αρχικηVIRALΜία γυναίκα βρήκε τον τρόπο και έβαλε… 510 φορές δωρεάν βενζίνη

Μία γυναίκα βρήκε τον τρόπο και έβαλε… 510 φορές δωρεάν βενζίνη

Μία γυναίκα από τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ αντιμετωπίζει κατηγορίες διότι εκμεταλλεύτηκε ένα «παραθυράκι» μίας εταιρείας καυσίμων που δεχόταν δωροκάρτα, εξασφαλίζοντας 26.000 λίτρα δωρεάν βενζίνης προτού αποκαλυφθεί η απάτη της.

Σύμφωνα με το Yahoo News, η γυναίκα κατηγορείται για ακατάλληλη και παράνομη χρήση της δωροκάρτας που πήρε από την επιχείρηση Pump and Pantry στο Λίνκολν της Νεμπράσκα, την οποία καταχράστηκε τουλάχιστον 510 φορές σε διάστημα έξι μηνών.

Αυτό που επέτρεψε στη γυναίκα να «ξεγελάσει» το σύστημα, ήταν μία ελαττωματική ενημέρωση στο λογισμικό της εταιρείας που χειριζόταν την χορήγηση δωρεάν βενζίνης, που είχε γίνει μέσα στο 2022. Το σύστημα επέτρεπε την ηλεκτρονική επίδειξη της δωροκάρτας σε ένα τερματικό, το οποίο προσάρμοζε την αντλία βενζίνης για να μπαίνει σε λειτουργία «δείγματος», χωρίς να τιμολογεί.

Για κάποιο λόγο όμως, το λογισμικό δεν «κλείδωνε» μετά από κάθε χρήση, ούτε αναγνώριζε το ψηφιακό «αποτύπωμα» της δωροκάρτας για να αποτρέψει μελλοντικές συναλλαγές, και έτσι η γυναίκα, όπως γρήγορα κατάλαβε, μπορούσε να τη χρησιμοποιεί στο διηνεκές. Τελικά αποκαλύφθηκε όταν η αστυνομία έλεγξε το υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος στο τοπικό πρατήριο της εταιρείας, όπου την είδαν να αντλεί καύσιμο με τη δωροκάρτα μίας χρήσης πολλαπλές φορές.

Στην κατάθεσή της η γυναίκα ισχυρίστηκε πως την κάρτα τής είχε δώσει ένας άντρας έναντι πληρωμής για να του πουλήσει το ΙΧ της. Η αστυνομία του Λίνκολν πιστεύει ότι η γυναίκα έπαιρνε δωρεάν βενζίνη από τις 13 Νοεμβρίου 2022 έως την 1η Ιουνίου 2023, ενώ η συνολική ζημία για το βενζινάδικο ανέρχεται στα 27.860,27 δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 17 =