αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣκέφτεσαι να ξεκινήσεις μόνος σου ένα business project; Εδώ είναι 4 tips για να πετύχεις ως solopreneur

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις μόνος σου ένα business project; Εδώ είναι 4 tips για να πετύχεις ως solopreneur

Οι solopreneurs γίνονται όλο και περισσότεροι. Είναι οι άνθρωποι που ξεκινούν ένα business project μόνοι τους, ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 41 εκατ. άνθρωποι που εργάζονται ως solopreneurs. Μόνο πέρυσι, το YouTube πλήρωσε πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε solopreneur creators. Και αυτή είναι μόνο μια πλατφόρμα. Αλλά πώς μπορούν οι… ατομικοί επιχειρηματίες να φτάσουν στην επιτυχία; Εδώ είναι 4 tips.

1. Πρόσβαση σε εργαλεία προσαρμοσμένα στις ανάγκες σου. Όταν δουλεύεις μόνος σου, παίζει ρόλο το πως ξοδεύεις τον χρόνο σου. Υπάρχουν πολλά τεχνολογικά εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις καλύτερα τον χρόνο σου και να «κάνεις την δουλειά» μόνος. Το Canva, για παράδειγμα, είναι ένα online εργαλείο που χρησιμοποιούν πολλοί, για να φτιάξουν συναρπαστικό περιεχόμενο και υλικό από το μηδέν. Δες τι εργαλεία υπάρχουν διαθέσιμα, ποια είναι δωρεάν, ποια χρειάζονται χρήματα, και ποια τελικά σου χρειάζονται για τις ανάγκες σου.

2. Βεβαιώσου ότι κρατάς ξεχωριστά τα προσωπικά και τα επιχειρηματικά οικονομικά σου. Η έναρξη μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας, εκτός από έσοδα, θα σου φέρει και έξοδα. Είναι σημαντικό να έχεις ξεχωριστά το μπάτζετ τις επιχείρησης και το «προσωπικό πορτοφόλι» σου. Για να έχεις μία ξεκάθαρη εικόνα των χρημάτων που μπορείς να ξοδέψεις και που.

3. Φρόντισε την σωματική σου υγεία. Επίσης μία παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί solopreneurs και freelancers: Δουλεύουν… μεχρι να καταρρεύσουν. Όταν είσαι μόνος, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κάνεις σωστή διαχείριση δυνάμεων. Είναι σημαντικό να φροντίζεις την υγεία σου. Αυτό θα είναι καλό για εσένα, αλλά και καλό για το project σου. Αν εσύ δεν μπορείς να δουλέψεις μετά από 10 ημέρες, είναι δεδομένο ότι και το project σου θα αρχίσει να γκρεμίζεται.

4. Φτιάξε μία κοινότητα. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι ατομικοί επιχειρηματίες είναι να δικτυωθούν, αλλά αυτό μπορεί να είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις.Πώς μπορείς να επεκτείνεις το δίκτυο σου, ενώ παράλληλα αναπτύσεις την επιχείρηση σου;

Τα καλά νέα είναι ότι πλέον υπάρχει μια ποικιλία από εξαιρετικές επαγγελματικές πλατφόρμες δικτύωσης. Εκτός από το LinkedIn, πλατφόρμες όπως το Discord και το Reddit μπορούν να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν ισχυρότερα δίκτυα και να συνεργαστούν με κοινότητες. Με τη δικτύωση με αυτόν τον τρόπο, οι ατομικοί επιχειρηματίες μπορούν πιο εύκολα να έχουν πρόσβαση σε πόρους για την οικοδόμηση της επιχείρησης ή ακόμη και για πιθανούς πελάτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =