αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο εμβληματικό κτίριο του Μινιόν στην Πατησίων ετοιμάζεται να «ζωντανέψει» ξανά- Τι θα δούμε στο εσωτερικό του

Το εμβληματικό κτίριο του Μινιόν στην Πατησίων ετοιμάζεται να «ζωντανέψει» ξανά- Τι θα δούμε στο εσωτερικό του

Επένδυση που αναμένεται να αγγίξει τα 50 εκατ. ευρώ θα αποτελέσει το έργο της ανακατασκευής του εμβληματικού κτιρίου του Μινιόν. Η Dimand δαπάνησε 26 εκατ. ευρώ για την αγορά του ακινήτου, πριν από περίπου ένα χρόνο, επικρατώντας στον σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε η μέχρι τότε ιδιοκτήτρια του ακινήτου Folli-Follie. Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν 16.000 τ.μ. από τα συνολικά 21.000 τ.μ. του κτιριακού συγκροτήματος, ενώ υπάρχει πρόθεση να εξαγοραστούν και τα υπόλοιπα τ.μ. της επιφάνειας, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, όπως σημειώνει η Καθημερινή.

Επιπλέον 20-25 εκατ. ευρώ θα απαιτηθούν για την ανακατασκευή του συγκροτήματος, ώστε όχι μόνο να αλλάξει χρήση, αλλά και να αναβαθμιστεί ενεργειακά, προκειμένου να μετατραπεί σε «πράσινο» κτίριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακίνητο έχει μείνει κλειστό και κενό για περίοδο δύο και πλέον δεκαετιών. Επομένως, η επαναλειτουργία και μόνο θα απαιτήσει σημαντική προσπάθεια και κεφάλαια. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Dimand, Δημήτρη Ανδριόπουλο, «το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, πιστεύουμε ότι θα έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια για να ξεκινήσει το έργο, ενώ αυτήν την περίοδο ολοκληρώνουμε τη μελέτη για την όψη του ακινήτου και τις χρήσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Μινιόν προωθείται μια ανάπτυξη μεικτής χρήσης, η οποία θα προβλέπει λίγα καταστήματα στο ισόγειο (ίσως και στους πρώτους ορόφους), γραφεία, καταστήματα εστίασης και ενδεχομένως και ένα μικρό αριθμό διαμερισμάτων. Αυτήν την περίοδο, η Dimand προχωράει τις συζητήσεις με δύο ενδιαφερόμενους ομίλους για την ενοικίαση σημαντικής επιφάνειας του κτιρίου (anchor tenants). Ο ένας εξ αυτών αφορά τους γραφειακούς χώρους που θα δημιουργηθούν και ο άλλος τους εμπορικούς χώρους, χωρίς όμως να αφορά αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + seventeen =