αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΧάρης Καρώνης: Λείπουν οι σοβαροί επενδυτές από το ελληνικό startup οικοσύστημα

Χάρης Καρώνης: Λείπουν οι σοβαροί επενδυτές από το ελληνικό startup οικοσύστημα

H Vival Wallet πρόσφατα τράβηξε πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας, μετά το μεγάλο deal με την JP Morgan. Τώρα ο άνθρωπος πίσω από την ελληνική εταιρεία, Χάρης Καρώνης, μίλησε για το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί- και όχι μόνο.

«Είμαστε σε ένα πρώτο στάδιο που έχουμε χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να λύσουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα στην Ευρώπη. Μιλάμε όλοι για μία ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, αλλά κάθε χώρα έχει δικές της διαδικασίες, συστήματα, υποδομές» σημείωσε μιλώντας στο Moneyreview Banking Summit. Συμπληρώνοντας: «Είναι πολύ αργές και χρονοβόρες οι προσπάθειες ενοποίησης της ευρωπαϊκής αγοράς σε σχέση με τις ανάγκες».

Παράλληλα, ο έμπειρος επιχειρηματίας εξήγησε ότι «το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα πηγαίνει τόσο αργά, που ό,τι φαντάζεσαι πως μπορεί να αλλάξει τα επόμενα δύο χρόνια, θα γίνει σε 10 χρόνια».

Ο Χ. Καρώνης δεν παρέληψε να αναφερθεί και στο ελληνικό startup οικοσύστημα. «Έχουν γίνει πολλά πράγματα, αλλά χρειάζεται και έναν ορθολογισμό. Λείπουν προμηθευτές για να μπορέσει να βοηθηθεί μια μικρή ομάδα. Χρειάζονται και στελέχη και προμηθευτές, λείπουν και τα δύο. Λείπουν και οι σοβαροί επενδυτές. Αρχίζει και βελτιώνεται αλλά είναι πολύ αργό» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα και έτσι όμως, κάποιος μπορεί να τα καταφέρει. «Η VIVA δείχνει μερικά βασικά πράγματα: Έβαλε κάποιος 1,1 δισ. σε μια εταιρεία σαν τη VIVA, με ελληνικό ΑΦΜ. Το περιβάλλον είναι σε ένα τέτοιο σημείο που είναι αρκετά καλό, δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε» είπε o Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + seventeen =