αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Έξι χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Ως κάποιος που δεν ένιωσα ποτέ άνετα με τον εαυτό μου, το να αποκτήσω περισσότερη αυτοπεποίθηση ήταν ένα και μισό ταξίδι.

Τελικά πως τα καταφέρνουν κάποιοι άνθρωποι; Εδώ είναι 6 χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους (και μπορείς να τα αντιγράψεις).

Παίρνουν το χρόνο τους

Οι άνθρωποι που νιώθουν άνετα στον εαυτό τους, μπορούν να είναι υπομονετικοί με τον εαυτό τους.

Εν μέρει επειδή γνωρίζουν ότι μια γραμμή τερματισμού ή ένας στόχος δεν καθορίζει την αξία τους. Και εν μέρει επειδή γνωρίζουν ότι η υγεία τους έχει μεγαλύτερη σημασία από ό,τι γίνεται εξωτερικά.

Όταν δεν μπορείτε να δείξετε υπομονή στον εαυτό σας, μπορεί να δείτε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας ως ενόχληση. Σαν να σε επιβραδύνουν γιατί ίσως η ζωή σου ζητά να κάνεις πίσω και να σκεφτείς.

Αλλά υπάρχει δύναμη στο να μπορείς να κάθεσαι με τον εαυτό σου και να αποκτάς μεγαλύτερη αυτογνωσία μέσω της ενδοσκόπησης. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν εξετάζετε τα συναισθήματα ή τις σκέψεις τους για να προσδιορίσετε ποια είναι η ευθύνη σας και τι όχι.

Και εκφράστε με ακρίβεια τα όριά σας.

Ριζοσπαστική ειλικρίνεια

Οι άνθρωποι που νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους μιλούν από μια θέση ειλικρίνειας, όχι αντιδραστικότητας.

Πολλές φορές, οι άνθρωποι αποφεύγουν να είναι ειλικρινείς επειδή φοβούνται τις αντιδράσεις των ανθρώπων. Ή μερικές φορές, εάν έχετε ένα επίπεδο αυτογνωσίας, μπορεί να σκεφτείτε υπερβολικά το τι προβάλετε.

Κάτι που κάνει πιο δύσκολο να μαντέψεις τα δικά σου όρια ή επιθυμίες.

Αλλά η γραμμή μεταξύ προβολής και υγιών ορίων βρίσκεται στο πώς εκτιμάτε τον εαυτό σας και τι περιμένετε από την αλληλεπίδραση.

Ανυψώνουν τους άλλους

Οι δυνατοί άνθρωποι ενδυναμώνουν τους άλλους.

Οι άνθρωποι που νιώθουν πραγματικά καλά τον εαυτό τους είναι σε θέση να διαδώσουν αυτή την αποδοχή του εαυτού τους όπου κι αν πάνε.

Είναι αυτός ο φίλος που σου θυμίζει πάντα τη ”μεγαλύτερη εικόνα”. Ή εκείνο το άτομο στην κοινότητά σας που είναι γενναιόδωρο και ευγενικό με όλους χωρίς να περιμένει τίποτα.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν βλέπουν τη ζωή ως ανταγωνισμό. Και δεν χρειάζεται να ανταγωνίζονται για να παραμείνουν φιλόδοξοι.

Επειδή υπάρχει αρκετός χώρος για όλους μας στην κορυφή, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Και αν δεν υπάρχει, θα κάνουμε χώρο.

Είναι ανοιχτόμυαλοι

Οι άνθρωποι που νιώθουν άνετα τον εαυτό τους δεν νιώθουν την ανάγκη να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο σε όλα.

Σίγουρα, μπορούν να μιλήσουν. Αλλά εκτός κι αν κάτι αποτελεί άμεση απειλή, το να ξέρεις ότι δεν αξίζει τα πάντα η αντίδρασή σου, είναι σημάδι εμπιστοσύνης.

Γνωρίζουν ότι η ύπαρξη των πεποιθήσεων κάποιου άλλου δεν αποτελεί απειλή για τις δικές τους.

Μαγνητίζουν του άλλους

Όταν συνδυάζεις όλα τα παραπάνω, βρίσκεις κάποιον που είναι εύκολος και φιλόξενος να συνεργαστείς μαζί του. Γιατί φέρνουν στο τραπέζι την αυθεντικότητα, τη γνώση και το άγνωστο. Το άγνωστο είναι σύμβολο και πύλη για την ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα, αυτό τους κάνει πόλο έλξης για όλους όσοι επιδιώκουν επίσης την αυθεντικότητα και να βγουν «έξω από το κουτί».

Γιατί όταν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι λύσεις θα έρθουν και δεν φαίνονται σαν εμπόδιο. Είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι να καταλήξετε σε κάτι!

Που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου και να ξεκινήσεις από την αρχή.

Απλώς πρέπει να ανησυχείτε εάν το σημείο που πηγαίνετε μπορεί να σας συναντήσει εκεί που βρίσκεστε.

Δεν παίρνουν τα πράγματα προσωπικά

Όταν νιώθεις άνετα τον εαυτό σου, δεν είναι επειδή αγαπάς όλα όσα βλέπεις στον καθρέφτη.

Είναι επειδή καταλαβαίνετε ότι η αντίληψη του καθενός συνδέεται με το πώς αισθάνεται μέσα του.

Πράγμα που σημαίνει ως επί το πλείστον, ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις προσωπικές σας επιλογές ζωής δεν έχουν να κάνουν απαραίτητα με εσένα. Ούτε είναι ο τρόπος που σε αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Έχει να κάνει κυρίως με την δική τους οπτική και τα δικά τους βιώματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία τρικ για να πιάσεις στα πράσα έναν ψεύτη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =