αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως θα καταφέρεις να στήσεις ένα βιογραφικό 1 σελίδας

Πως θα καταφέρεις να στήσεις ένα βιογραφικό 1 σελίδας

Είναι μια άποψη που εκφράζουν πολλοί HR Managers: Το ιδανικό βιογραφικό έχει έκταση μιας σελίδας. Ζούμε άλλωστε στην εποχή των αμέτρητων βιογραφικών. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η ανεργία είναι μεγάλη. Άρα οι εργοδότες και οι Managers έχουν ελάχιστον χρόνο για να τσεκάρουν το κάθε ένα από αυτά και να αποφασίσουν το αν θα σε καλέσουν για συνέντευξη ή όχι.

Σίγουρα λοιπόν δεν βοηθά να τους αραδιάζεις μπροστά τους… ένα βιογραφικό 5 σελίδων γεμάτο με πληροφορίες δευτερευούσης σημασίας. Κάπου εδώ όμως υπάρχει ένα ερώτημα: Πως μπορείς να τα χωρέσεις όλα μέσα σε μόλις 1 σελίδα; Υπάρχει τρόπος. Δες τα παρακάτω tips.

Αφαιρέστε οποιαδήποτε εμπειρία πριν από 10 χρόνια

Ένα έξυπνο τρικ για να συρρικνώσετε το βιογραφικό σας σε 1 – 2 σελίδες είναι να αφαιρέσετε ρόλους που κατείχατε παλαιότερα. Το πρόσωπο το οποίο βλέπει το βιογραφικό σας δεν ενδιαφέρεται για το τι κάνατε 10 χρόνια πριν. Ειδικά, εάν έχετε πολλές συναφείς εμπειρίες από τότε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει περισσότερες λεπτομέρειες στις πρόσφατες εμπειρίες σας. Διατηρείστε παλαιότερες εμπειρίες σας απλά με έναν τίτλο και μια ημερομηνία. Αυτό θα δείξει το μονοπάτι που έχετε επιλέξει για να φτάσετε εκεί που βρίσκεστε σήμερα.

Ανακαλύψτε τι είναι σημαντικό και τι όχι

Λοιπόν, διαθέτετε πολλές εμπειρίες και εντυπωσιακά επιτεύγματα; Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλετε να τα συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας. Αλλά, περιμένετε ένα λεπτό – έχετε σκεφτεί ποιές από αυτές τις δεξιότητες είναι πραγματικά συναφείς με τη θέση στην οποία κάνετε αίτηση; Μελετήστε την αγγελία εργασίας και προσπαθήστε να ανακαλύψετε τι ψάχνει η εταιρεία. Αυτές είναι οι δεξιότητες, οι οποίες θα πρέπει να κατέχουν εξέχουσα θέση στο βιογραφικό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να περικόψετε οτιδήποτε δεν φαίνεται να σχετίζεται με την θέση στην οποία κάνετε αίτηση.

Αφαιρέστε τις στερεότυπες εκφράσεις

Θέλετε το βιογραφικό σας να παρατηθεί, χωρίς καμία αιτιολογία, στο σωρό των απορριφθέντων; Χρησιμοποιείστε στερεότυπες εκφράσεις! Εκφράσεις όπως «ομαδικό πνεύμα» ή «επίλυση προβλημάτων» έχουν διαβαστεί πάρα πολλές φορές από τους υπευθύνους πρόσληψης προσωπικού – τόσο πολύ που τους εκνευρίζουν κάθε φορά που τις ξαναδιαβάζουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =