αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να αλλάξεις την ζωή σου εδώ είναι 5 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις

Αν θες να αλλάξεις την ζωή σου εδώ είναι 5 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις

Νιώσατε ποτέ βαλτωμένοι στη ζωή σας; Δεν είσαι ο μόνος. Πολλοί από εμάς ξυπνάμε κάθε μέρα θέλοντας κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο. Αλλά μερικές φορές, όσο και να προσπαθούμε, καταλήγουμε πίσω από εκεί που ξεκινήσαμε.

Η αλλαγή δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται. Και δεν χρειάζεται ένα θαύμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσετε κάποιες κακές συνήθειες. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για 5 συνήθειες που σας κρατούν κολλημένους.

Συνήθεια #1: Αμφισβητείτε τον εαυτό σας

Όλοι έχουμε βρεθεί εκεί. Έχετε μια φανταστική ιδέα και για μια σύντομη στιγμή βρίσκεστε στην κορυφή του κόσμου. Στη συνέχεια, όμως, σαν απρόσκλητοι επισκέπτες… οι αμφιβολίες εισχωρούν. «Είμαι αρκετά καλός; Κι αν αποτύχω; Τι θα πει ο κόσμος;» Ακούγεται οικείο, σωστά;

Το να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας είναι μια συνήθεια που όλοι είχαμε κάποια στιγμή, και είναι τόσο ύπουλη.

Το να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου είναι σαν να βάζεις φρένο στο αυτοκίνητό σου ενώ προσπαθείς να επιταχύνεις.

Δεν σας επιβραδύνει απλώς. Μπορεί να σας σταματήσει τελείως. Κάθε φορά που αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας, τραβάτε την πρίζα στις δυνατότητές σας. Είναι σαν να έχεις φτερά αλλά να επιλέγεις να μην πετάξεις.

Συνήθεια #2: Αναβλητικότητα

Όλοι έχουμε πει αυτά τα περιβόητα λόγια: «Θα το κάνω αύριο».

Αλλά εδώ είναι η ωμή αλήθεια: Το αύριο μετατρέπεται στην επόμενη μέρα, και μετά στην επόμενη, και πριν το καταλάβετε, έχουν περάσει εβδομάδες ή και μήνες, και είμαστε ακόμα κολλημένοι στο ίδιο σημείο.

Η αναβλητικότητα είναι σαν ένα άνετο κρεβάτι ένα κρύο πρωινό. Είναι ωραίο να μένεις τυλιγμένος, αλλά η ζωή συμβαίνει έξω από αυτά τα σκεπάσματα.

Κάθε φορά που αναβάλλουμε τα πράγματα, δεν καθυστερούμε απλώς εργασίες ή στόχους. Αναβάλλουμε τα όνειρά μας, την ανάπτυξή μας, την ευτυχία μας. Είναι σαν να έχεις τα κλειδιά σε ένα σεντούκι θησαυρού και να επιλέξεις να μην το ανοίξεις.

Λέμε στον εαυτό μας ότι περιμένουμε την «κατάλληλη στιγμή». Αλλά η ειλικρινής αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει μια τέλεια στιγμή. Υπάρχει μόνο το τώρα. Και κάθε στιγμή που χάνουμε είναι μια στιγμή που δεν θα επιστρέψουμε ποτέ.

Ξεκινήστε από μικρά βήματα. Δεν χρειάζεται να ανεβείτε το βουνό σε μια μέρα. Απλά κάντε το πρώτο βήμα.


Συνήθεια #3: Δεν παίρνεις κανένα ρίσκο

Συχνά μας λένε να είμαστε προσεκτικοί, να ζυγίζουμε πάντα τους κινδύνους και να αποφεύγουμε να κάνουμε λάθη με κάθε κόστος. Αλλά μερικές φορές το να το παίζεις «μόνο στα σίγουρα» είναι ακριβώς αυτό που σε κρατάει πίσω.

Η ζωή δεν είναι να αποφεύγεις όλα τα χτυπήματα. Αν μένουμε πάντα στις ζώνες άνεσής μας, θα χάσουμε τη μαγεία που συμβαίνει όταν τολμήσουμε να βγούμε έξω από αυτούς τους αόρατους τοίχους.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι οι πιο αξέχαστες στιγμές, οι φορές που μάθατε πραγματικά κάτι πολύτιμο, συνέβησαν όταν ρισκάρατε;

Είναι εύκολο να παραμείνετε στο οικείο, το δοκιμασμένο, το ασφαλές. Αλλά όταν ακολουθούμε πάντα την ασφαλή διαδρομή, μας λείπει ο ενθουσιασμός, η μάθηση και η ανάπτυξη που έρχεται με την ανάληψη ρίσκων.

Συνήθεια #: Είσαι μοναχικός λύκος

Είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα της σκέψης ότι το να ζητάμε βοήθεια είναι σημάδι αδυναμίας ή ότι πρέπει να είμαστε σε θέση να χειριστούμε μόνοι μας όλα όσα μας φέρνει η ζωή.

Αλλά η ουσία είναι η εξής: Κανείς δεν τα καταφέρνει μόνος του. Κάθε επιτυχημένος άνθρωπος, από κορυφαίους αθλητές μέχρι παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες και επιτυχημένους επιχειρηματίες, έχει μια ομάδα πίσω του.

Έχουν ανθρώπους που τους υποστηρίζουν, τους επευφημούν, τους προσφέρουν συμβουλές και δίνουν χείρα βοηθείας όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Όλοι χρειαζόμαστε την ομάδα μας. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που καταλαβαίνουν τους αγώνες μας, γιορτάζουν τις νίκες μας και μας ωθούν να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας.

Συνήθεια #5: Ο φόβος της αλλαγής

Όλοι δυσκολευόμαστε. Αλλά η αλλαγή είναι εκεί που συμβαίνει η μαγεία. Ακούγεται κλισέ, αλλά είναι αλήθεια. Κάθε σημαντική ανάπτυξη, κάθε άλμα προς τη ζωή που ονειρευόσασταν, όλα ξεκινούν με την αλλαγή.

Η αλλαγή είναι αγχωτική. Είναι μια αχαρτογράφητη περιοχή- και το να μπεις στο άγνωστο μπορεί να είναι σαν να περπατάς μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Θυμάστε όμως την πρώτη φορά που κάνατε ποδήλατο ή την πρώτη μέρα μιας νέας δουλειάς ή οποιαδήποτε άλλη «πρώτη» στη ζωή σας; Ήταν τρομακτικό, σωστά;

Αλλά ήταν επίσης συναρπαστικό, ζωντανό και γεμάτο νέες προοπτικές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 5 =