αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα tips για να φτάσεις στο full των δυνατοτήτων σου: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

Τέσσερα tips για να φτάσεις στο full των δυνατοτήτων σου: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

Τελικά, πως μπορεί κάποιος να φτάσει στο full των δυνατοτήτων του και να εξελιχθεί στην καριέρα αλλά και στη ζωή του γενικότερα; Το συζητήσαμε με την Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη, προσπαθώντας να ανακαλύψουμε την απάντηση. Η ίδια παραθέτει 4 συγκριμένα tips που μπορούν να σε βοηθήσουν.

1# Βρες την μοναδικότητα και τον σκοπό σου. Όπως εξηγεί η Μαρία Μισύρη, είναι σημαντικό να βρεις καταρχήν τι κάνεις καλά. Να το αναπτύξεις όσο περισσότερο μπορείς και να το προσφέρεις στον κόσμο. Ακόμα και παράλληλα με την πρωινή δουλειά σου. Στην πορεία μπορεί αυτό το χαρακτηριστικό να σε οδηγήσει σε μια διαφορετική καριέρα. «Ξεκίνα να εστιάζεις σε αυτό που κάνεις καλά. Δες πως μπορείς να συνθέσεις στοιχεία του εαυτού σου και γνώσεις που έχεις αποκομίσει μέχρι στιγμής. Κάπως έτσι θα εντοπίσεις αυτό με το οποίο θες να ασχοληθείς και θα βρεις έναν σκοπό» τονίζει.

2# Επένδυσε σε συγκεκριμένα skills. Αφού βρεις τον σκοπό σου, πρέπει να ξεκινήσεις να επενδύεις στον εαυτό σου. Μπορείς, για παράδειγμα, να εξελιχθείς μέσα από σεμινάρια ή βιβλία. Πολλές φορές κάνουμε το εξής λάθος: Φτάνουμε σε ένα ικανοποιητικό σημείο, και επαναπαυόμαστε. Έτσι δεν πάμε στο επόμενο level και σίγουρα δεν φτάνουμε στο full των δυνατοτήτων μας.

«Όταν φτάσεις να είσαι καλός σε κάτι, πρέπει να δεις πιο είναι το παραπάνω σκαλί», εξηγεί η Coach.

3# Μη βασίζεσαι στις γνώμες των άλλων. Όταν φοβάσαι… να είσαι ο εαυτό σου και να κάνεις τις επιλογές που θες, σκεφτόμενος το τι θα πουν οι άλλοι, καταλήγεις να μην εξελίσσεσαι. «Αν σκέφτεσαι μονίμως τι θα πουν οι άλλοι, δεν τολμάς καν να δοκιμάσεις αυτά που θες. Και δεν γίνεται καλύτερος» σημειώνει η Μ. Μισύρη.

4# Συγκεκριμένο όραμα. «Το όραμα σου πρέπει να είναι συγκεκριμένο στην αρχή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το όραμα σου θα μείνει για πάντα το ίδιο. Μπορεί στην διαδρομή να εξελιχθεί. Όσο προχωράς, μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι το αρχικό όραμα σου ήταν περιορισμένο. Εκεί πρέπει να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές», λέει η Μαρία Μιρύση. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι σημαντικό να έχεις ένα συγκεκριμένο όραμα στην αρχή, αφού σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανό να μείνεις βολεμένος σε μία… μέτρια καθημερινότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =