αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο νέο ξενοδοχείο που είναι στα σκαριά πίσω από το Μινιόν- Το μεγάλο brand που τρέχει την επένδυση

Το νέο ξενοδοχείο που είναι στα σκαριά πίσω από το Μινιόν- Το μεγάλο brand που τρέχει την επένδυση

Την άνοιξη αναμένεται να ολοκληρωθεί το νέο Μινιόν, καθώς προχωρά η επένδυση 50 εκατ. ευρώ της Dimand στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Μία από τις πιο εμβληματικές επενδύσεις που γίνονται στην εμβληματική πλατεία της Ομόνοιας, είναι η ανακατασκευή του θρυλικού πολυκαταστήματος Μινιόν από την εταιρεία Dimand που θα ολοκληρωθεί το β’ τρίμηνο του 2024 και θα δώσει ξανά πνοή σε αυτό το κομμάτι της Αθήνας.

Αυτή τη φορά, το ιστορικό πολυκατάστημα το οποίο είχε μείνει ένα εγκαταλειμμένο κουφάρι για περίπου δύο δεκαετίες, δεν θα γίνει το «μεγαλύτερο μεγάλο κατάστημα», αλλά θα αποτελέσει έναν νέο ζωοδότη για την ευρύτερη περιοχή που είχε παρακμάσει. Ο σχεδιασμός της Dimand προβλέπει τη μετατροπή του σε κτήριο μικτών χρήσεων (καταστήματα, γραφεία και διαμερίσματα) με πιστοποίηση LEED Gold. Πρόκειται για επένδυση ύψους 55 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους για την απόκτησή του, ύψους 26 εκατ. ευρώ. Στόχος της επένδυσης, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι να αναγεννηθεί ένα τοπόσημο, το οποίο είναι βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των Αθηναίων.

Το ακίνητο, συνολικής επιφανείας 18.500 τ.μ. αποτελείται από τα κτήρια Α (4.500 τ.μ.) και ΒΓΔΕ (14.000 τ.μ.) και περικλείεται από τις οδούς Πατησίων, Σατωβριάνδου, Δώρου και Βερανζέρου. Από το -1 έως τον 2ο όροφο των κτηρίων ΒΓΔΕ θα κατασκευαστούν εμπορικά καταστήματα συνολικής επιφάνειας 6.100 τ.μ. και από τον 3ο όροφο μέχρι τον 7ο όροφο προβλέπεται η δημιουργία γραφειακών χώρων (συνολικής επιφάνειας 7.700 τ.μ.

Το ξενοδοχείο ακριβώς από πίσω

Το πρώην κτίριο του Μινιόν θα «ζωντανέψει» λοιπόν, αλλά αυτό φαίνεται ότι δρομολογεί και άλλες επενδύσεις στην περιοχή. Ακριβώς από πίσω, θα δημιουργηθεί ξενοδοχείο, με τις διεργασίες να τρέχουν ήδη. Θα αναπτυχθεί σε κτίριο που βρίσκεται στην οδό Βερανζέρου 12, ακριβώς πίσω από το Μινιόν και πολύ κοντά στην Ομόνοια, την Πατησίων αλλά και την πλατεία Κάνιγγος.

Πρόκειται για ξενοδοχείο της Brown Hotels θα είναι 4 αστέρων και θα έχει δυναμικότητα 116 δωματίων, όπως είχε δημοσιοποιήσει η WH Europe που συνδέεται με την ανάπτυξη των ξενοδοχείων της Brown.

Πρόσφατα εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής η νέα αρχιτεκτονική μελέτη που αφορά στην αναθεώρηση της υπ’αριθ. 1240/1974 Ο.Α. για τη νομιμοποίηση του 9ώροφου κτιρίου ξενοδοχείου με υπόγεια, με νέα αρχιτεκτονική μελέτη για στατική ενίσχυση του φέροντα οργανισμού και νέες Η/Μ μελέτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 20 =