αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρόποι για να διώξεις την αρνητικότητα μέσα σε 5 λεπτά

Έξι τρόποι για να διώξεις την αρνητικότητα μέσα σε 5 λεπτά

Η αρνητικότητα μπορεί να έχει μια σειρά επιπτώσεων σε ένα άτομο, συμπεριλαμβανομένων ψυχολογικών και σωματικών επιπτώσεων. Για παράδειγμα, οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένο στρες και άγχος, κατάθλιψη και μειωμένη αυτοεκτίμηση και κίνητρο.

Η αρνητικότητα μπορεί επίσης να επηρεάσει τις κοινωνικές σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις, καθιστώντας δυσκολότερη τη σύνδεση και την επικοινωνία με άλλους. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει σε μια αρνητική σπείρα, όπου οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα οδηγούν σε περισσότερες αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Τελικά, αυτό δημιουργεί έναν κύκλο από τον οποίο είναι δύσκολο να ξεφύγεις.

Θα ήταν υπέροχο αν η αρνητικότητα μπορούσε να φύγει σε ένα δευτερόλεπτο. Αλλά δεν λειτουργεί έτσι, δυστυχώς. Ωστόσο, αρκετές τεχνικές μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τις αρνητικές σκέψεις σε μόλις πέντε λεπτά. Φυσικά, αυτές δεν είναι μακροπρόθεσμες λύσεις, αλλά σίγουρα αυτή τη στιγμή.

1. Χρησιμοποιήστε τεχνικές αναπνοής

Οι τεχνικές αναπνοής αναφέρονται σε διάφορες μεθόδους για τη ρύθμιση της αναπνοής για την προώθηση της χαλάρωσης, τη μείωση του στρες και τη συνολική ευεξία. Είναι γρήγορο, εύκολο και ένας πολύ καλός τρόπος για να νικήσετε την αρνητικότητα μέσα σε λίγα λεπτά. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές, αλλά μία ξεχωρίζει. Έχει περισσότερες παραλλαγές, αλλά όλες περιστρέφονται γύρω από την ίδια ιδέα.

Πρέπει να μετρήσετε τα δευτερόλεπτα που εισπνέετε, κρατάτε την αναπνοή σας και εκπνέετε. Η αναπνοή σε κουτί περιλαμβάνει την εισπνοή για 4 δευτερόλεπτα, τη συγκράτηση της αναπνοής για 4 δευτερόλεπτα και την εκπνοή 4.

2. Ευγνωμοσύνη

Η ευγνωμοσύνη είναι η πρακτική να εστιάζουμε σε αυτό για το οποίο είμαστε ευγνώμονες. Έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει θετικά την ψυχική και συναισθηματική μας ευεξία και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συναισθημάτων αρνητικότητας. Η εξάσκηση της ευγνωμοσύνης μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το να αφιερώνετε λίγα λεπτά κάθε μέρα για να αναλογιστείτε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αγαπημένα πρόσωπα, καλή υγεία, ένα άνετο σπίτι ή μια ικανοποιητική δουλειά. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μικρά πράγματα που μπορεί να θεωρούμε δεδομένα, όπως ένα ζεστό γεύμα ή μια ηλιόλουστη μέρα.

3. Να είστε ενεργοί

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να νικήσετε την αρνητικότητα. Μπορεί να απελευθερώσει ενδορφίνες, τις χημικές ουσίες γνωστές ως ορμόνες «θετικής αίσθησης» στον εγκέφαλο. Μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσης, στη μείωση του στρες και στην προώθηση της ευεξίας. Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου, επηρεάζοντας θετικά τη διάθεση και μειώνοντας τα συναισθήματα κόπωσης.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές σωματικής δραστηριότητας για να διαλέξετε. Το να βρείτε κάτι που σας αρέσει και μπορείτε να το κάνετε μέρος της καθημερινότητάς σας είναι απαραίτητο. Η σωματική δραστηριότητα δεν χρειάζεται να είναι έντονη για να είναι ευεργετική. Ακόμη και μια απλή βόλτα γύρω από το τετράγωνο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση των συναισθημάτων αρνητικότητας.

4. Συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα

Η ύπαρξη ισχυρών κοινωνικών συνδέσεων και η αίσθηση του ανήκειν μπορεί να προσφέρει συναισθηματική υποστήριξη και αίσθημα ασφάλειας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συναισθημάτων του στρες, της μοναξιάς και της κατάθλιψης. Και το καλύτερο είναι ότι βρίσκεστε μόλις λίγα κλικ μακριά από το σύστημα υποστήριξής σας λόγω τεχνολογίας. Ακόμη και ένα μήνυμα ή ένα σύντομο τηλεφώνημα μπορεί να κάνει τη διαφορά μέσα στην ημέρα σας.

5. Γράψτε τις σκέψεις και τους στόχους σας

Η καταγραφή των σκέψεων και των στόχων σας μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να νικήσετε την αρνητικότητα, βοηθώντας να ξεκαθαρίσετε τις σκέψεις σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια αίσθηση σκοπού και να αυξήσετε τα συναισθήματα ελέγχου και ενδυνάμωσης. Μπορείτε επίσης να κατανοήσετε και να επεξεργαστείτε τα πράγματα καλύτερα όταν τα γράφετε.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στον εντοπισμό προτύπων αρνητικής σκέψης και συναισθηματικών παραγόντων, που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή τους. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να θέτεις στόχους όταν νιώθεις ότι κυριαρχεί η αρνητικότητα. Αυτό παρέχει μια αίσθηση σκοπού και κατεύθυνσης, που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συναισθημάτων αβεβαιότητας.

6. Βγείτε έξω

Αυτό είναι δυνητικά το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να νικήσετε την αρνητικότητα. Και δεν γνωρίζουν πολλοί για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει ο ήλιος και ο καθαρός αέρας. Έτσι, εάν αισθάνεστε αρνητικά και επηρεάζει τη διάθεσή σας, βγείτε έξω. Το να κάνετε μια βόλτα ή να περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να μειώσετε τα συναισθήματα αρνητικότητας.

Η φύση επηρεάζει θετικά την ψυχική υγεία και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, στη βελτίωση της διάθεσης και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης. Επιπλέον, η έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να αυξήσει την παραγωγή βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη για τη συνολική σωματική και ψυχική ευεξία. Έτσι, το να βγείτε έξω μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε το μυαλό σας, να πάρετε λίγο καθαρό αέρα και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας.

Και μπορεί να γίνει σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Ωστόσο, όσο περισσότερο χρόνο περνάτε έξω, τόσο καλύτερα θα αισθάνεστε. Εάν μπορείτε να περάσετε αυτόν τον χρόνο κάπου ήσυχα και περιτριγυρισμένοι από τη φύση, αυτό είναι ακόμα καλύτερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας πλούσιος trader εξηγεί: Αν θέλετε να γίνετε εκατομμυριούχοι πρέπει να έχετε αυτές τις 5 συνήθειες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 10 =