αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν ξεκινήσεις το δικό σου blog | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τέσσερα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν ξεκινήσεις το δικό σου blog | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Είναι πολύ απλό να ξεκινήσεις το δικό σου blog. Μπορείς να το ξεκινήσεις και να το διαχειρίζεσαι από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Αν έχεις κάποιες βασικές γνώσεις μπορείς να το στήσεις μόνος σου σε κάποια πλατφόρμα (π.χ. Blogger, WordPress). Ενώ υπάρχει πάντα και η επιλογή να μισθώσεις έναν προγραμματιστή ή μια εταιρία για να στο φτιάξει.

Στην συνέχεια μπορείς να αναπτύξεις το δικό σου κοινό και -γιατί όχι- να βγάλεις και χρήματα από το blog σου. Τώρα όμως θα δούμε 4 λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις, αν θέλεις να έχεις μια πετυχημένη blogging πορεία.

1# Μην ξοδέψεις υπερβολικά πολλά χρήματα στην αρχή. Ξεκίνα «ταπεινά». Ένα βασικό blog και ένα οικονομικό πακέτο για server (αν δεν είσαι σε free πλατφόρμα) είναι αρκετά. Στην συνέχεια δες την ανταπόκριση του κοινού και σιγά- σιγά μπορείς να επενδύσεις περισσότερα χρήματα. Αν θέλεις να ανεβάζεις φωτογραφίες, ένα σύγχρονο smartphone είναι αρκετό για αρχή.

2# Μην αγνοήσεις τα social media. Inside tip: Το It’s Possible είχε φτιάξει τα social media του 1 μήνα πριν βγει στον «αέρα» το site. Γιατί; Για να δημιουργηθεί το κοινό το οποίο στη συνέχεια θα διαβάζει το site. Τα social media είναι απαραίτητα για να χτίσεις την δική σου κοινότητα. Το μεγαλύτερο κομμάτι της επισκεψιμότητας σου θα προέρχεται από εκεί.

3# Μην πας να αναζητήσεις business συνεργασίες πριν αποκτήσεις ένα καλό κοινό. Ένα βασικό άγχος που έχουν πολλοί bloggers είναι το πως θα βρουν διαφημιζόμενους και θα κλείσουν business συνεργασίες. Το αρχικό ζήτημα που πρέπει να λύσεις όμως δεν είναι αυτό. Αλλά το πως θα βρεις αναγνώστες! Αν βρεις αναγνώστες, στην συνέχεια θα έρθουν και οι διαφημιζόμενοι. Μην αναζητήσεις business συνεργασίες όταν είσαι ακόμα «αδύναμος». Κάνε το λίγο πιο μετά, με ένα καλό κοινό από πίσω σου.

4# Ασυνέπεια. «Εντάξει, έφτιαξα ένα blog και ανεβάζω υλικό… όποτε έχω χρόνο». Το λένε πολλοί. It’s OK. Αλλά έτσι δεν θα χτίσεις ποτέ ένα επαγγελματικό blog, ούτε θα βγάλεις χρήματα από αυτό. Χρειάζεται να έχεις πρόγραμμα και να είσαι συνεπής. Αν πεις ότι θα ανεβάζεις π.χ. 3 άρθρα την εβδομάδα, θα ανεβάζεις 3 άρθρα την εβδομάδα ο κόσμος να χαλάσει. Και σταδιακά θα δεις την επισκεψιμότητα να ανεβαίνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =