αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που αποδυναμώνουν την μνήμη σου

Πέντε πράγματα που αποδυναμώνουν την μνήμη σου

Όλοι θέλουν να έχουν καλύτερη μνήμη. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο στην καριέρα σου, αλλά και στην προσωπική ζωή. Νευροεπιστήμονες του Πανεπιστημίου Radboud της Ολλανδίας, προτείνουν μια αρχαιοελληνική μέθοδο η οποία μπορεί να βελτιώσει την μνήμη σου. Το είχαμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο.

Αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει και κάτι ακόμα που παίζει ρόλο. Μπορεί να έχεις κάποιες συνήθειες που σαμποτάρουν τη μνήμη σου. Και ήρθε η ώρα να τις σταματήσεις.

1. Κακή διατροφή ή ανθυγιεινή δίαιτα

Μια δίαιτα που δεν ακολουθεί τους κανόνες της υγιεινής διατροφής μπορεί να οδηγήσει σε πολλές ανεπιθύμητες συνέπειες. Μία από αυτές είναι η εξασθένηση της μνήμης σας καθώς στερείτε τον οργανισμό σας από απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

2. Κοιμάστε πολύ ή λίγο

Υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ της αϋπνίας και των προβλημάτων μνήμης. Είναι πολύ σημαντικό να μην αγνοούμε τις ανάγκες του οργανισμού μας για ξεκούραση και ύπνο. Eνας καλός νυχτερινός ύπνος, που είναι τουλάχιστον 6 ώρες, είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία της μνήμης μας.

3. Ελλειψη άσκησης

Η σωματική άσκηση επιδρά ευεργετικά και στον εγκέφαλο. Βελτιώνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και ενισχύει τη λειτουργεία των νευρικών κυττάρων. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι η συστηματική γυμναστική μπορεί να σταματήσει την συρρίκνωση του εγκεφάλου και να επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης που σχετίζονται με την άνοια.

4. Καπνίζετε

Το κάπνισμα, εκτός από το υπόλοιπο σώμα, βλάπτει επίσης τον εγκέφαλο και το νου, κάνοντας ζημιά στη μνήμη, τη μάθηση και γενικότερα τη σκέψη.

5. Αγχος και στρες

Οταν ο οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση στρες, εκκρίνει περισσότερη κορτιζόλη απ’ όση χρειάζεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμποδίζει τον εγκέφαλο να δημιουργήσει νέες μνήμες. Ενα άτομο που βιώνει έντονο στρες εμφανίζει δυσκολίες στο να σκεφτεί σωστά ή να ανακτήσει μνήμες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 − one =