αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι φράσεις που θα σε κάνουν να ακούγεσαι πιο έξυπνος. Απλά ρίξε τις μέσα στις συζητήσεις σου

Έξι φράσεις που θα σε κάνουν να ακούγεσαι πιο έξυπνος. Απλά ρίξε τις μέσα στις συζητήσεις σου

Θέλεις να ακούγεσαι λίγο πιο έξυπνος; Ίσως ενώ προσπαθείς να εντυπωσιάσεις το αφεντικό σου, να κερδίσεις τους συναδέλφους σου ή να γοητεύσετε κάποιο ξεχωριστό άτομο;

Λοιπόν, είσαι τυχερός! Δεν χρειάζεται να καταπιείτε… ένα λεξικό ή να διαβάσετε κάθε βιβλίο εκεί έξω.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές φράσεις για να τις πασπαλίσετε… στις κανονικές σας συνομιλίες. Αυτές οι φράσεις μπορούν να σας κάνουν να ακούγεστε πιο έξυπνοι επιτόπου. Και μην ανησυχείτε, δεν θα σας κάνουν να ακούγεστε σαν ένα σκονισμένο… παλιό βιβλίο.

1. «Για να το θέσω συνοπτικά…»

Εάν πρόκειται να εξηγήσετε κάτι με σαφή και σύντομο τρόπο, ξεκινήστε με αυτή τη φράση.

Δείχνει ότι σέβεστε τον χρόνο του ακροατή και ότι είστε σίγουροι για την ικανότητά σας να μεταφέρετε τις πληροφορίες αποτελεσματικά.

Δίνει αμέσως τον τόνο για μια καθαρή, ευδιάκριτη δήλωση. Και ναι, ακούγεται πολύ καλύτερα από το κλασικό “long story short”.

2. «Αυτό είναι ένα συναρπαστικό point…»

Όταν κάποιος μοιράζεται μια ιδέα ή γνώμη, η χρήση αυτής της φράσης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος απάντησης. Δείχνει όχι μόνο ότι ακούτε ενεργά αλλά και ότι εξετάζετε προσεκτικά τις σκέψεις του.

Αυτό ενισχύει την ποιότητα της συνομιλίας και δείχνει τον σεβασμό σας για την οπτική του.

Επιπλέον, είναι ένας πιο ευδιάκριτος τρόπος για να πείτε “ενδιαφέρον”.

Θυμηθείτε, η χρήση του «αυτό είναι ένα συναρπαστικό point…» μπορεί να κάνει τις συζητήσεις σας πιο ελκυστικές και ουσιαστικές!

3. «Υπό το πρίσμα αυτού…»

Αυτή η φράση αλλάζει το παιχνίδι όταν πρόκειται να μοιραστείτε την άποψή σας με βάση τις δεδομένες πληροφορίες ή την κατάσταση.

Μπορεί να μπει σε διάφορες συζητήσεις, επαγγελματικές ή προσωπικές.

Η χρήση του “υπό το πρίσμα αυτού” πριν εκφράσεις την ιδέα σου, κάνει την πρότασή ου να φαίνεται πιο στοχαστική και αιτιολογημένη.

Είναι μια εξαιρετική φράση για χρήση όταν θέλετε να ακούγεστε πιο ευδιάκριτοι σε επαγγελματικές ή προσωπικές συζητήσεις.

4. «Εκτιμώ την οπτική σου…»

Αυτή η φράση ξεπερνά την απλή επικοινωνία. Έχει να κάνει με τη σύνδεση, την ενσυναίσθηση και τον σεβασμό.

Όταν λέτε «εκτιμώ την οπτική σου», δείχνει ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για τις σκέψεις του άλλου ατόμου.

Για παράδειγμα, εάν ένας φίλος μοιράζεται την εμπειρία ή την άποψή του για κάτι βαθιά προσωπικό, απαντώντας με το «εκτιμώ την οπτική σου» μπορεί να επιβεβαιώσει ότι τιμάς τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.

Αυτή η εγκάρδια φράση μπορεί πραγματικά να ανυψώσει την συζήτηση σας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

5. «Σύμφωνα με…»

Αυτή η φράση είναι το εισιτήριό σας για να ακούγεστε πιο ενημερωμένοι και γνώστες σε ένα θέμα.

Όταν ξεκινάτε μια πρόταση με «Σύμφωνα με…», δείχνει ότι έχετε κάνει την έρευνα σας και δεν μοιράζεστε απλώς τυχαίες απόψεις.

Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα άτομα που παρέχουν πηγές για τις πληροφορίες τους, ως πιο αξιόπιστα και έξυπνα.

Επομένως, είτε συζητάτε ένα ιστορικό γεγονός είτε για την πιο πρόσφατη επιστημονική έρευνα, δοκιμάστε να ξεκινήσετε με το «Σύμφωνα με…». Όχι μόνο θα ενισχύσει την επιχειρηματολογία σας, αλλά θα σας κάνει επίσης να ακούγεστε πιο αξιόπιστοι.

6. «Από τη σκοπιά μου…»

Αυτή η φράση είναι ένας προσωπικός και ευδιάκριτος τρόπος να μοιραστείτε τη ξεχωριστή σας οπτική ή γνώμη.

Αν πεις το “Από τη δική μου κοπιά…”, κάνει αμέσως τη συζήτηση πιο ελκυστική επειδή δείχνει ότι πρόκειται να μοιραστείς κάτι προσωπικό και μοναδικό.

Για παράδειγμα, σε μια συζήτηση για τα ταξίδια, θα μπορούσες να πεις, «Από τη δική μου σκοπιά, το να βυθιστείς σε μια νέα κουλτούρα είναι το καλύτερο μέρος της ταξιδιωτικής εμπειρίας». Αυτή η δήλωση όχι μόνο συμμερίζεται την προσωπική σου άποψη, αλλά ενθαρρύνει επίσης άλλους να μοιραστούν τις απόψεις τους, δημιουργώντας μια πιο πλούσια και ουσιαστική συζήτηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =