αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις έξυπνες κινήσεις για να αλλάξεις την γνώμη κάποιου

Τέσσερις έξυπνες κινήσεις για να αλλάξεις την γνώμη κάποιου

Είναι πιθανό να διαφωνείς με κάποιον για ένα θέμα. Είτε στο γραφείο, είτε ενώ είσαι έξω με φίλους, είτε σε… κάποιον τοίχο στο Facebook. Το να πείσεις κάποιον για ένα point είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν μερικοί ιδιοφυείς τρόποι για να αλλάξεις τη γνώμη κάποιου που υποστηρίζονται από την επιστήμη.

«Όταν προσπαθούμε να αλλάξουμε τη γνώμη κάποιου, συχνά πορευόμαστε με τη δική μας οπτική και τι πρέπει να κάνει ο άλλος για να αλλάξει», λέει η Δρ Stephanie Parmely, ψυχολόγος στο Dignity Health Medical Foundation.

«Ωστόσο, είναι καλύτερο να κάνετε ένα βήμα πίσω και να προσπαθήσετε πραγματικά να κατανοήσετε την οπτική του άλλου ατόμου, να επικυρώσετε την άποψή του και μετά να εργαστείτε μαζί του για να καταλήξετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα ή λύση. Αυτή η πιο λεπτή προσέγγιση είναι πιο πιθανό να αλλάζει πραγματικά τη γνώμη του ατόμου», συμπληρώνει.

Εδώ είναι 4 έξυπνες κινήσεις για να αλλάξεις την γνώμη κάποιου.

1. Πες στον άλλο ότι έχει δίκιο

Οι άνθρωποι τείνουν να υπερασπίζονται ακόμα πιο παθιασμένα τις πεποιθήσεις τους όταν αυτές αμφισβητούνται από ένα άλλο άτομο. Οι πεποιθήσεις τους γίνονται πιο ένοντονες καθώς αισθάνονται ότι πρέπει να υπερασπιστούν τις ιδέες τους έναντι της «άλλης πλευράς». Αυτό είναι γνωστό ως «backfire effect». Τι μπορείς να κάνεις; Πες στον άλλο ότι έχει δίκιο σε κάτι. Συμφωνώντας με ορισμένες από τις πεποιθήσεις ενός ατόμου, ευθυγραμμιζόμαστε με αυτές και μοιάζουμε λιγότερο με αμφισβητίες και περισσότερο με σύμμαχοι.

2. Πες μια ιστορία

Οι μελέτες δείχνουν ότι αν δείξετε σε ένα άτομο τα ψυχρά γεγονότα και δεδομένα, δεν θα έχει την τάση να σας πιστέψει. Αλλά αν του πείτε μια ιστορία και μπορεί να πειστούν. Σύμφωνα με τον καθηγητή Bradley Love, από το UCL, εάν προσφέρετε σε ένα άτομο μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων με τη μορφή μιας ιστορίας, είναι πιο πιθανό να σας πιστέψει.

3. Επίλεξε το κατάλληλο άτομο για να παραδώσει το μήνυμά σου

Εάν έχετε ένα ακροατήριο που είναι πολύ «κολλημένο» στη άποψη του και θέλετε να το πείσετε να είναι πιο ανοιχτό, σκεφτείτε να επιλέξετε ένα άτομο που ήδη τον σέβονται. Ένας αγγελιοφόρος που μοιράζεται κοινές αξίες με το ακροατήριο και μπορεί να μοιραστεί την Χ οπτική μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Εφόσον ο αγγελιοφόρος γίνεται σεβαστός και οι αξίες του εκτιμώνται από το κοινό, μπορεί να δημιουργήσει μια σχέση με το κοινό και να θεωρηθεί λιγότερο απειλητικός και περισσότερο σύμμαχος.

4. Παραδέξου ένα λάθος σου

Κανείς δεν συμπαθεί έναν αλαζονικό άνθρωπο, αλλά όλοι έχουμε την τάση να ελκόμαστε προς κάποιον που παραδέχεται τα λάθη του και δεν θεωρεί ότι είναι τέλειος. Αν παραδεχτείτε ένα λάθος ή αδυναμία σας, του δείχνετε ότι είστε ειλικρινείς και μπορούν να σας εμπιστευτούν. Επομένως, η γνώμη σας μπορεί επίσης να είναι αξιόπιστη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεί όπου ο κατώτατος μισθός είναι στα 3.775 ευρώ: Μιλήσαμε με έναν Έλληνα που δουλεύει τους χειμώνες στην Ελβετία

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =