αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε χρησιμοποιεί

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε χρησιμοποιεί

Σε κανέναν δεν αρέσει να αισθάνεται ότι χρησιμοποιείται. Και είναι πιθανό να έχεις στον κύκλο σου ανθρώπους που χρησιμοποιούν εσένα. Μπορεί κάποιος να ζητά πάρα πολλές χάρες, αλλά όμως να είναι πάντα πολύ «απασχολημένος» όταν του ζητάτε βοήθεια.

Μπορεί να γνωρίζεις άτομα περιμένουν την υποστήριξη και τις συμβουλές σου 24 ώρες το 24ωρο, ωστόσο όταν δυσκολεύεσαι, δεν φαίνονται πουθενά ή δεν δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματά σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι, αλλά απλώς αισθάνεστε ότι υπάρχει ανισότητα σε μία ανθρώπινη σχέση σας, υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές που πρέπει να προσέξετε, οι οποίες θα πρέπει να σας προβληματίσουν και… να ενεργοποιήσουν το ραντάρ σας. Εδώ είναι 6 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος, μάλλον, σε χρησιμοποιεί.

1# Εστιάζει μόνο στον εαυτό του. Τέτοιοι άνθρωποι έχουν ως Νο1 προτεραιότητα τον εαυτό τους. Βλέπουν τον εαυτό τους ως το κέντρο του σύμπαντος, γύρω από το οποίο περιστρέφεται οτιδήποτε άλλο. Πάντα σε πρώτο πλάνο είναι οι δουλειές τους, τα προβλήματά τους, οι επιτυχίες τους, οι οικογένειές τους. Και όλα έχουν να κάνουν με το τι θέλουν, τι χρειάζονται και τι μπορείτε να κάνετε εσείς (και άλλοι) για αυτούς.

2# Δεν σε ακούει. Σε συνέχεια του παραπάνω point, οι λεπτομέρειες της οικογενειακής σας ζωής, των φίλων σας και της καθημερινής σας ύπαρξης, δεν τους ενδιαφέρουν. Ακόμα και αν τους πεις αυτά που σε απασχολούν, σε λίγο δεν θα θυμούνται τις πληροφορίες που μοιραστήκατε για το δύσκολο αφεντικό σας ή τους άρρωστους γονείς σας, επειδή δεν σημαίνουν τίποτα για αυτούς. Το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρονται αρκετά για να κρατήσουν αυτές τις πληροφορίες στο κεφάλι τους είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι κάποιος δεν είναι αληθινός φίλος/σύντροφος και χρησιμοποιεί τη φιλία/σχέση σας για να ικανοποιήσει κάποια άλλη ανάγκη.

3# Θέλει να του δανείζεις χρήματα. Όλοι χρειαζόμαστε μια χείρα βοηθείας με τα οικονομικά μας κάποια στιγμή και δεν είναι ποτέ πρόβλημα να βοηθήσουμε έναν φίλο μία ή δύο φορές. Αλλά ένας μόνιμος… δανειολήπτης είναι διαφορετικό πράγμα. Εάν υπάρχουν επανειλημμένα αιτήματα για βοήθεια, είτε πρόκειται για λίγα ευρώ εδώ ή εκεί είτε για μεγαλύτερα ποσά, θα πρέπει σίγουρα να είστε προσεκτικοί. Θα πρέπει επίσης να παρακολουθείτε πόσο συχνά είστε αυτός που βγάζει το πορτοφόλι, καλύπτοντας το δείπνο, τα ταξί και άλλα έξοδα όταν είστε έξω μαζί.

4# Ζητά χάρες συνεχώς. Τέτοιοι άνθρωποι θα σου ζητήσουν χάρες πολύ συχνά. Μάλιστα κάποιες φορές είναι πιθανό να κινηθούν… πιο πονηρά: Να σου κάνουν μία μικρή χάρη έτσι ώστε να ζητήσουν ως αντάλλαγμα κάτι πολύ μεγαλύτερο. Όταν σας ζητήσουν μια πολύ μεγαλύτερη χάρη σε αντάλλαγμα, θα σας υπενθυμίσουν… πόσα έχουν κάνει ήδη για εσάς, κάνοντάς σας να νιώσετε ότι έχετε χρέος απέναντί τους.

4# Επικοινωνεί μαζί σου μόνο όταν είναι στα κάτω του. Θέλουν να κάνουν παρέα μαζί σας μόνο όταν είναι πεσμένοι και περνούν δύσκολα. Όταν είναι στην κορυφή του κόσμου και όλα πάνε τέλεια για αυτούς, δεν τους βλέπεις για πολύ καιρό. Μέχρι που να προκύψει ξανά κάποιο πρόβλημα στη ζωή τους. Τότε πάλι στα σε αναζητήσουν για στήριγμα.

5# Σε χειραγωγεί ώστε να μην λες ποτέ «όχι». Είναι μάστερ στο να χειραγωγούν τους άλλους. Στόχος να είστε πάντα σε μια θέση όπου αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να τους αρνηθείτε τίποτα. Είναι ένα περίεργο παιχνίδι δύναμης, με αυτούς να κινούν τα νήματα και εσείς να χορεύετε στο ρυθμό τους. Εάν κάποιος σας ασκήσει πίεση να ενεργήσετε λέγοντας ότι η απόρριψη του αιτήματός του θα σήμαινε το τέλος του κόσμου γι ‘αυτόν, σε χρησιμοποιεί.

6# Σε θυμάται μόνο όταν όλοι οι άλλοι είναι απασχολημένοι. Οι άλλοι φίλοι τους είναι απασχολημένοι και δεν θέλουν να είναι μόνοι, γι’ αυτό σε καλούν να καλύψεις το κενό. Εάν αισθάνεστε ότι αυτός είναι ο ρόλος σας, το πιθανότερο είναι ότι σας βλέπουν μόνο ως στην άκρη του φιλικού τους κύκλου, βολικό για να τους κρατάτε παρέα όταν τους βολεύει.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + seventeen =