αρχικηVIRALΤρεις γρήγορες κινήσεις για να κάνεις το σπίτι σου πιο δροσερό εν μέσω καύσωνα

Τρεις γρήγορες κινήσεις για να κάνεις το σπίτι σου πιο δροσερό εν μέσω καύσωνα

Ο καύσωνα είναι εδώ και τα κλιματιστικά στα περισσότερα σπίτια δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς. Αλλά τι άλλες κινήσεις μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να δημιουργήσεις καλύτερες προϋποθέσεις για να είναι το σπίτι σου πιο δροσερό;

Εδώ είναι 3 γρήγορες κινήσεις:

Κρατήστε το σπίτι κλειστό κατά τη διάρκεια της ημέρας

Κλείστε δηλαδή τα παντζούρια του σπιτιού, ώστε να μην το «χτυπάει» τόσο ο ήλιος. Τα δωμάτια υπερθερμαίνονται όταν ο ήλιος μπαίνει μέσα από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, καθώς αυτά λειτουργούν σαν τεράστιοι μεγεθυντικοί φακοί.

Κατεβάστε την τέντα

Κατεβάστε επίσης τις τέντες σας τις ώρες που ο ήλιος πέφτει επάνω τους και ανεβάστε τις αμέσως μετά για ν’ αφήσετε το αεράκι να μπει και να δροσίσει τον χώρο.

Ανοιχτά παράθυρα τη νύχτα και νωρίς το πρωί

Το μυστικό για δροσερό σπίτι είναι να έχετε ανοίξει τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της νύχτας την προηγούμενη μέρα, εάν βέβαια επιθυμείτε να κοιμηθείτε με θύρες ανοιχτές. Εναλλακτικά, αερίστε, τις πρώτες πρωινές ή τις νυχτερινές ώρες κι ύστερα κλείστε πάλι για να «φυλακίσετε» τη δροσιά.

Το σημαντικό εδώ, είναι ότι τα παράθυρα πρέπει να ανοίγουν όταν η θερμοκρασία εκτός σπιτιού είναι χαμηλότερη από ότι εντός σπιτιού. Κλείνουμε επομένως τα παράθυρα όταν έξω κάνει περισσότερη ζέστη από μέσα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =