολόκληρα χρόνια, ενώ έγιναν σχεδόν δυόμισι χρόνια εργασίες για να ολοκληρωθεί το τεράστιο αυτό πρότζεκτ. Τώρα ξεκινάει την προετοιμασία διάρκειας 2 μηνών πριν ξεκινήσει η παρθενική του κρουαζιέρα στα τέλη Ιανουαρίου 2024 από το Μαϊάμι στην Καραϊβική.

Μετά την τελετή παράδοσης, το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει με προορισμό το Κάντιθ της Ισπανίας. Εκεί θα υποστεί τις τελευταίες της προσαρμογές και θα μπουν οι τελικές πινελιές. Η εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιήσει το πρόγραμμα, αλλά αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα στα μέσα Ιανουαρίου.

Το πλοίο έχει 248.663 κόρους ολική χωρητικότητας, καθιστώντας το ελαφρώς μικρότερο από τους 250.800 κόρους ολική χωρητικότητας που προωθούσε η Royal Caribbean, αλλά εξακολουθεί να είναι περίπου πέντε τοις εκατό μεγαλύτερο από το τρέχον μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου, το Wonder of the Seas.

Το Icon of the Seas είναι το πρώτο πλοίο της νέας κατηγορίας και έχει 2.805 καμπίνες επιβατών, οι οποίες σύμφωνα με τη εταιρεία, του προσφέρουν χωρητικότητα 5.610 επιβατών και μέγιστη χωρητικότητα επιβατών 7.600. Αν συνυπολογιστεί και τα 2.350 μέλη του πληρώματος, θα μεταφέρει σχεδόν 10.000 άτομα όταν γεμίσει!

«Το καλωσόρισμα του Icon of the Seas στη οικογένεια της Royal Caribbean είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα για χιλιάδες μηχανικούς, ναυπηγούς και σχεδιαστές», δήλωσε ο Michael Bayley, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean International. «Πριν από επτά χρόνια, είχαμε μια φιλόδοξη ιδέα να δημιουργήσουμε τις πρώτες διακοπές οι οποίες θα είναι φτιαγμένες για κάθε τύπο οικογένειας και λάτρη της περιπέτειας, και τώρα, είναι στα χέρια μας και στην τελική ευθεία, και θα γίνει το μεγαλύτερο ντεμπούτο στην ιστορία μας τον Ιανουάριο του 2024».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + sixteen =