αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας πρώην πράκτορας του FBI εξηγεί: Οι 3 κινήσεις για να χειριστείς ένα νευριασμένο άτομο

Ένας πρώην πράκτορας του FBI εξηγεί: Οι 3 κινήσεις για να χειριστείς ένα νευριασμένο άτομο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θυμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά συναισθήματα που διαθέτουμε ως άνθρωποι. Με αυτή τη μεγάλη δύναμη στα χέρια μας, μπορούμε να προκαλέσουμε μεγάλη ζημιά, τόσο συναισθηματική όσο και σωματική. Το να αντιμετωπίσεις ένα θυμωμένο άτομο δεν είναι ποτέ εύκολο.

Αλλά τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι υπάρχει τρόπος για να ελέγξετε αυτόν τον θυμό και να τον επηρεάσετε, ακόμα και όταν σκάει μπροστά στο πρόσωπό σας;

Ο Δρ John R. Schafer εργάστηκε ως Ειδικός Πράκτορας του FBI για 25 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ανέπτυξε έναν έξυπνο τρόπο αντιμετώπισης των θυμωμένων ανθρώπων. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, δουλεύοντας ως πράκτορας του FBI, συναντάς πολλούς θυμωμένους ανθρώπους που είναι περισσότερο από πιθανό να προσπαθήσουν να σε βλάψουν αν μπορούν.

Η μέθοδος του πρώην πράκτορα περιλαμβάνει 3 βασικές κινήσεις, όπως περιγράφει το αμερικανικό learning-mind.com.

1. Ενσυναίσθηση

Μάθετε να ακούτε τι λέει και τι αισθάνεται το άλλο άτομο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη γλώσσα, προσπαθήστε να δείξετε ότι τον καταλαβαίνετε.

Συνήθως, θα έλεγες σε κάποιον ότι ξέρεις πώς νιώθει, αλλά η αντίδρασή του είναι συνήθως, «Όχι, δεν ξέρεις πώς νιώθω, δεν είσαι εγώ». Αλλά χρησιμοποιώντας δηλώσεις με ενσυναίσθηση που ξεκινούν με «Αρα εσύ…», το εξαγριωμένο άτομο βλέπει όλα όσα σου είπε και το πιο σημαντικό είναι ότι νιώθει ότι τον ακούς.

2. «Αποσυμπίεση»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να μπορείς να εκφραστείς φυσικά έχει μια θεραπευτική ικανότητα, αλλά όταν μπορείς να εκφράσεις πώς νιώθεις με πλήρη ειλικρίνεια, χωρίς φίλτρα, είναι ακόμα καλύτερο. Μια αίσθηση ελευθερίας, σαν ένα βάρος που σηκώθηκε από το στήθος σας, και μπορείτε να αναπνεύσετε ξανά. Έτσι ένα θυμωμένο άτομο «καίει» όλο τον θυμό του- και κάθε φορά η ένταση γίνεται όλο και πιο αδύναμη. Μέχρι που το άλλοτε εξαγριωμένο άτομο έχει εκραγεί με ό,τι είχε στο μυαλό και στο στήθος του — Και τώρα ο ατμός τελικά έχει φύγει.

3. Δώσε λύσεις

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να δώσετε στον απογοητευμένο φίλο ή συνάδελφό σας είναι μια άμεση πορεία δράσης για μια λύση. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκετε μια διαδρομή που ο φίλος σας δεν μπορεί να αρνηθεί, που αναπόφευκτα θα τον βοηθήσει μακροπρόθεσμα, ώστε να μην συναντήσουν ξανά αυτόν τον θυμό που προκαλεί υστερία. Κάτι σαν, «Γιατί δεν προσπαθείς να το κάνεις αυτό… Θα σε βοηθήσει…».

Από εκεί και πέρα, απλά να θυμάστε ότι όταν συναντάτε ένα θυμωμένο άτομο, αυτό το συναίσθημα προέρχεται από κάποια πληγή. Υπάρχει πάντα μια ρίζα σε αυτή την απογοήτευση και μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για να ελέγξετε αυτόν τον θυμό είναι να αφήσετε το άτομο να εκτονώσει όλες τους τις σκέψεις, να βγει όλη η ενέργειά, και μετά να δείξεις συμπόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =