αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 10 βήματα για να «σηκώσει» χρηματοδότηση η startup σου (όχι, δεν πρέπει να ξεκινήσεις αμέσως το ψάξιμο)

Τα 10 βήματα για να «σηκώσει» χρηματοδότηση η startup σου (όχι, δεν πρέπει να ξεκινήσεις αμέσως το ψάξιμο)

Είναι μια από τις σκέψεις που γυρνούν στο μυαλό των περισσότερων startuppers, από την στιγμή που ξεκινούν το project τους: Το πως θα βρουν χρηματοδότηση. Και ενώ η είσοδος επενδυτών στην νέα εταιρία σου δεν εγγυάται την τελική επιτυχία, είναι όμως βέβαιο ότι μπορεί κάνει κάποιες διεργασίες να τρέξουν πιο γρήγορα. Αν έχεις ένα καλό χρηματικό ποσό έτοιμο για επένδυση, μπορείς να κάνεις άμεσα κάποιες κινήσεις τις οποίες ενδεχομένως δεν θα μπορούσες να κάνεις με τα δικά σου λιγοστά κεφάλαια.

Το να βρεις όμως χρηματοδότηση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και μάλλον δεν πρέπει να ξεκινήσεις… το σαφάρι από την Day 1. Αυτό τουλάχιστον λέει το παρακάτω γράφημα. Στο οποίο θα δεις 10 συγκεκριμένα βήματα για να «σηκώσει» χρηματοδότηση η startup σου. Από την δημιουργία του prototype με όσο πιο απλά δεδομένα γίνεται, το πρώτο τεστ με 500 ανθρώπους, στην συνέχεια την προσέγγιση 10.000 εν δυνάμει πελατών, και φτάνοντας μέχρι την παρουσίαση μπροστά στους επενδυτές.

Σίγουρα κάθε project είναι διαφορετικό. Ωστόσο, το παρακάτω γράφημα αποτελεί έναν καλό «χάρτη» που μπορείς να προσαρμόσεις στα δικά σου δεδομένα.

https://i-h2.pinimg.com/564x/ee/f2/15/eef215eb6f68a43abac136a1ddd22b1d.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =