αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα για τα οποία πρέπει να ξεκινήσεις να λες «μπράβο» στον εαυτό σου

Έξι πράγματα για τα οποία πρέπει να ξεκινήσεις να λες «μπράβο» στον εαυτό σου

Είναι τόσο εύκολο να παραβλέψουμε τις μικρές νίκες που έχουμε σε καθημερινή βάση. Είμαστε τόσο κολλημένοι… με τα μεγάλα πράγματα.

Δεν νιώθεις ότι πρέπει να πεις «μπράβο» στον εαυτό σου μέχρι να πετύχεις τον στόχο σου… αλλά τι γίνεται με όλες τις μικρές στιγμές που οδηγούν στο μεγάλο επίτευγμα; Αυτές οι μικρές στιγμές χτίζουν χαρακτήρα. Και είναι εξίσου σημαντικές με τα μεγάλα επιτεύγματα.

Λοιπόν, εδώ είναι 6 πράγματα για τα οποία πρέπει να αρχίσετε να δίνετε εύσημα στον εαυτό σας:

1) Καθημερινή ανθεκτικότητα

Η ζωή μπορεί να είναι αγχωτική και δύσκολη. Μια κανονική μέρα μπορεί γρήγορα να γίνει άσχημη – το αυτοκίνητό σας χαλάει στην άκρη του δρόμου, χάνετε μια σημαντική συνάντηση στη δουλειά και το αφεντικό σας είναι θυμωμένο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα μπορούσατε να θάψετε… το κεφάλι σας στην άμμο και να τα παρατήσετε.

Αλλά δεν το κάνετε. Τελειώνετε τη δουλειά σας, επισκευάζετε το αυτοκίνητό σας και κάνετε μία καλή συμφωνία με το αφεντικό σας.

Πόσες από αυτές τις περιπτώσεις βλέπετε σε εβδομαδιαία βάση; Και πόσο συχνά αναγνωρίζετε την ανθεκτικότητά σας;

Να είστε περήφανοι για όλες τις φορές που επιλέξατε να ξεπεράσετε τα καθημερινά σκαμπανεβάσματα. Είναι αυτή η οικοδόμηση ανθεκτικότητας σε μικρή κλίμακα που σας βοηθά να αντιμετωπίσετε τις μεγαλύτερες αναποδιές στη ζωή.

2) Οι τοξικές σχέσεις που έχετε αφήσει πίσω σας

Οι πετυχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επιρεάζουν. Για αυτό πρέπει να αφήσεις πίσω τα άτομα που σε φθείρουν με οποιοδήποτε τρόπο.

Εάν έχετε απομακρυνθεί από τοξικές σχέσεις, είτε είναι τοξικοί φίλοι, σκληρά μέλη της οικογένειας ή ρομαντικοί σύντροφοι, δώστε στον εαυτό σας ένα χτύπημα στην πλάτη.

Είσαι πολύ πιο δυνατός από ό,τι πιστεύεις στον εαυτό σου… και τώρα είναι η ώρα να αρχίσεις να το αναγνωρίζεις!

3) Η προσωπική σας ανάπτυξη

Ένα άλλο πράγμα για το οποίο πρέπει να αρχίσετε να δίνετε εύσημα στον εαυτό σας είναι το πόσο έχετε αναπτυχθεί ως άτομο.

Σκεφτείτε τι γινόταν πριν από δύο χρόνια – πόσο έχετε αλλάξει; Πόσο έχετε ωριμάσει;

Είναι υπέροχο να επικεντρωνόμαστε στον δρόμο που έχουμε μπροστά μας, αλλά μπορούμε να μάθουμε τόσα πολλά για τον εαυτό μας κοιτάζοντας πίσω πόσο μακριά έχουμε φτάσει. Αν μη τι άλλο, το να δώσετε στον εαυτό σας εύσημα για όλη τη σκληρή δουλειά σας θα χρησιμεύσει ως κίνητρο για να συνεχίσετε.

4) Όλες οι φορές που έχετε θέσει όρια

Ως αποτέλεσμα της προσωπικής σας ανάπτυξης, πιθανότατα έχετε μάθει πώς να βάζετε καλύτερα όρια. Δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται… έναν τόνο δύναμης θέλησης. Αναπόφευκτα χάνεις ανθρώπους στην πορεία.

Αλλά από τη θετική πλευρά, με το να μένεις σταθερός στα όρια σου, αποδεικνύεις πόσο αυτοσεβασμό και αγάπη έχεις. Μην το παραβλέπετε αυτό.

Να είστε περήφανοι για το πώς συμπεριφέρεστε στο σώμα και το μυαλό σας αυτή τη στιγμή. Ποτέ δεν ξέρεις, εκτιμώντας τα όρια που έχεις θέσει στη ζωή σου, μπορεί να εμπνεύσεις κάποιον άλλο να κάνει το ίδιο.

5) Τα πράγματα στα οποία έχετε προσπαθήσει και αποτύχει

Ίσως σκέφτεστε, γιατί να δώσω στον εαυτό μου ένα χτύπημα στην πλάτη για την… αποτυχία; Λοιπόν, όλα εξαρτώνται από το πώς το βλέπεις. Πρέπει να συγχαρείς τον εαυτό σου για την προσπάθεια, ανεξάρτητα από το αν ήταν επιτυχημένη ή όχι.

Βλέπετε, τόσοι πολλοί άνθρωποι μένουν ασφαλείς στις μικρές τους ζώνες άνεσης. Ποτέ δεν δοκιμάζουν πραγματικά τις δυνατότητες τους ή δεν βλέπουν πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν. Δεν αποτυγχάνουν γιατί δεν δοκιμάζουν.

Εσύ δοκίμασες κάτι νέο. Βρήκες μια ευκαιρία. Ακόμα κι αν δεν λειτούργησε, εξακολουθείς να είσαι γενναίος και βγάζεις τον εαυτό σου εκεί έξω. Δεν είναι κάτι που πρέπει να το γιορτάσουμε;

6) Τα επιτεύγματά σας

Αλλά φυσικά, δεν είναι μόνο οι αποτυχίες σας για τις οποίες πρέπει να πείτε «μπράβο», αλλά και τα επιτεύγματά σας.

Μπορεί οι άλλοι να σου λένε, “Ω, είσαι τόσο τυχερός”.

Παλαιότερα συμφωνούσες ίσως μαζί τους. Αλλά τώρα τους διορθώνεις ευγενικά και λες: «Ευχαριστώ! Στην πραγματικότητα, έχω δουλέψει πολύ σκληρά για τη ζωή που έχω».

Βλέπετε, η τύχη μπορεί να παίζει ρόλο στα πράγματα, αλλά μόνο εσείς ξέρετε πόσο αίμα, ιδρώτα και δάκρυα έχετε επενδύσει στην καριέρα, το σπίτι, τη σχέση σας ή στον τρόπο ζωής σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two − two =