αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι άνθρωποι στο τέλος της ζωής τους

Πέντε πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι άνθρωποι στο τέλος της ζωής τους

Ζεις μόνο μία φορά, και οι επιλογές που κάνεις σε καθορίζουν. Κανείς δεν θέλει να καταλήξει με τύψεις, αλλά είναι συχνά αναπόφευκτο. Συχνά υποσχόμαστε στον εαυτό μας ότι δεν θα μετανιώσουμε. Και τότε κυλάει η ζωή, και είμαστε τόσο εγκλωβισμένοι στην καθημερινότητα που αφήνουμε πίσω αυτήν την υπόσχεση.

Συμβαίνει στους καλύτερους από εμάς – και πριν καν το καταλάβουμε, είμαστε μεγαλύτεροι σε ηλικία και τα πράγματα που κάποτε υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε να μείνουν πίσω, έχουν μπει στο ντουλάπι. Σε άλλες περιπτώσεις, υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας ότι θα είμαστε πιο σοφοί τους υπόλοιπους, αλλά συχνά είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. «Θα κάνω μόνο καλές επιλογές. Και θα ζήσω χωρίς τύψεις», λέμε στον εαυτό μας πονηρά καθώς βλέπουμε κάποιον να καταστρέφει τη ζωή του. Αλλά πρόσεχε. Όλοι καταλήγουμε με τύψεις.

Εδώ είναι 5 πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι άνθρωποι στο τέλος της ζωής τους.

1. Δουλεύετε πάρα πολύ και αφήνετε την οικογένεια και τους φίλους στην άκρη

Καθώς μεγαλώνουμε, οι προτεραιότητές μας μετατοπίζονται από τις βραδινές εξόδους με τους αγαπημένους μας φίλους, στις προθεσμίες της δουλειάς και στους λογαριασμούς. Σκοπεύουμε μια μέρα να καλύψουμε τον χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάμε, αλλά δυστυχώς, δεν το ακολουθούμε πάντα. Δεν θα ξυπνήσεις μια μέρα και θα εύχεσαι να είχες δουλέψει περισσότερο. Θα ξυπνήσετε όμως μετανιώνοντας που χάσατε τους ανθρώπους που αγαπάτε.

2. Ανησυχείτε πάρα πολύ

Σε ένα βιβλίο με τίτλο 30 Lessons for Living που έγραψε ο Karl Pillemer, Ph.D., πήρε συνεντεύξεις από 1.500 άτομα άνω των 65 ετών και τους ρώτησε για τις επιλογές που… στοιχειώνουν την ζωή τους. Ο Pillemer διαπίστωσε ότι από αυτούς με τους οποίους μίλησε, οι περισσότεροι μετάνιωσαν που ανησυχούσαν υπερβολικά. Καθώς μεγάλωναν, συνειδητοποίησαν ότι είχαν ζήσει όλη τους τη ζωή ανησυχώντας για πράγματα που απλά δεν είχαν σημασία.

3. Δεν φροντίζετε τον εαυτό σας

Αν μέσα στο πρόγραμμα σου έχειςτο κάπνισμα, το ποτό και το κακό φαγητό,όλα αυτά θα έχουν συνέπειες τελικά. Και πολλοί άνθρωποι μετανιώνουν που δεν αθλήθηκαν ή δεν φρόντισαν καλύτερα τον εαυτό τους όσο ήταν νέοι. Καθώς μεγαλώνετε, αυτά τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και δεν μπορείτε να αναιρέσετε μεγάλο μέρος της ζημιάς που προκαλείται.

4. Δεν ρισκάρετε για να αρπάξετε περισσότερες ευκαιρίες

Οι περισσότεροι άνθρωποι μετανιώνουν για πράγματα που ΔΕΝ έκαναν, παρά για αυτά που έκαναν. Χωρίς ρίσκο, δεν παίρνουμε ανταμοιβές στη ζωή. Ο φόβος της αποτυχίας θα σας παραλύσει κάποιες φορές. Και μετά θα φτάσετε να έχετε τύψεις. Μην το αφήσετε να συμβεί.

5. Είσαι ανέντιμος

Ανεξάρτητα από το πόσο πιστεύουμε ότι μπορεί να μας χρησιμεύσει αυτή τη στιγμή, τελικά, τα άσχημα πράγματα που κάνουμε στους άλλους θα επιστρέψουν για να μας στοιχειώσουν. Όλη η εξαπάτηση, το ψέμα και οι κακές πράξεις γενικότερα, έχουν ένα τίμημα. Και η λύπη είναι ένα σημαντικό τίμημα για την κακή μεταχείριση των ανθρώπων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =