αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι μάστερ στο να διαστρεβλώνει τα γεγονότα

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι μάστερ στο να διαστρεβλώνει τα γεγονότα

Όλοι έχουμε έρθει σε επαφή με τέτοια άτομα. Είτε στην επαγγελματική, είτε στην προσωπική μας ζωή. Είναι εκείνοι που διαστρεβλώνουν πάντα την πραγματικότητα. Έχουν τον τρόπο. Είναι μια μορφή ψυχολογικής χειραγώγησης. Χρησιμοποιείται από τοξικά άτομα για να βγαίνουν πάντα από πάνω και να μην αναλαμβάνουν ποτέ την ευθύνη για αρνητικές συμπεριφορές.

Ακόμα και στα πιο απλά. Μπορεί να συζητάς με έναν φίλο για το λάθος που έκανε. Το οποίο ήταν απλώς κάτι προσωρινό. Και την επόμενη στιγμή αυτός ο φίλος να λέει ότι το γεγονός… δεν συνέβη ποτέ. Το ακόμα χειρότερο σενάριο: Ο ίδιος φίλος να διαστρεβλώσει τα γεγονότα για να υποστηρίξει ότι τελικά εσύ είχες κάνει το λάθος.

Έχεις βρεθεί ποτέ σε αυτή την κατάσταση; Εδώ είναι μερικά σημάδια που δείχνουν ότι οι φίλοι, οι συνάδελφοι ή μέλη της οικογένειας σου είναι μάστερ στο να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα. Και το κάνουν ξανά και ξανά.

Χρησιμοποιούν τα δικά τους δεδομένα και στατιστικά

Εάν έχετε ανασφάλεια, κάποιος που διαστρεβλώνει τα γεγονότα μπορεί εύκολα να σας ρίξει. Ένας τρόπος για να τους αναγνωρίσετε, είναι η συνεχής αναφορά τους σε στατιστικές και «γεγονότα». Ενεργούν έξυπνα και σε κάνουν να νιώθεις χαζός. Αν μιλάτε για κάτι, έχουν ήδη όλα τα στατιστικά στοιχεία γύρω από αυτό το θέμα, και δεν μπορούν να κάνουν λάθος… επειδή αυτά είναι στατιστικά στοιχεία. Παραδόξως, μπορείτε να αλλάξετε τα στατιστικά περιλαμβάνοντας μόνο συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων ή αντικειμένων, ό,τι κι αν συζητάτε. Μην αφήσετε τους «παντογνώστες» να σας αποτρέψουν να κάνετε τη δική σας έρευνα.

Τοποθετούν συνεχώς εμπόδια

Θα ξέρετε ότι κάποιος διαστρεβλώνει τα γεγονότα όταν συνεχίζει να σας λέει ότι δεν είστε σε θέση να κάνετε κάτι που θέλετε να κάνετε. Θα χρησιμοποιήσουν τις αδυναμίες σας ή τα πράγματα που δεν τους αρέσουν σε εσάς για να σας δημιουργήσουν ανασφάλεια. Εάν μιλάτε με έναν φίλο για την αγορά ενός σπιτιού και έχετε χαμηλό εισόδημα, θα διαστρεβλώσει τα δεδομένα για να σαςς κάνει να πιστεύετε ότι δεν θα μπορέσετε ποτέ να αγοράσετε ένα σπίτι. Θα πουν πράγματα όπως: «Το εισόδημά σου δεν είναι αρκετά υψηλό, κοιτάζοντας τις μέσες τιμές κατοικιών της αγοράς ακινήτων. Η τράπεζα δεν θα σου δώσει ποτέ δάνειο με το εισόδημά σου». Αν και είναι αλήθεια ότι η αγορά ενός σπιτιού δεν είναι πάντα εύκολη, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα. Οι τοξικοί άνθρωποι όμως θα χρησιμοποιήσουν οδοφράγματα για να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα. Μερικές φορές μπορεί να μην μάθετε ποτέ τους λόγους τους. Και πάλι, κάντε τη δική σας έρευνα για το κάθε θέμα.

Είναι καλοί ακροατές

Εδώ είναι ένα δύσκολο για εσάς. Όταν πρόκειται για άτομα που διαστρεβλώνουν την αλήθεια, πρέπει να μπορείτε να ξεχωρίζετε τους αληθινούς ακροατές και τους ναρκισσιστές. Ένας νάρκισσος θα καθίσει και θα ακούσει πολλές ιστορίες που λέτε για τον εαυτό σας. Αλλά δεν ακούνε για να σε μάθουν ή να σε βοηθήσουν. Ακούνε για να λάβουν πληροφορίες ως… πυρομαχικά, και να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον σας αργότερα. Αργότερα, θα διαστρεβλώσουν αυτές τις πληροφορίες και θα σας πληγώσουν με ψέματα. Ένας αληθινός ακροατής σας ακούει επειδή είναι αληθινός φίλος. Λοιπόν, πώς θα διακρίνετε τη διαφορά; Ενας ναρκισσιστής τείνει να ακούει περισσότερο στην αρχή μιας ανθρώπινης σχέσης. Καθώς η σχέση μεγαλώνει, ακούνε λιγότερο απλά επειδή τη βαριούνται και έχουν αρκετές πληροφορίες για να τα ανατρέψουν όλα. Ένας αληθινός ακροατής θα είναι πάντα εκεί για εσάς, έτοιμος να ακούσει τα προβλήματά σας όσος καιρός κι αν έχει περάσει.

Τα κομμάτια της ιστορίας δεν συνδέονται

Αν κάτι φαίνεται περίεργο στη συνομιλία σας με έναν άλλον, μπορεί να είναι ότι διαστρεβλώνουν λίγο τα γεγονότα. Αυτό ισχύει με άτομα που γνωρίζετε ότι είναι ψεύτες. Θα αλλοιώσουν την αλήθεια προς όφελός τους. Θα έχουν επίσης μια διαφορετική ιστορία να πουν κάθε φορά που τους ρωτάτε για μια κατάσταση. Στην πραγματικότητα, αυτή η αντιτροφή της αλήθειας θα αποκαλύψει παθολογικούς ψεύτες ή άτομα που θέλουν να σου κάνουν κακό. Εάν οι πληροφορίες δεν βγάζουν νόημα, πιθανότατα λείπουν κάποια κομμάτια ή απλώς δεν είναι αλήθεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =