αρχικηVIRALΤο κόλπο για να καταλάβεις πόσο ύπνο χρειάζεσαι

Το κόλπο για να καταλάβεις πόσο ύπνο χρειάζεσαι

Από ό,τι φαίνεται οι ώρες που πρέπει να κοιμόμαστε κάθε βράδυ είναι 7,5 και όχι 8 όπως νομίζαμε, αλλά επίσης το συγκεκριμένο νούμερο μπορεί να εξατομικευτεί αν κάνουμε ένα απλό τεστ.

Οι περισσότεροι τείνουμε να θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε περίπου 8 ώρες ύπνου. Ο Δρ. Michael Breus, ειδικός σε θέματα ύπνου, ισχυρίζεται ότι αυτό δεν ισχύει και ότι υπάρχει ένας ασφαλής τρόπος να βρούμε πόσο ύπνο έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Δυστυχώς, σημειώνει ο ίδιος, ο τρόπος αυτός δεν εφαρμόζεται για όσους είναι πολύ πρωινοί ή πολύ νυχτερινοί τύποι ή έχουν πρόβλημα αϋπνίας. Οι υπόλοιποι, όμως, μπορούμε να τον εφαρμόσουμε, ώστε να βρούμε τις ιδανικές ώρες ύπνου για εμάς.

Η διαπίστωση και ο ισχυρισμός τους Δρ. Michael Breus είναι ότι οι άνθρωποι έχουμε κατά μέσο όρο ανάγκη από 7,5 ώρες ύπνο κάθε βράδυ, επειδή όμως κάποιοι διαφοροποιούμαστε από τον γενικό κανόνα, μπορούμε πολύ εύκολα να διερευνήσουμε τι ισχύει για εμάς προσωπικά. Τι πρέπει να κάνουμε; Να προγραμματίζουμε το ξυπνητήρι μας να χτυπήσει 7,5 ώρες από τη στιγμή που πέφτουμε για ύπνο. Αν μετά από μία εβδομάδα δεν ξυπνάμε 5 λεπτά πριν το ξυπνητήρι θα πρέπει να αυξήσουμε κατά μισή ώρα τον ύπνο μας και να βάλουμε το ξυπνητήρι μετά από 8 ώρες ύπνου, δηλαδή περιμένοντας να δούμε αν θα ξυπνήσουμε 5 λεπτά πριν το ξυπνητήρι. Αν μετά από μία εβδομάδα δεν μας έχει συμβεί αυτό, θα πρέπει να αυξήσουμε κατά μισή ώρα ακόμη τον ύπνο μας και ου το καθεξής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + sixteen =